Růžové kombiné (1932)

Růžové kombiné
40.8 %
 
 

Další název: Pink Petticoat

    Žánr: fraška
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 26.8.1932        
    Délka: 84 min.
U Černého kocoura se scházejí přátelé pěnivého moku a při harmonice a zpěvu diskutují o tom, jestli je k sehnání nějaká práce, kdo má hodně peněz a co stojí doktor, když přijdete s kuřími oky, též o vraždě, která se stala v Paříži. Občas se zde otočí i novinář, který hledá náměty pro noviny. Na hlavním nádraží pobíhá radostí krásná Irena Sedláčková, když z vagónu vlaku, který přijel z Paříže, vystoupil její manžel, známý akademik Jaromír, se kterým je sezdána téměř tři měsíce a již jej podezřívá z nevěry. Po otevření kufru, kde je dámské růžové kombiné, již to mezi nimi vypadá na rozvod. Irena zavolá a domluví si schůzku s dr. Fojtem v luxusním podniku, se kterým probere potrestání muže, s rozvodem nesouhlasí, vždyť jej ještě miluje. Ten jí poradí menší nevinný „flírtek“. Ke dvojici se připojí malířský mistr Filip, který jí nabídne tanec a požádá ji, aby mu postála modelem. Noviny se vracejí ke zprávě, že v Paříži došlo k vraždě, kdy vrah shodil z Eiffelovky ženu, nezničil její kombiné a uprchl. Když policejní komisař Čulibrk přijde profesora Sedláčka zatknout pro vraždu, v této chvíli již nejde o taškařici ale o kriminální případ.

Mladá Lída Baarová, tu kariéra a lepší filmy teprve čekají, vždy skvělý Jaroslav Marvan v roli advokáta, nevím, proč profesora Sedláčka hraje neznámý a nevýrazný Hugo Kraus...  Autor: jarda53

režie:
Leo Marten
 
 
hraje:
Hugo Kraus (profesor Jaromír Sedláček), Lída Baarová (Irena, žena profesora Sedláčka, za svobobna Moudrá), Truda Grosslichtová (Slávka), Josef Rovenský (Slávčin strýček/pan Kaliba z Kladrub), Alois Dvorský (asistent Čulibrk / policejní komisař), Jaroslav Marvan (JUDr. Fojt, advokát), Otto Rubík (malíř Filip), John Gollwell (vrátný v muzeu), A. Beck (reportér Šik), Gollwellovo kvarteto (zpěváci)
 
 
námět:
Otto Rádl
 
 
scénář:
Leo Marten
 
 
kamera:
Jan Stallich
 
 
hudba:
John Gollwell
 
 
výprava-architekt:
Josef Hesoun
 
 
střih:
Leo Marten
 
 
zvuk:
Marcel Wendling, Emile Boujard, J. Laffitte
 
 
mluví:
Josef Rovenský (hlas slepce)
 
 
zpěv:
Gollwellovo kvarteto, Truda Grosslichtová, Otto Rubík
 
 
text písně:
Otto Rádl, John Gollwell, Saša Razov
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.