Tajemství Enfieldu (2015) [TV minisérie]

Tajemství Enfieldu (The Enfield Haunting)
66 %
 
 

The Enfield Haunting

    Žánr: mysteriózní
    Země: Velká Británie
    Délka: 60 min., 3 díly
V srpnu 1977 se ve zdánlivě obyčejném domě v londýnském Enfieldu začne odehrávat řada bizarních a děsivých událostí. Stane se z nich nejdokumentovanější případ v historii paranormálních jevů ve Velké Británii, který vidělo třicet svědků.
Ve zdánlivě obyčejném domě v severolondýnském Enfieldu se začne odehrávat řada znepokojivých paranormálních událostí. Zprávy o přítomnosti nadpozemských sil, které se opakovaně snaží připravit o život jedenáctiletou Janet Hodgsonovou, brzy zaujmou vyšetřovatele paranormálních jevů jménem Maurice Grosse (Timothy Spall), který je přesvědčený, že v domě řádí poltergeist. Útoky jsou den ode dne násilnější a Maurice se nezastaví před ničím, jen aby Janet před těmito neznámými temnými silami ochránil. Mrazivý a hrůzostrašný film Tajemství Enfieldu vypráví neobyčejný, pravdivý příběh jednoho z nejdokumentovanějších a nejvíce šokujících případů poltergeista v novodobých dějinách.

HBO Europe

režie:
Kristoffer Nyholm
 
 
hraje:
Timothy Spall (Maurice Grosse), Eleanor Worthington-Cox (Janet Hodgson), Juliet Stevenson (Betty Grosse), Fern Deacon (Margaret Hodgson), Rosie Cavaliero (Peggy Hodgson), Elliot Kerley (Billy Hodgson), Matthew Macfadyen (Guy Playfair), Struan Rodger (Joe Watson), Simon Chandler (profesor Beloff), Nigel Boyle (Graham Morris), Susannah Wise (Sylvie Burcombe), Martin Hancock (Tony Watson), Nick Bartlett (Hodgson), Richard Banks
 
 
scénář:
Guy Lyon Playfair, Joshua St. Johnston
 
 
kamera:
Rasmus Arrildt
 
 
hudba:
Benjamin Wallfisch
 
 
výprava-architekt:
Jacqueline Abrahams
 
 
kostýmy:
Pam Downe
 
 
střih:
Matt Platts-Mills
 
 
zvuk:
Antony Bayman, Simon Farmer, Gareth Rhys Jones
 
 
koordinátor kaskadérů:
Marc Cass
 
 
výkonný producent:
Jamie Campbell, Helen Gregory, Cameron Roach, Joel Wilson
 
 
producent:
Adrian Sturges
 
 
kaskadér:
Gary Kane
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.