Poslední plavba (1999)

Poslední plavba (Final Voyage)
53.8 %
 
 

Final Voyage

    Žánr: akční / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
Tento film USA byl natočen v roce 1998. A hrají v něm Ice-T, Erika Eleniak, Dylan Walsh, Claudia Christian, John Koyama aj.
Postarší, leč doposud luxusní loď na své poslední plavbě. Je to současně velká společenská událost, tak že se na palubě lodi, stejně jako kdysi na Titaniku ocitá plejáda bohatých a prominentních osobností z oblasti obchodu a showbusinessu. Mezi nimi také na sebe velice upoutává pozornost půvabná filmová hvězda Gloria Franklin (E.Eleniak – Pobřežní hlídka), kterou doprovází osobní strážce Aaron Carpenter, a je to právě on, kdo bude mít během této plavby nejvíc práce. Novodobý pirát Joseph vidí v plavbě svou životní šanci, a s bandou jemu podobných loď přepadne, aby ji mohl vyloupit a získat bohatství uložené v jejím trezoru, ale také z kajut prominentních cestujících. V okamžiku, kdy se svými muži loupí v kajutách, se lodˇ otřese v mohutné explozi, která ji poškodí. Teď už je jedinou nadějí pro všechny cestující Aaron, který vyráží do akce. Především chce odstranit Josepha a jeho muže, a zachránit cestující dřív, než se loď potopí na dno oceánu.
Americký „ akční „ film, ve kterém se Smrtonosná past kříží s Nebezpečnou rychlostí 2, Ohrožením Britaniku, atd, natočil legendární " B" čkař režiser Jim Wynorski.  Autor: clara.bow

režie:
Jim Wynorski
 
 
hraje:
Dylan Walsh (Aaron Carpenter), Ice-T (Josef), Erika Eleniak (Gloria Franklin), Claudia Christian (Max), Rick Ducommun (Jasper), Heidi Schanz (Teri), John Koyama (Chang), Jonathan Fuller (Millspawl), Stephen Macht (kapitán Doyle), Michael Bailey Smith (Steve Erickson), Thom Adcox-Hernandez (Abe), Beau Billingslea (Gordon), Chick Vennera (Dennis), Richard Gabai (Dempsey), Scott L. Schwartz (Russ), Nikki Fritz, Kim Sill (blondýnka)
 
 
scénář:
James Morley III, Andrew Stevens
 
 
kamera:
Ken Blakey
 
 
hudba:
David Wurst, Eric Wurst
 
 
střih:
Michael Kuge
 
 
produkce:
Kevin O'Neill, Andrew Stevens
 
 
zvláštní efekty:
Lance Armstrong
 
 
koproducent:
Kevin Kutchaver
 
 
vizuální efekty:
Everett Burrell (supervize)
 
 
výprava:
David Clark
 
 
výkonný producent:
Alan B. Bursteen
 
 
kaskadér:
Jennifer Watson-Johnston, Pee Wee Piemonte
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.