Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003)

Prci, prci, prcičky 3: Svatba (American Wedding)
74 %
 
 

American Wedding

Další název: American Pie: The Wedding; Prci, prci, prcičky 3: Svadba; American Pie - Jetzt wird geheiratet

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 23.10.2003        
    Délka: 96 min.
„Vzrušující vyvrcholení Prcičkové ságy“
Bouřliváci, známí divákům celého světa z filmů Prci, prci, prcičky 1 (American Pie 1) a Prci, prci, prcičky 2 (American Pie 2), se znovu setkávají ve třetím volném pokračování této divácky úspěšné série. Studentská léta jsou již jen ve vzpomínkách, z dětí se stali dospělí, avšak jsou připraveni zařádit si při další velké události. Jim (Jason Biggs) a Michelle (Alyson Hannigan) se budou brát - jak jinak, než ve spěchu. Jimova nemocná babička by ještě ráda viděla jeho svatební obřad, a tak se mladí rozhodnou vše zařídit za neuvěřitelné dva týdny. Stifler plánuje poslední loučení se svobodou (na řadu přijdou striptérky v netypických rolích). Finch (Eddie Kaye Thomas) je rozhodně pro všechny svatební rituály, ale v žádném případě nechce dopřát Stiflerovi "dvorní dámu", kterou nemá být nikdo jiný než Michellina sexuálně přitažlivá sestra Cadence (January Jones). Zatímco všichni propadají šílenství, Jimův otec (Eugene Levy) je v pohodě, jako vždy rozdává rady a připravuje se na nejlepší den svého života.

Největší výzvou pro tvůrce filmu bylo napsat takový příběh, který by měl rychlé tempo, byl nový a vtipný, a zároveň aby se v něm vyskytlo co nejvíce původních postav. Scénárista Adam Herz k tomu říká: "Napsat završení předchozích dvou dílů jsem se moc nebál, takhle jsem o tom nepřemýšlel. Prostě jsem se ptal: Je to, co následuje, přirozeným vývojem v životě těchto hrdinů? Je to opravdové? - a samozřejmě - Je to vtipné?". A dále dodává:
"Tato trilogie je o různých fázích života hlavních hrdinů. První díl byl o ztrátě panictví. Druhý o té zvláštní proměně a počáteční fázi dospělosti. Třetí díl - svatba - přirozeně, co jiného?"

režie:
Jesse Dylan
 
 
hraje:
Jason Biggs (Jim Levenstein), Alyson Hannigan (Michelle Flahertyová), January Jones (Cadence Flahertyová), Thomas Ian Nicholas (Kevin Myers), Seann William Scott (Steve Stifler), Eddie Kaye Thomas (Paul Finch), Fred Willard (Harold Flaherty), Eugene Levy (Jimův otec), Molly Cheek (Jimova matka), Deborah Rush (Mary Flahertyová), Angela Paton (Jimova babička), Eric Allen Kramer (Medvěd), Amanda Swisten (Fräulein Brandi), Nikki Schieler Ziering (policistka Krystal), Lawrence Pressman (trenér), Antoinette Spolar (prodavačka), Alexis Thorpe (Jennifer), Reynaldo A. Gallegos (Leslie Summers), Kate Hendrickson (květinářka), Justin Isfeld (Justin), John Cho (John), James Reese (domovník), Jennifer Coolidge (Stiflerova matka), Julie Payne (paní Zyskowská), Chris Bender, Corinne Reilly (dodavatelka jídla), The Libertines ("Time for Heroes"), Peter Reinert (barman)
 
 
námět:
Adam Herz
 
 
scénář:
Adam Herz
 
 
kamera:
Lloyd Ahern II
 
 
hudba:
Christophe Beck, John Bissell (supervize)
 
 
kostýmy:
Pamela Withers Chilton
 
 
střih:
Stuart H. Pappé
 
 
zvuk:
Cameron Hamza, Chuck Michael
 
 
produkce:
Warren Zide, Craig Perry, Chris Moore, Adam Herz, Chris Bender
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
dabing:
Kristina Svarinská (Jennifer (SK))
 
 
zpěv:
Belinda Carlisle (performer: "Heaven Is a Place on Earth"), Van Morrison ("Into the Mystic"), Norah Jones ("The Long Day is Over"), Duran Duran ("Reflex"), Avril Lavigne ("I Don't Give"), Eurythmics ("Sweet Dreams (Are Made of This)"), Foo Fighters ("Times Like These"), Sugababes ("Round Round"), Groove Armada ("I See You Baby")
 
 
text písně:
Avril Lavigne (Píseň I'Don't Give)
 
 
choreografie:
Marguerite Pomerhn Derricks
 
 
zvláštní efekty:
Ron Trost (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Tom McComas, Kerry Rossall
 
 
vizuální efekty:
Jon Farhat (supervize), View Studio, Soho VFX, Mark Edwards
 
 
masky:
Adam Brandy, Jennifer Turchi Nigh
 
 
odborný poradce:
Sheri Apap (trenérka zvířat)
 
 
výprava:
Clayton R. Hartley
 
 
výkonný producent:
Paul Weitz, Chris Weitz, Louis G. Friedman
 
 
casting:
Caitlin McKenna-Wilkinson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.