Slečna Marplová: Cukání v palci (2006) [TV film]

Slečna Marplová: Cukání v palci (Miss Marple: By the Pricking of My Thumbs)
76.2 %
 
 

Miss Marple: By the Pricking of My Thumbs

Další název: Slečna Marpleová: Svrbenie v prstoch (SK)

    Žánr: krimi / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 100 min.
„Nepodceňujte staré panny! Mohli byste na to krutě doplatit.“
Zemře-li v domově důchodců stará, nemocná dáma, není na tom jistě nic divného. Zmizí-li ovšem téže noci ze stejného domova jiná stará dáma, a to za více než podezřelých okolností, protože evidentně proti své vůli, pak to již stojí za zamyšlení. Možná ovšem, že by celá věc i tak prošla bez povšimnutí, kdyby se zrovna ve stejný čas nenacházely poblíž dvě jiné, náramně zvídavé dámy, přesvědčené o tom, že takovéhle "náhody" se prostě nedějí. Tou první je samozřejmě slečna Marplová, která přišla do Sunny Ridge navštívit svou starou přítelkyni, a která při prvním závanu záhady - smíme-li ten výraz u tak jemné a křehké dámy použít - zavětří jako ohař na stopě. A tou druhou je nudící se manželka plukovníka Beresforda, obecně zvaná Pentlička, která bude tentokrát slečně Marplově při jejím vyšetřování zdárně sekundovat. Nebo že by to bylo naopak? Ať tak či tak, obě dámy se shodují v jednom: klubíčko té záhady je zapotřebí začít odvíjet od zděděného obrazu. A kam je ten zavede, to se uvidí.

režie:
Peter Medak
 
 
hraje:
Geraldine McEwan (slečna Jane Marplová), Chloe Pennington (mladá Hannah), Oliver Jordan (mladý Ethan), Anthony Andrews (Tommy Beresford), Greta Scacchi (Tuppence Beresford), Clare Holman (slečna Packard), Miriam Karlin (Marjorie Moody), June Whitfield (pí. Lancaster), Claire Bloom (teta Ada), Steven Berkoff (Freddie Eccles), Patrick Barlow (p. Timothy), O. T. Fagbenle (Chris Murphy), Jody Halse (Amos Perry), Josie Lawrence (Hannah Beresford), Michael Maloney (Dr. Joshua Waters), Michelle Ryan (Rose Waters), Michael Begley (konstábl Ethan Maxwell), Charles Dance (Septimus Bligh), Bonnie Langford (Betty Johnson), Brian Conley (Eric Johnson), Leslie Phillips (Sir Philip Starke), Eliza Bennett (Nora Johnsonová), Florence Strickland (Jane Eyre), Lia Williams (Nellie Bligh)
 
 
námět:
Agatha Christie (román)
 
 
scénář:
Stewart Harcourt
 
 
kamera:
James Welland
 
 
hudba:
Dominik Scherrer
 
 
kostýmy:
Frances Tempest
 
 
střih:
Ron Davis, Matthew Newman
 
 
zvuk:
John Downer
 
 
produkce:
Matthew Read
 
 
dabing:
Ivanka Devátá (slečna Jane Marplová), František Němec (Tommy Beresford), Jorga Kotrbová (Tuppence Beresfordová), Simona Postlerová (Hannah Beresfordová), Zlata Adamovská (Vera Packardová), Růžena Merunková (teta Ada), Zdeněk Žák (Septimus Bligh), Karel Richter (sir Philip Starke), Eliška Nezvalová (Rose Watersová), Ivana Měřičková, Michal Holán, Jan Dolanský, Milan Bouška
 
 
koordinátor kaskadérů:
Nrinder Dhudwar
 
 
asistent režie:
Henry Tomlinson
 
 
výprava:
Rob Harris
 
 
výkonný producent:
Michele Buck, Phil Clymer, Rebecca Eaton, Damien Timmer
 
 
kaskadér:
Stephanie Carey
 
 
překlad:
Michal Kňažko
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.