Střílejte na Francouze! (2003)

Střílejte na Francouze! (Crime Spree)
72.5 %
 
 

Crime Spree

Další název: Strieľajte na Francúzov!

    Žánr: komedie / krimi
    Země: Spojené státy americké / Kanada / Francie / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 5/2004        
    Délka: 98 min.
Skupinka francouzských kriminálníků cestuje do Chicaga, kde mají za úkol vyloupit dům jednoho boháče. Dobrý tip jim dal jejich šéf a odměna je velmi lákavá. Kromě toho šéf už má dost jejich neúspěchů a dává jim poslední možnost. Pokud opět akce dopadne špatně, již nebude mít zájem o jejich služby. V Chicagu probíhá vše více méně dobře. Ukradnou auto a vydají se do vytipovaného domu. Když vybírají cennosti z trezoru, najednou zjistí, že jsou na špatné adrese. Majitelem domu není jen tak nějaký boháč, ale osoba, která jim může způsobit značné problémy – jeden z šéfů místní mafie.

Nejprve se snaží dostat co nejrychleji zpět do Francie. Když je ale zastřelen jeden z nich, rozhodnou se, že není jiná možnost, než celou záležitost dotáhnout až do konce. Kromě mafie se musí partička Francouzů obávat také původního majitele auta, ve kterém se teď vozí, a jeho hispánských kámošů a značně nebezpečný je také agent FBI, kterému ani omylem nejde o spravedlnost, ale o kufr plný peněz.  Autor: Out-Of-Way

režie:
Brad Mirman
 
 
hraje:
Gérard Depardieu (Daniel Foray), Harvey Keitel (Frankie Zammeti), Johnny Hallyday (Marcel Burot), Renaud (Zero), Saïd Taghmaoui (Semi), Richard Bohringer (Bastaldi), Stéphane Freiss (Julien Labesse), Shawn Lawrence (Agent Pogue), Albert Dray (Raymond Gayet), Joanne Kelly (Sophie Nicols), Abe Vigoda (Angelo Giancarlo), Gino Marrocco (Joey Two Tons), Sal Figliomeni (Nicky The Rake), Diego Chambers (Raphael), Carlos Diaz (Hector), K.C. Collins (Lamar), Michel Perron (Vinny), Louis Di Bianco (Bobby Vee), Jeff Geddis (Wayne), Joyce Gordon (servírka), Dwayne McLean (starý dozorce), Rick Sood (prodavač), Cam Natalie (Tony, polozub), Ron Kennell (Felix), Lyriq Bent (Ellwood), P. J. Ingram (hluchý muž), D. Garnet Harding (člen gangu), Geoffrey Coulter (zaměstnanec půjčovny aut), Reginald Doresa (Eddie Zajíc), Billy Khoury (Freddy O), Richard Bauer (muž na telefonu), Liz Gordon (recepční), Rhona Shekter (soudce), Plato Fountidakis (člen gangu), Hakan Coskuner (člen gangu)
 
 
scénář:
Brad Mirman
 
 
kamera:
Curtis Petersen, Derek Rogers, Matthew Williams
 
 
hudba:
Rupert Gregson-Williams
 
 
výprava-architekt:
Gordon Barnes
 
 
kostýmy:
Gersha Phillips
 
 
střih:
Eddie Hamilton
 
 
zvuk:
Ross Adams, Sylvain Arseneault, David Tripeau
 
 
výtvarník:
Kim Rennick
 
 
zpěv:
Renaud (píseň "Dès que le vent soufflera")
 
 
koproducent:
Juan Montilla Eslava, Lewin Webb
 
 
masky:
Suzanne Benoit, Susan Exton-Stranks (účesy)
 
 
výprava:
Andy Loew
 
 
výkonný producent:
Steve Robbins, Jim Reeve
 
 
producent:
Jamie Brown, Gary Howsam, Richard Rionda Del Castro, Perry Santos
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.