Rovnováha (1983/1) [TV inscenace]

Rovnováha
55 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 57 min.
„Televizní film o pevných rodinných poutech a přátelství, které pomohou nalézt životní rovnováhu.“
POZOR, SPOILER

Je zjevně po pohřbu. Vdova Jana se loučí s Olinem a Richardem. Zemřel její manžel, a i když ji dcera přemlouvá, aby nechodila do práce, Jana jde. Je zaměstnána v laboratoři.

Čas pomalu běží a krátce po pohřbu volá Richard Vitoušek, kolega zesnulého Vladimíra, a přináší vdově jeho věci ze stolu. Mezi nimi i negativ, na něm uvidí Jana nějakou ženu.

Přijíždí Janin další syn Aleš. Je moc rád, že je doma. Tak jsou všichni pohromadě a Jana začne mluvit o dědictví. A je zle. Hádka dojde tak daleko, že Aleš odchází pryč, aniž musí.

Pak přichází dopis ze spořitelny o půjčce na Vladimírovo jméno. Tak Jana zjistí, že první dvě splátky byly poslány mototechně. Tam zjistí jméno ženy, kterou našla na negativu. Navíc se dozví, že Richard o ní věděl. Jana ji vyhledá a o smrti svého muže poví. Rozpláče ji to.

Martin, nápadník jedné z Janiných dcer, jí sděluje, že si musí Vandu vzít. Také již mají oba plán na bydlení zde v domku. Ale to Jana okamžitě odmítá, to Vandu urazí.

Když pak Vanda zjistí, že je zde na Vánoce Richard, domnívá se, že on je příčina odmítnutí. Bydlí tedy jinde a to způsobí, že jednoho dne má Jana v zaměstnání strašlivý telefonát...  Autor: Pitryx

režie:
Vojtěch Štursa
 
 
hraje:
Milena Dvorská (Jana Keplerová), Nataša Kalousová (Vanda Keplerová), Daniel Dítě (Martin), Josef Nedorost (Aleš Kepler), Oldřich Navrátil (Miloš), Oldřich Slavík (Richard Vitoušek), Ladislav Lakomý (Ing. Berousek), Lenka Skopalová (Věrka), Jana Ebertová (Knoblochová), Otakar Vážanský (ředitel), Natálie Mukařovská (Alena Keplerová), Vladimír Kelbl (Olin), Hana Zaoralová (Monika)
 
 
scénář:
Stanislav Rudolf
 
 
kamera:
Václav Myslivec
 
 
hudba:
Milan Slimáček
 
 
výprava-architekt:
Ludmila Šenkýrová (výtvarník scény)
 
 
kostýmy:
Zdena Mannová (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Lubomír Wachtl, Jaroslav Rásocha
 
 
zvuk:
Radomír Kos
 
 
II. kamera:
František Hostaša, Jiří Kačírek, Pavel Šindelář
 
 
masky:
Alena Vlčková (umělecký maskér)
 
 
dramaturgie:
Vladimír Kelbl
 
 
asistent režie:
Miroslava Matějková
 
 
pomocná režie:
Marie Barušová
 
 
vedoucí výroby:
Magda Bočková (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.