Takoví normální zabijáci (1994)

Takoví normální zabijáci (Natural Born Killers)
70.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Natural Born Killers

Další název: Takí normálni zabijaci (SK)

    Žánr: drama / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 12.1.1995        
    Délka: 119 min.
„Satira na nepřiměřenou oslavu násilí a zločinců ve sdělovacích prostředcích.“
Když Mallory poprvé spatřila Mickeyho, okamžitě se do něj zamilovala a ještě téhož večera s ním utekla, k čemuž si vypůjčili auto jejího otce Eda. Ten nahlásil vůz jako kradený, Mickey skončil za mřížemi a Mallory se musela vrátit domů. Domov však nenáviděla, protože ji surový otec brutálně týral, ponižoval a sexuálně zneužíval před očima lhostejné matky. Mickey však uteče a vrátí se k Mallory, kde společně ubijí jejího otce, a pak spoutanou matku polijí benzínem a Mallory ji podpálí. Hned potom uzavřou nad hlubokým kaňonem neformální sňatek a vydají se do nového Mexika. Krvavá cesta, během níž postřílejí hosty i personál malé restaurace, zabijí několik policistů, cyklistického závodníka a řadu dalších lidí, se stane hitem televizního zpravodajství. Wayne Gale, režisér pořadu Američtí maniaci, je nadšen, zpravodajství mu však připadá málo vzrušující. Dvojice se několikrát pohádá, na což doplatí životem několik dalších lidí včetně moudrého indiánského šamana. Nakonec jsou zabijáci dopadeni, když se snaží získat sérum proti uštknutí. O rok později se ve vězení sejdou detektiv Scagnetti, který dvojici zatkl a píše knihu o masových vrazích a Wayne Gale, jenž o nich chce natočit dokument. Natáčení vyvolá ve věznici vzpouru, během níž se Mickey dostane k Mallory. Vzápětí se před kamerami mění vzpoura v masakr, kterého dvojice využije k útěku. Vezmou s sebou jako rukojmí Galea, který tak dostane příležitost natočit svou nejlepší reportáž. Nejspíš ale také poslední.

Zdroj: Nova

režie:
Oliver Stone
 
 
hraje:
Woody Harrelson (Mickey), Juliette Lewis (Mallory), Robert Downey (Wayne Gale), Tommy Lee Jones (McClusky), Tom Sizemore (Jack Scagnetti), Rodney Dangerfield (Malloryin otec), Russell Means (starý Indián), Edie McClurg (Malloryina matka), Balthazar Getty (pumpař), Joe Grifasi (Duncan Homolka), O-Lan Jones (Mabel), Evan Handler (David), Maria Pitillo (Deborah), Melinda Renna (Antonia Chavezová), Dale Dye, Pruitt Taylor Vince, Kathy Long, Sean Stone (Kevin), Terrylene (Julie), Natalie Karp
 
 
námět:
Quentin Tarantino
 
 
scénář:
Oliver Stone, David Veloz, Richard Rutowski
 
 
kamera:
Robert Richardson
 
 
hudba:
Budd Carr
 
 
kostýmy:
Richard Hornung
 
 
zvuk:
David MacMillan, Joseph A. Mayer
 
 
produkce:
Jane Hamsher, Don Murphy
 
 
výtvarník:
Mike Smith
 
 
zpěv:
Nine Inch Nails ("Something I Can Never Have", "A Warm Place", "Burn"), Juliette Lewis ("These Boots Are Made for Walkin'", "Born Bad")
 
 
II. režie:
Phil Pfeiffer
 
 
animace:
Colossal Pictures
 
 
vizuální efekty:
Pacific Data Images
 
 
výprava:
Victor Kempster
 
 
nahrál:
Pierre Boulez
 
 
kaskadér:
Janet Paparazzo, Linda Perlin
 
 
vedoucí výroby:
Arnon Milchan, Thom Mount
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.