Přání smrti 4: Tvrdý zákrok (1987)

Přání smrti 4: Tvrdý zákrok (Death Wish 4: The Crackdown)
67 %
 
 

Death Wish 4: The Crackdown

Další název: Touha smrti 4: Tvrdý zákrok

    Žánr: akční / drama / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 99 min.
POZOR, SPOILER

V podzemní garáži je třemi muži napadena žena. Naštěstí je zde také Paul a všechny je postřílí. Posledním zabitým je on sám. A tu se budí ze snu do skutečnosti.

Nyní žije s reportérkou Karen Sheldonovou. Ta má mladou dceru Eriku. Eriku si jednoho večera vyzvedne její kluk Randy a veze ji za zábavou. Zde Erika dostane od překupníka drogu. Následně je voláno matce z nemocnice, že je v kómatu. Erika umírá. Je u toho i Randy, a ten hned po její smrti jde za dealerem, který Erice drogu dal. Netuší, že má Paula v patách. Když dealer Randyho zabije, Paul jej zastřelí. Následně dostává dopis od muže, který jej nechává k sobě přivézt limuzínou. Je to milionář, který chce, aby pro něj Paul zabil dealera, který zničil jeho dceru. Dokonce má seznam všech prodejců. Paul si bere čas na rozmyšlenou. Nakonec souhlasí a hned se nechá zaměstnat jako číšník u jednoho obchodníka s drogami. Namontuje mu do telefonu odposlouchávání, také je svědkem vraždy. Tváří se, jako že bude poslušný a sám pomáhá s mrtvolou. Toho, co ji nese s ním, pak omráčí a uteče. Bombou pak odstraní další tři lidi, co pracovali pro drogový obchod. Další člověk na odstav je Max Green. Ten je Paulem zastřelen. Jiný jej načapá ve svém bytě a při rvačce vypadne z balkonu. Má to za sebou.

Novou akci provede Paul v rybárně, kde se ukrývá obrovské množství drog. Paul to tam postřílí, opět použije bomby. Uniknout se mu povede jen zázrakem.

Japonský detektiv seržant Phil Nozaki už ví, kdo působí drogovému šéfovi Edu Zachariasovi potíže a sdělí mu to. Dostává za úkol jej zabít. Pokusí se z Paula něco vytáhnout, ale to je poslední činnost v jeho životní pouti. Ze stávající situace jsou šéfové konkurenčních gangů hodně nervózní, a tak se setkají na neutrální půdě. Jenže je tu i Paul a ten se zdálky puškou pustí do debaty. Skoro všichni se tam navzájem postřílí a Paul osobně zastřelí Zachariase. Jenže pak vleze Paul do pasti, nastražené oním milionářem Whitem. Podaří se mu uprchnout a jde si to s ním vyříkat osobně. Když k němu vrazí, zjistí, že White není ten, kdo se za něj vydával.

Pak je Paul zatčen, ale pozná, že nejde o poldy, a opět uniká. Jenže muž, který se vydával za Whitea, mu unese jeho milou novinářku. A to si dovolil moc!  Autor: Pitryx

režie:
J. Lee Thompson
 
 
hraje:
Charles Bronson (Paul Kersey), Kay Lenz (Karen Sheldonová), Perry Lopez (Ed Zacharias), Soon-tek Oh (Det. Phil Nozaki), Dana Barron (Erica Sheldonová), Danny Trejo (Art Sanella), Mike Moroff (Jack Romero), Mark Pellegrino (Punk), John P. Ryan (Nathan White), Jesse Dabson (Randy Viscovich), George Dickerson (Detektiv Reiner), Michael Russo (Danny Moreno), Michele Michaels (Marilyn)
 
 
scénář:
Brian Garfield, Gail Morgan Hickman
 
 
kamera:
Gideon Porath
 
 
hudba:
Paul McCallum, John Bisharat
 
 
střih:
Peter Lee-Thompson
 
 
výkonný producent:
Yoram Globus, Menahem Golan
 
 
producent:
J. Lee Thompson, Pancho Kohner
 
 
kaskadér:
Debby Lynn Ross, Diane Peterson
 
 
casting:
Robert MacDonald, Perry Bullington
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.