Slečny přijdou později (1966)

Slečny přijdou později
67.3 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 20.5.1966        
    Délka: 89 min.
V hotelu se postarší host představí jako Tonny Kozlowski, občan z USA. Z nabízených fotografií v recepci si vybere u recepčního Alexeje atraktivní ženu Sašu, se kterou by chtěl strávit noc. Kvečeru přijede do bytu atraktivní blondýna Saša. Jenže ze slušně vypadajícího návštěvníka, z kterého koukaly dolary, se vyklubal kapitán od bezpečnosti a slečna Léblová byla vyzvána, aby se oblékla a šla s ním. Prostituce a kuplířství se trestá, ale policista nabídl řešení, když podá Saša informace k mrtvé Otce Šindelářové, lze i oko přimhouřit, jenže dívku podcenil, byl uzamčen v koupelně. V hotelu se šíří mezi zaměstnanci panika, když se odhalí, že jsou zapleteni do kuplířství. Jiří Alexej bere vinu na sebe, ale při útěku přes terasu se zřítí na chodník před hotelem.

Mezi podezřelými jsou ředitel hotelu Macháček, číšník Viktor, holič Forejt. Na koho ukáže kapitán Roháč? Kdo je dvojnásobný vrah?  Autor: jarda53

režie:
Ivo Toman
 
 
hraje:
Svatopluk Beneš (holič Forejt), Eduard Dubský (ředitel hotelu Rudolf Macháček), Stanislav Fišer (číšník Evžen Viktora), Bohumil Šmída (kapitán VB Roháč), Robert Vrchota (nadporučík VB Kosina), Zdeněk Řehoř (poručík VB Kodeš), Václav Irmanov (recepční Jiří Alexej), Olga Schoberová (Saša Léblová), Daniela Smutná (sekretářka Barborka), Otto Lackovič (vrchní Karel), Karel Pavlík (recepční Hlavsa), Zora Polanová (pokojská Božka), Hana Pastejříková (Vlasta Beránková), Pavel Landovský (zřízenec Pavka), Vladimír Salač (František, Vlastin ženich), Jindřich Narenta (Němec Achim Ritzbauer), Jiří Němeček (praporčík VB), Zdeněk Jelínek (pochůzkář VB), Juraj Herz (Egypťan Sálim), Dagmar Hánová (Dagmar, Sašina spolubydlící), František Peterka (robustní muž), Vladimír Linka (příslušník VB), Vladimír Navrátil (barman), Luďa Marešová (účetní hotelu), Zuzana Poláková (příživnice), Jiří Cimický (Normař), Jarmila Orlová (plavovláska), Alena Procházková (slečna v černých brýlích), Anny Freyová (dáma), Majka Gillarová (příživnice), Vlasta Kabelíková (příživnice), Alena Pencová (příživnice), Dana Reimová (příživnice), Zuzana Schnöblingová (příživnice), Renata Tůmová (příživnice), Nora Tvrzská (příživnice), František Kubíček (příslušník VB), Josef Stehlík (příslušník VB), Miloslav Šindler (příslušník VB), Jan Kňákal (daktyloskop), Jaroslav Kladrubský (úředník), Zdeněk Týle (úředník), Emanuel Kovařík (provozář), Olga Navrátilová (host hotelu), Vilém Pruner (host hotelu), Jaroslav Solnička (host hotelu), Pavel Kvasnička (číšník)
 
 
námět:
Karel Štorkán (povídka Poslední klíč), Vladimír Kalina (povídka Poslední klíč)
 
 
scénář:
Karel Cop (+ technický scénář), Ivo Toman (technický scénář)
 
 
kamera:
Rudolf Stahl
 
 
hudba:
Jiří Šust
 
 
výprava-architekt:
Karel Černý
 
 
kostýmy:
Jarmila Romanová, Anna Blažková
 
 
střih:
Jiřina Lukešová
 
 
zvuk:
Josef Vlček
 
 
mluví:
Alena Kreuzmannová (Saša Léblová [za Olgu Schoberovou]), Květa Fialová (sekretářka Barborka [za Danielu Smutnou])
 
 
II. kamera:
Karel Dobřichovský
 
 
masky:
Jiří Šimon, Ivana Peštuková, Petr Hovorka
 
 
dramaturgie:
Jan Libora, Václav Nývlt
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Jaroslav Solnička
 
 
asistent režie:
Jiří Hraběta, Helena Pokorná
 
 
asistent kamery:
Jiří Širc
 
 
pomocná režie:
Otakar Fuka
 
 
odborný poradce:
Miloš Vlasák, Jaroslav Šturma
 
 
fotograf:
Antonín Stránský
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
Štěpán Koníček
 
 
vedoucí výroby:
Jiří Pokorný
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.