Rohy (2013)

Rohy (Horns)
67.1 %
 
 

Horns

    Žánr: drama / fantasy / horor
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 123 min.
POZOR SPOILER

Ig Perrish je v krizi. Někdo zabil jeho dívku Merrin, ale z vraždy je obviněn on. Jen jeho advokát, kamarád z dětství Lee, který mu zachránil kdysi život, věří, že je nevinen. A ještě místní barmanka Glena. On se opije a pak dělá "bordel" na místě vraždy a močí tam. Glena jej odtáhne a vyspí se spolu. Ráno najde Ig na své hlavě výrůstky a Glena se mu svěřuje se svými tajnostmi. Stejně tak na zdravotním středisku mu cizí lidé otevírají svá nitra. Ig chce po lékaři léčbu a on se rozhodne je uříznout.

Vracíme se do Igyho dětství, kdy řádili jako kluci s bouchacími třešněmi. Jednu dostal Ig za to, že sjel vozíkem do vody a málem se utopil. A právě tehdy jej Lee vytáhl z vody již skoro mrtvého. Za opravený řetízek dal třešničku kamarádovi a ona mu utrhla prsty.

Ig je zoufalý a jde za farářem, ale ani ten mu nepomůže. Naopak mu radí sebevraždu. I u rodičů se dozví samé hrozné věci, matka si přeje, aby nebyl její syn a někam zmizel, a otec jej z vraždy stejně podezírá. Ig odchází a díky svým schopnostem zjistí, že jej viděla servírka té noci, kdy se vražda stala. To je nový svědek v tomto případu.

Ig si ten den vybavil. Přišel do toho podniku a zde mu Merrin sdělila, že se stěhuje pryč a je lépe, kdyby se již neviděli. On na ni křičel a ona mu řekla, že ho už nemiluje. A toho byla mimo jiné svědkem i ona servírka.
Vlivem schopností se mu tatéž servírka naplno přizná ke lži. Nakecala policajtům, že jej viděla, jak táhl Merrin do auta a řval na ni, že ji zabije. A řekla to prý proto, aby byla v televizi a aby byla hlavní svědkyně procesu.

Ig však ví, že jeho bratr Terry jej viděl, jak odjíždí sám. A jde za ním. On se ihned přiznává, že Merrin odjela s ním. Ale tvrdí, že ani on ji nezabil. Ale když se ráno probudil v autě, našel vedle sebe na sedadle zakrvácený kámen. A pak i její mrtvolu. Kámen hodil do vody.

Dále se Ig dozví, že ten, kvůli komu se s ním Merrin rozešla, je jeho právní zástupce a kamarád Lee. Následně tluče rohy do zdi a kolem je spousta hadů. Jde pak za onou svědkyní, servírkou, a hadi způsobí její smrt. Ig ještě navštíví bratra a postaví jej tváří v tvář jeho démonům. A pak se konečně dozví kdo je vrah jeho milované. Ten jej však ztluče řetězem skoro k smrti a posadí do auta. Následně jej polije hořlavinou a podpálí…  Autor: Pitryx

režie:
Alexandre Aja
 
 
hraje:
Juno Temple (Merrin Williamsová), Daniel Radcliffe (Ig Perrish), Sabrina Carpenter (mladá Merrin), Kelli Garner (Glenna), Joe Anderson (Terry Perrish), Max Minghella (Lee Tourneau), James Remar (Derrick Perrish), Dylan Schmid (třináctiletý Lee), Laine MacNeil (mladá Glenna), Kendra Anderson (Delilah), Meredith McGeachie (Mary), Mitchell Kummen (Ig Perrish), Alex Zahara (doktor Renald), Michael Adamthwaite (Eric Hannity), Heather Graham, David Morse, Kathleen Quinlan, Don Thompson (barman), Pesi Daruwalla (majitel obchodu se starožitnostmi)
 
 
námět:
Joe Hill
 
 
scénář:
Keith Bunin
 
 
kamera:
Frederick Elmes
 
 
hudba:
ROB
 
 
výprava-architekt:
Allan Cameron
 
 
kostýmy:
Carol Beadle
 
 
střih:
Baxter
 
 
zvuk:
Emilie Boucek, Rob Bertola
 
 
vizuální efekty:
Niketa Roman
 
 
výprava:
Shane Vieau
 
 
výkonný producent:
Joe Gatta, Joe Hill, Adam C. Stone, Shawn Williamson
 
 
producent:
Alexandre Aja, Joey McFarland, Riza Aziz, Cathy Schulman
 
 
kaskadér:
Janene Carleton (double: Heather Graham), Krista Bell
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.