Síla srdce (2007)

Síla srdce (A Mighty Heart)
60.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

A Mighty Heart

Další název: Sila srdce (SK)

    Žánr: drama / psychologický / historický
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 17.10.2007        
    Délka: 108 min.
„Příběh o události, která šokovala celý svět, a přesto jste ho nikdy neslyšeli.“
Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy.
Zajímavost: O zfilmování knihy, kterou Mariane napsala jako vzpomínku pro jejího a Danielova syna Adama (narozeného po smrti otce), se zasadil Brad Pitt a Angelina Jolie, která ztvárnila roli manželky.

Magic Box

režie:
Michael Winterbottom
 
 
hraje:
Dan Futterman (Daniel Pearl), Angelina Jolie (Mariane Pearl), Archie Panjabi (Asra Q. Nomani), Mohammed Afzal (Shabir), Mushtaq Khan (Dannyho taxikář), Daud Khan (Masud), Telal Saeed (Kálím Jusuf), Arif Khan (Marianin taxikář), Tipu Taheer (ředitel organizace pro lidská práva), Amit Dhawan (technický supervisor), Saira Khan (Nasrin), Aliya Khan (Kashva), Sarah Mone (první host), Bushra Parwani (2. host), Zafar Karachiwala (1. mužský host), Irrfan Khan (Kapitán), Will Patton (Randall Bennett), Adnan Siddiqui (Dost Aliani), Gary Wilmes (Steve LeVine), Jillian Armenante (agentka Plattová), William Hoyland (John Bauman), Perrine Moran (Ruth Pearlová), Jeffry Kaplow (Judea Pearl), Alyy Khan (Omar Said Šajch/Bašír), Ikram Bhatti (Šajch Gílání), Ishaque Ahmed (Aríf), Fahad Hussain (Farhad Nasím), Taj Khan (Sulejmán), Naeem Sogay (Adíl), Chad Chenouga (Satchi), Denis O'Hare (John Bussey)
 
 
námět:
Mariane Pearl (kniha A Mighty Heart: The Brave Life and Death of My Husband, Danny Pearl (2003, Síla srdce: Statečný život a smrt mého manžela, Dannyho Pearla)), Sarah Crichton
 
 
scénář:
John Orloff
 
 
kamera:
Marcel Zyskind
 
 
hudba:
Harry Escott, Molly Nyman
 
 
kostýmy:
Charlotte Walter
 
 
střih:
Peter Christelis
 
 
zvuk:
Joakim Sundström (supervize), Richard Flynn, Nick Adams
 
 
produkce:
Andrew Eaton, Dede Gardner, Brad Pitt
 
 
koproducent:
Anita Overland
 
 
vizuální efekty:
Marc Knapton (digitální efekty), Gus Martinez (digitální efekty), Adam Garner (digitální efekty)
 
 
masky:
Marese Langan (a účesy)
 
 
odborný poradce:
Mariane Pearl, Asra Nomani
 
 
výprava:
Mark Digby
 
 
překlad:
Petr Fantys
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.