Tajemný ostrov (2001) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
50 %
 
 

Sanctuary

Další název: Nora Roberts' Sanctuary; Nora Roberts: Svatyně; Tajomný ostrov (SK)

    Žánr: drama / romantický / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 85 min.
„Melissa Gilbert se po dvaceti letech se vrátila domů, aby se zbavila svého pronásledovatele. Kromě nebezpečného šílence ji pronásleduje i její minulost…“
Stále úspěšnější sedmadvacetiletá fotografka Jo Ellen Hathaway doufala, že vzpomínkám na dům, kde prožila dětství dokázala uniknout, když se v osmnácti sebrala a utekla. Dlouho doufala, že nepříjemné sny budou jedinou připomínkou osamělých let, které v domě na ostrově u pobřeží Georgie strávila poté, co její rodinu zničilo náhlé a nevysvětlitelné zmizení její matky. Přesto ji čeká rozhodnutí, které ji do bývalého rodinného sídla znovu přivede. Stane se tak poté, kdy začne dostávat fotografie od někoho, kdo zná dokonale každý její krok. Zpočátku nesrozumitelné detaily a zdánlivě obyčejné momentky jejího všedního života získávají stále zlověstnější význam až nakonec vyvrcholí šokujícími záběry její matky Anabelle. Nahé, krásné. a mrtvé. Když se Jo vzpamatuje ze šoku, uvědomí si, že jí nezbývá, než se vrátit do rodného domu na ostrově. Ubytuje se v hostinci, který patří její rodině a opět se ocitá v síti bolestivých vzpomínek, na které se tak dlouho a urputně snažila zapomenout. Brzy po svém příjezdu se setká nejen se svou dávnou dětskou láskou, Nathanem Delaneyem, ale také z neklamnými stopami a podivnými náhodami, svědčícími o tom, že její neznámý pronásledovatel je jí stále v patách. S pomocí Nathana, který se vypracoval v úspěšného newyorského architektka, se pokusí vypátrat nejen totožnost toho, kdo ji sleduje, ale také pravdu o tragické minulosti, která stále ještě dusí její rodinu.

Zdroj: TV Barrandov

režie:
Katt Shea Ruben
 
 
hraje:
Melissa Gilbert (Jo Ellen Hathawayová), Costas Mandylor (Nathan Delaney), Chris William Martin (Brian Hathaway), Leslie Hope (Kirby Fitzsimmonsová), Kathy Baker (teta Kate), John Ralston (David Delaney), Robin Brûlé (Ginny), Kristen Ross (Annabelle Hathawayová), Booth Savage (šerif Bill Duer), Wayne Robson (Cappy), James Bulliard (Bobby), Hayley Lochner (Jo Ellen v 10 letech), Hannah Lochner (Jo Ellen v 7 letech), Skylar Pollack (David v 15 letech), Joel Gordon (host na párty), Doug Lennox (Fisherman)
 
 
námět:
Nora Roberts (kniha)
 
 
scénář:
Katt Shea Ruben, Vivienne Radkoff
 
 
kamera:
Wally Pfister
 
 
hudba:
Danny B. Harvey
 
 
výprava-architekt:
Jeff Steven Ginn
 
 
kostýmy:
Noreen Landry
 
 
střih:
Henk Van Eeghen
 
 
zvuk:
Roy Braverman, Tim Chilton, Bob Costanza, Terry O'Bright, Keith Rogers, Urmas Rosin, Burton Weinstein
 
 
výtvarník:
Michele Brady
 
 
zvláštní efekty:
Brock Jolliffe
 
 
koproducent:
Vivienne Radkoff
 
 
koordinátor kaskadérů:
Matt Birman
 
 
masky:
Pamela Mills Byer
 
 
výkonný producent:
Andrew Adelson, Tracey Alexander
 
 
producent:
Frank Siracusa
 
 
casting:
Mary V. Buck, Susan Edelman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.