Rafťáci (2006)

Rafťáci
66.7 %
 
 

Další název: The Rafters

    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 9.3.2006        
    Délka: 104 min.
„Je těžké přijít o panictví, když se vám smůla lepí na paty.“
POZOR, SPOILER

Filip a Dany přelezou plot, protože Filip hodlá vlézt za dívenkou svých snů. A zatímco se Dany snaží eliminovat psa, Filip se svou dívkou nechtěně zapálí byt. To nakrkne jeho matku tak, že posílá Filipa ke strýci na statek, který je na Moravě. Takže on sice nasedá do autobusu, ale vysedá zcela jinde. No, vysedá, je vyhozen, a to do hnoje. Stopem se však dostává až do kempu, kde je očekáván Danym. Měly tu být ještě dvě dívky, ale ty volily raději cestu k moři. Dany slibuje jiná děvčata, a tak Filip zůstává.

Dany zde potkává rodiče, kterým psycholog doporučil návrat do míst, kde jim to všechno klapalo. Setkání je jistě milé, ale jak pro koho. Rodiče situace využijí a strčí Danymu malého bráchu Honzu. On je totiž hyperaktivní a dokáže věci, za které by jej normální člověk uškrtil. Jeho první kousek je ten, že přiváže stan za motorový člun. - Ale zase, na druhou stranu, klukům to udělá příležitost k seznámení s děvčaty.

Cesta pokračuje, zážitků je dost, dalo by se říci, že někdy až moc. Malý Honzík přehodí cedulky na WC a sprchách, čímž zamění pány za dámy a hned je zase veselo. Danyho matka mu dává otcův notebook, aby byl klid. Nastává večer. Ten tráví Filip s krásnou blondýnkou na seníku, ale volá matka. Večer končí katastrofou a úrazem.

Rodiče Danyho jedou na kolech na Kašperk - také proto, aby unikli dávnému kamarádovi, tělocvikáři Bořkovi, který je od začátku návratu do přírody pronásleduje. Při tom mu nevadí, že vede vodácký kurs. Bohužel si je najde i zde.

Filip již ví, že jeho útěk prasknul. Matka je u strýce na Moravě. Proto předávají Honzíka Filipově babičce, které je to jedno, protože je naprosto mimo realitu. Kluci si sestrojí vskutku zvláštní plavidlo, aby děvčata ohromili. Asi také proto se pustili odvážně do hodně nebezpečných peřejí.

Večer se všichni sejdou na hasičském bále. To, co se zde stane, zcela jistě ještě vesnice nezažila...  Autor: Pitryx

režie:
Karel Janák
 
 
hraje:
Vojtěch Kotek (Dany), Jiří Mádl (Filip Kaštan), Veronika Freimanová (matka Danyho), Milan Šteindler (otec Danyho), Matyáš Valenta (Honzík), Oldřich Navrátil (Bořek), Pavla Tomicová (matka Filipa), Jiřina Jirásková (babička Danyho), Šárka Krausová (ohořelá Marcela), Eliška Křenková (Vendula), Andrea Kerestešová (Klára), Tereza Ramba (Radka), Veronika Khek Kubařová (Darja), Hana Baroňová (Jana), Jana Škopánová (Linda), Běla Šarayová (Martina), Radka Pavlovčinová (Karla), Sandra Černodrinská (Ester - dvojče), Viola Černodrinská (Ester - dvojče), Zuzana Volavá (Olina), Olga Schmidtová (Filipova babička), Boris Hybner (terapeut), Pavel Nový (velitel hasičů), Petr Čtvrtníček (Plavčík), Jiří Helekal (Šedý vlk), Jan Antonín Duchoslav (Turek), Libor Bouček (DJ), Jiří Ployhar (hasič bouchač), Dominik Hašek (hasič Dominik), Martin Dolenský (barman), Peter Karpiš, Kateřina Pechová, Zdeněk Dolejší, Pavel Štoll (strýc Jonáš), Petr Chajda (hasič fotograf), Olga Marie Michálková
 
 
scénář:
Rudolf Merkner (spolupráce), Jan Prušinovský, Karel Janák, Tomáš Holeček
 
 
kamera:
Martin Šácha
 
 
hudba:
Miroslav Chyška
 
 
kostýmy:
Kateřina Coufalíková
 
 
střih:
Adam Dvořák
 
 
zvuk:
Roman Čapek
 
 
produkce:
Adam Dvořák, Martin Kořínek
 
 
dabing:
Andrea Elsnerová (Klára)
 
 
II. kamera:
Pavol Husenica
 
 
koproducent:
Petr Chajda
 
 
masky:
Jana Dopitová
 
 
dramaturgie:
Petr Bok
 
 
asistent kamery:
Adam Kruliš
 
 
pomocná režie:
Matěj Kratochvíl
 
 
spolupráce:
Jiří Melcher, Zuzana Mařanová (0)
 
 
výprava:
Pavel Ramplé
 
 
výkonný producent:
Martin Kořínek
 
 
producent:
Adam Dvořák
 
 
kaskadér:
David Mottl, Jaroslav Pšenička, Jan Holíček
 
 
vrchní osvětlovač:
Martin Granilla
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.