Světová invaze (2011)

Světová invaze (Battle: Los Angeles)
63 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Battle: Los Angeles

Další název: World Invasion: Battle Los Angeles; Svetová invázia (SK)

    Žánr: sci-fi / akční / thriller / katastrofický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 10.3.2011        
    Délka: 117 min.
POZOR SPOILER!!

Někdo útočí na Zemi. Píše se 12.srpna 2011.
24 hodin před kontaktem s nepřítelem se seznamujeme s hrdiny příběhu. Je to např. štábní seržant Michael Nantz, který hodlá z armády odejít. Dále desátníci, N. Stavrou, K. Harris , kteří se chystají na svatbu (jeden jako ženich). Dále R. Guerero, P. Kerns který má psychické potíže a spousta dalších. A na Zemi dopadají meteority. Posléze je vojákům sděleno, že to nejsou obyčejné meteority, ale že před dopadem brzdí. A dopadají ve skupinách a v každé skupině je ukryto něco mimozemského. Nantz dostává k dispozici jednotku a má v oblasti Santa Monica posbírat všechny civilisty a zachránit je. Má na to tři hodiny, protože za tři hodiny bude oblast bombardována, a to za každých okolností. Vojáci jsou napadáni emzáky jen zdálky, ale jeden zaútočí zblízka. Je sejmut a vojáci se ukryjí v domě, kde naleznou civilisty. Pro raněné přilétá vrtulník, děti nevezme a odlétá jen s vojáky, ale vzápětí je emzáky sestřelen. Vojáci naleznou polomrtvého útočníka a pitvají jej, aby zjistili jak jej zabít. Přijdou na to a to už přijíždí jiní s ukořistěným autobusem. Nasednou do něj a ujíždějí pryč. Jsou však opět napadeni a jeden civilista umírá . Pak se přece jen dostanou k vrtulníku, který je odváží k záchraně. Shora však Nantz zpozoruje v osvětleném městě tmavé místo. Domnívá se, že tam by mohlo být mimozemské řídící stanoviště. Posílá lidi pryč a sám se spouští dolů, aby zjistil co a jak. A ostatní se vydají s ním…  Autor: Pitryx

režie:
Jonathan Liebesman
 
 
hraje:
Michelle Rodriguez (Elena Santosová), Jim Parrack (Peter Kerns), Aaron Eckhart (Michael Nantz), Lucas Till (desátník Grayston), Bridget Moynahan (Michele), Joey King (Kirsten), Susie Abromeit (Amanda), Ramón Rodríguez (William Martinez), Michael Peña (Joe Rincon), Taylor Handley (Corey Simmons), Cory Hardrict (Jason Lockett), Noel Fisher (Shaun Lenihan), Nick Jones (mariňák), Ne-Yo (kapitán Kevin Harris), Michelle Pierce (Shelly), Will Rothhaar (kapitán Lee Imlay), Adetokumboh M'Cormack (Jibril Adukwu), Neil Brown (Richard Guerrero), James Hiroyuki Liao (Steven Mottola), Gino Anthony Pesi (Nick Stavrou), Bryce Cass (Hector Rincon), Jadin Gould (Amy), Kurt DeVille (mariňák), Nzinga Blake (sestra Adukwu), Beth Keener (Kathy Martinezová), Jessica Heap (Jessy), David Jensen (psychiatr), Lena Clark (Chris), James D. Dever (seržant Major), Taryn Southern (reportérka na pláži), Tom Hillmann (reportér v TV), Keith Middlebrook (Steve Johinson)
 
 
scénář:
Christopher Bertolini
 
 
kamera:
Lukas Ettlin
 
 
hudba:
Brian Tyler
 
 
kostýmy:
Sanja Milković Hays
 
 
střih:
Christian Wagner, Mo Henry (střih negativu)
 
 
zvuk:
Paul Ledford, Paul N.J. Ottosson (Zvukové efekty - design)
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
výtvarník:
Paul Gerrard (Koncept mimozemšťanů), Tyruben Ellingson (Návrhy bytostí)
 
 
zvláštní efekty:
Stan Parks (supervize)
 
 
animace:
Matthew Lajoie
 
 
koordinátor kaskadérů:
Joey Box
 
 
vizuální efekty:
Ronn Brown, Hydraulx, Cinesite, Spin Productions Corporation, Embassy Visual Effects, Luma Pictures, Soho VFX, Intelligent Creatures Inc, Shade VFX, Modern Videofilm Burbank, John C. Sparks, David Paul Dozoretz, Tom Bruno, Oscar G. Castillo, Neishaw Ali, Jeff Campbell, James Clyne, Everett Burrell (supervize)
 
 
masky:
Joel Harlow (Masky a efekty mimozemšťanů), Steve Buscaino (Masky a efekty mimozemšťanů - supervize)
 
 
odborný poradce:
Jim Dever, Tom Minder
 
 
spolupráce:
Robert Elhai (orchestrace)
 
 
výprava:
Peter Wenham
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Jeffrey Chernov, David Greenblatt
 
 
producent:
Neal H. Moritz, Ori Marmur
 
 
digitální efekty:
Kirk Brillon
 
 
kaskadér:
Jessica Harbeck (double: Bridget Moynahan)
 
 
asistent střihu:
Adam M. Duthie
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.