Poslední lovec čarodějnic (2015)

Poslední lovec čarodějnic (The Last Witch Hunter)
68.3 %
 
 

The Last Witch Hunter

Další název: Posledný lovec čarodejníc (SK); La dernière chasse aux sorcières; 最后的巫师猎人

    Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
    Země: Spojené státy americké / Čína / Kanada
    Premiéra v ČR: 22.10.2015        
    Délka: 106 min.
„Věčný život, věčný lov“
POZOR, SPOILER

V dávné době vede muž své bojovníky do boje proti čarodějnici. Vstoupí do podzemí, kde k boji také dojde. Hlavní nepřátelé se zabijí navzájem. Jenže ten jeden neumírá, protože je proklet k věčnému životu.

V letadle cestuje muž, sleduje velkou bouři, která venku zuří. Na okně objeví jakýsi znak a drátek ve vodě mu najde čarodějnici. Ta se dopustila chyby tím, že hodila do jednoho sáčku různorodé počasí, a proto venku ta bouře. Muž provede pár manipulací s jednotlivými artefakty a je klid. Ten pán se pak letušce představí jako Coulder. Tento muž již osm set let udržuje mír mezi lidmi a čarodějnicemi. A je to on, kdo byl kdysi proklet. Nyní je jako bojovník sekery a kříže lovcem čarodějnic. Spolu s otcem Dolanem se snaží udržet mír. Dolan je již třicátý šestý v řadě.

Na scénu přichází nový bojovník Dolan. Protože 36. zemřel, stává se 37. Na ruku je mu vypálen cejch, přidává se ke Coulderovi. Ten se domnívá, že Dolanova smrt nebyla jen tak. Na místě samém pak najdou znaky magie. Takže musí zajet za Maxem, což je čaroděj čtrnáctého stupně. Od něj vede krátká cesta k vrahovi - a hned také k jeho potrestání. Potom Coulder zjistí, že Dolan není mrtvý, ale prokletý. A to mohou zlomit jen zabitím čarodějnice, která kletbu vyřkla.

Coulder jde do baru, kde si vyžádá od jiné čarodějnice Chloé lektvar vzpomínek. Vrací se do dávné minulosti, aby se probral v přítomnosti, v poutech s ocelovým řetízkem. Podaří se mu osvobodit a nastává boj s tím, kdo jej připoutal. Je to Belial. Ten Coulda zmlátí a bar zapálí. Pak mizí v podlaze. Coulder a Chloé se sbližují a při tom stále pátrají. Ocitají se u další čarodějnice, zde málem zemřou. Zde se také dozví, že Belial má tuny jakési hlíny. Ten nalézá Maxe a trestá jej.

Opět se ocitáme v daleké minulosti. Zde se zjistí, že má být opět po osmi staletích přivedena královna. Coulder svede několik soubojů, z nichž při jednom probodne Beliala dýkou.

Dolan číslo 36 se probouzí z agonie, protože ten kdo jej proklel, byl Coulderem zabit.

Nakonec se Coulder s Chloe a Dolanem 37 vydává na finální souboj s oživenou královnou čarodějnic. Že to nebude jednoduché, je nasnadě.  Autor: Pitryx

režie:
Breck Eisner
 
 
hraje:
Vin Diesel ( Kaulder ), Rose Leslie (Chloe ), Elijah Wood ( Dolan ), Ólafur Darri Ólafsson ( Belial ), Isaach De Bankolé ( Schlesinger ), Joseph Gilgun (Ellic ), Julie Engelbrecht (královna čarodějnic), Rena Owen (Glaeser ), Michael Halsey (Grosette), Armani Jackson ( Armani ), Lotte Verbeek (Helena ), Inbar Lavi (Sonia ), Bex Taylor-Klaus (Bronwyn ), Jack Erdie (člen rady), Michael Caine (Dolan 30-6), Bonnie Morgan (čarodějnice), Dawn Olivieri (Danique), Debbie Scaletta (zákaznice v pekárně), Tiffany Sander McKenzie (obchodnice v New Yorku), Aimee Carrero (Miranda), Allegra Carpenter (Fatima), Corey Rieger (kněz), David Whalen
 
 
scénář:
Cory Goodman, Matt Sazama, Burk Sharpless
 
 
kamera:
Dean Semler
 
 
hudba:
Steve Jablonsky
 
 
výprava-architekt:
Julie Berghoff
 
 
kostýmy:
Luca Mosca, José I. Fernandez
 
 
střih:
Chris Lebenzon, Dean Zimmerman
 
 
zvuk:
Corby Sullivan, Justine Baker, Sam Biggs, Eliot Connors, Mark DeSimone, Simon Diggins, Chad Djubek, Joe Dzuban, Lee Gilmore, John D. Gooch, David Jobe, Nancy MacLeod, Michael Miller, Chris Navarro, Mark Paterson, Steven Robinson, George Atkins
 
 
zpěv:
Ciara ("Paint It, Black")
 
 
zvláštní efekty:
Roland Blancaflor, Peter Chesney, Jim Heastings, Marc Banich
 
 
koordinátor kaskadérů:
Troy Robinson, Jonathan Eusebio
 
 
vizuální efekty:
Keegan Douglas, Andre Giordani
 
 
masky:
Ozzy Alvarez, Deborah Brozovich, Roxy D'Alonzo, Rocky Faulkner, Kelly Golden, Jonah Levy, Danielle Noe
 
 
výkonný producent:
Samantha Vincent, Adam Goldworm
 
 
producent:
Bernie Goldmann, Mark Canton
 
 
kaskadér:
Nikki Stanley, Marcela Krylová Robinson
 
 
casting:
Caitlin McKenna-Wilkinson, John Papsidera
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.