RRRrrrr!!! (2003)

RRRrrrr!!!
66.2 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 23.9.2004        
    Délka: 98 min.
„Prrrehistorická komedie od režiséra filmu Asterix a Obelix.“
POZOR SPOILER!!

9.5.1969 jde americká 101. divize na kótu 937. Jsou zde samí nováčci. Vietkong tuto kótu brání devět dnů. Je pro ně nesmírně důležitá. Tento film však o nich vůbec nevypráví. Ten začíná o trošku dříve, totiž asi třicet pět tisíc let před Kristem.

Každé ráno nastupuje kmen k prezentaci. Ta je velmi jednoduchá, protože se všichni jmenují Kámen. Jen Kámen a Kámen na prezentaci nejsou, protože se flákají. Dny plynou v poklidu, až do doby kdy jsou napadeni„špinavovlasci“. Oni sami jsou „čistovlasci“, protože znají tajemství výroby šamponu. Nepřátelský kmen o šampon velmi stojí. Útok nemá pro kmen nijak fatální následky. A pak se stane strašná věc. Jedna členka tlupy je hanebně zavražděna. Je to hlídačka dětí. Je nutno vypátrat vraha. Na místě činu je nalezen zkrvavený kyj. Hned jsou vysláni dva lovci, Kámen a Kámen do prodejny kyjů, aby vypátrali, kdo si kyj koupil. Kudrnatý Kámen se setkává s dívkou, ta má také, stejně jako on, kudrnaté vlasy. Padnou si do oka a dívka se představí jako Gi. A večer, když ponocný oznámí, že začíná noc (hodinky tehdy neexistovaly) dojde k další vraždě. Tentokrát je zabit Kámen, kmenový archeolog. Dva kmenoví pátrači, Kámen a Kámen různými postupy přijdou na to, že zabíjela žena, která šije kytary. A je z toho spousta slávy, náčelník zve všechny Kameny na hrochmutaj a i zde všichni vražedkyni velebí, že už je vyšetřování skončeno. Jenže když je oslova v nejlepším, telefonuje z jedné skály na druhou pravý vrah a slibuje, že bude znovu zabíjet. Nahráváním hovoru lovci lokalizují místo odkud je voláno a proběhnou přípravy, aby byl polapen. Nevyjde to, vrah pak volá, že šel pozdě spát a bude vraždit jindy. A tak se i stane, ale při pokusu o vraždu spadne do lapací jámy. A tak končí první detektivní případ v dějinách planety. Při velké oslavě se oba kmeny spřátelí a Kámen si možná vezme Gi. A šampón? Vzal to mamut, budou jej mít společně.  Autor: Pitryx

režie:
Alain Chabat
 
 
hraje:
Alain Chabat (Skála – zdravolog), Jean-Paul Rouve (Blonďák), Maurice Barthélémy (Skála, náčelník Čistých vlasů), Pierre-François Martin-Laval (kudrnatý Skála), Marina Foïs (Guy), Elise Larnicol (Skálová, žena náčelníka Čistých vlasů), Jean Rochefort (Lucie), Gérard Depardieu (náčelník Špinavých vlasů), Damien Jouillerot (lovec), Valérie Lemercier (učitelka v kytaro-šicí škole), Samir Guesmi (lovec), Juliette Poissonnier (Skálová – pečovatelka), Édith Le Merdy (matka Blonďáka), Maroussia Dubreuil (žákyně v kytarové škole), Jean-Paul Bonnaire (přerostlí Skála), Patrick Medioni (Strejda), Gaëlle Cohen (teta), Pascal Vincent (Skála - oznamovatel tmy), Christian Gazio (Pierre le Qui Tient la Torche), Joe Star, Dominique Farrugia (šéf kyjárny), Cyril Casmèze (Špinavý vlas), Sébastien Thiéry (vykopávkolog), Gilles David (přerostlí Skála), Bernard Cheron (otec Blonďáka), Gilles Conseil (Strejda), Michel Bouis (Strejda), Christian Bergner (Strejda), Joseph Beddelem (Strejda)
 
 
scénář:
Maurice Barthélémy, Marina Foïs, Jean-Paul Rouve, Pierre-François Martin-Laval, Alain Chabat
 
 
kamera:
Laurent Dailland
 
 
hudba:
Frederic Talgorn
 
 
kostýmy:
Olivier Bériot
 
 
střih:
Juliette Welfling
 
 
zvuk:
Thierry Lebon, Pierre Escoffier, Jean Gargonne
 
 
produkce:
Alain Chabat, Amandine Billot, Alex Berger
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Vinšová
 
 
mluví:
Olivier Baroux (vypravěč)
 
 
zvláštní efekty:
Les Versaillais
 
 
II. režie:
Nicholas Pillart
 
 
koordinátor kaskadérů:
Olivier Vitrant
 
 
vizuální efekty:
Thomas Duval (supervize)
 
 
masky:
Bernard Floch, Ghislaine Tortereau (účesy), Mathieu Gueracague
 
 
výprava:
Maamar Ech-Cheikh
 
 
výkonný producent:
Patrick Bordier
 
 
digitální efekty:
Duboi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.