Ředitel školy (1987)

Ředitel školy (The Principal)
52.9 %
 
 

The Principal

Další název: Zákon džungle

    Žánr: krimi / drama / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 109 min.
James Belushi v dramatu s prvky drsného humoru, v němž přichází coby nový ředitel na střední školu, které se i policisté vyhýbají obloukem. Na rozdíl od ostatních je ale on připraven na válku...
Není škola jako škola. A Brandel High v Berkeley rozhodně nepřipomíná žádný ze vzdělávacích ústavů, které jste kdy navštěvovali. Místo pravítek se v ní nosí drogy a místo propisek pistole. Je to peklo na zemi, do kterého jsou učitelé nasazováni za trest a místo odpovídající kvalifikace jim jsou více k dobru spíš pořádné znalosti sebeobrany. Ale i taková místa potřebují svoje ředitele. A Rick Latimer v podání legendárního Jamese Belushiho se na podobný post hodí téměř dokonale. Nedávno se s ním rozvedla žena, přetéká zlostí a rozhodně potřebuje nový začátek. I jeho ovšem drsné poměry v brandelské střední zpočátku překvapí. Ale ne na dlouho. Se svým heslem „nikdy víc!“ začne čistit školu od všech nepravostí, které zahlédne. A nakonec také pochopí, že tenhle ústav nikdy nebude normální, dokud se po jeho chodbách budou moci prohánět členové gangů a zločineckých organizací. Se svou věrnou baseballovou pálkou a s pomocí šéfa ochranky s tváří Louise Gossetta Jr. se proto vydává do boje proti Viktorovi, vůdci hlavního místního klanu mladistvých násilníků. A třebaže se v případě snímku Christophera Caina jedná o komediální drama, má Latimer jediný cíl. Buď školu postaví zpátky na nohy, anebo při její obraně padne.
Cinemax

režie:
Christopher Cain
 
 
hraje:
James Belushi (Rick Latimer), Louis Gossett (Jake Phillips), Rae Dawn Chong (Hilary Orozcová), Michael Wright (Victor Duncan), J. J. Cohen (Zac), Esai Morales (Raymi Rojas), Troy Winbush ('Baby' Emile), Jacob Vargas (Arturo Diego), Kelly Jo Minter (Treena Lesterová), Jessica Wilson (dívka), Thomas Ryan (Robert Darcy), Reggie Johnson (Jojo), Ruth Beckford (paní Jenkinsová), Julian Brooks (Kevin), Rick Hamilton (pan Harkley), Sean Michael Allen (Rolf)
 
 
scénář:
Frank Deese
 
 
kamera:
Arthur Albert
 
 
hudba:
Jay Gruska, Tim Sexton
 
 
kostýmy:
Marianna Åström-De Fina
 
 
střih:
Jack Hofstra
 
 
zvuk:
Stephen Balliet, Gregg Barbanell
 
 
zvláštní efekty:
Douglas Cattaneo, Allen S. Gross Jr.
 
 
koordinátor kaskadérů:
Everett Creach
 
 
producent:
Thomas H. Brodek
 
 
kaskadér:
Mickey Alzola, Bobby Angelle
 
 
casting:
Penny Perry
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.