Riskantní podnik (1983)

Riskantní podnik (Risky Business)
67.3 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Risky Business

Další název: Riskantní obchod

    Žánr: komedie / akční
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
„Jak to dopadne, když rodiče nechají sedmnáctiletému chlapci na několik dní prázdný dům?“
Joel je dospívající chlapec, kterému k opravdovému mužství chybí sex. Jeho kamarád mu přes inzerát objedná prostitutku, ale když u dveří zazvoní obrovská černoška, málem omdlí. Nakonec se domluví, že mu dá telefonní číslo na Leny, která Joela během jednoho týdne, kdy budou rodiče na dovolené, seznámí s prvními sexuálními zážitky. Protože mladík nemá peníze na zaplacení, tak si dívka odnese matčino okrasné skleněné vejce. Joel s přítelem Milesem se za ní vydají, aby vejce získali zpět. Jsou svědky, jak si na ní dovoluje její pasák, před kterým uteče do auta. Po divoké honičce všichni skončí v domě Joelových rodičů. Dívka nemá v úmyslu odejít a pozve tam i své kamarádky. Během nekončícího večírku je v jezeře utopeno otcovo auto a za neomluvené hodiny je Joel vyloučen ze školy. Aby mohl vykoupit mámino vejce, vymyslí, že bude za úplatu půjčovat prostitutky svým známým.

Zdroj: Nova

režie:
Paul Brickman
 
 
hraje:
Tom Cruise (Joel Goodsen), Rebecca De Mornay (Lana), Joe Pantoliano (Guido), Richard Masur (Rutherford), Bronson Pinchot (Barry), Curtis Armstrong (Miles), Nicholas Pryor (Joelův otec), Janet Carroll (Joelova matka), Shera Danese (Vicki), Raphael Sbarge (Glenn), Bruce A. Young (Jackie), Kevin Anderson (Chuck), Cynthia Baker (učitelka), Anne Lockhart (ošetřovatelka), Sarah Partridge (Kessler), Nathan Davis (učitel obchodu), Scott Harlan (Stan Licata), Bruno Alexander (mechanik)
 
 
scénář:
Paul Brickman
 
 
kamera:
Bruce Surtees, Reynaldo Villalobos
 
 
hudba:
Christopher Franke (skupina Tangerine Dream), Edgar Froese (skupina Tangerine Dream), Johannes Schmölling (skupina Tangerine Dream)
 
 
kostýmy:
Robert de Mora
 
 
střih:
Richard Chew
 
 
zpěv:
Prince ("D.M.S.R")
 
 
text písně:
Prince ("D.M.S.R")
 
 
zvláštní efekty:
Steve Purcell
 
 
výprava:
William J. Cassidy
 
 
producent:
Jon Avnet, Steve Tisch
 
 
casting:
Nancy Klopper
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.