Táta na plný úvazek (2004)

Táta na plný úvazek (Jersey Girl)
70.6 %
 
 

Jersey Girl

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 19.8.2004        
    Délka: 102 min.
„Ben Affleck v roli osamělého otce, který možná stihne dospět a znovu se zamilovat!“
Ollie Trinke šéfuje hudebnímu oddělení velké newyorské PR agentury, má krásnou manželku Getrudu a právě se těší na miminko. Žena však při porodu zemře. Zatímco o novorozenou dcerku Gertie se obětavě stará jeho otec Bart, žalem zdrcený Ollie se ponoří do práce. Právě když se má konat mimořádně důležitá tiskovka, se jeho otec rozhodne k radikálnímu kroku. Je načase, aby se Ollie stal otcem, a svěří mu péči o Gertie. Stresovaný muž, který musí současně řešit plačící dítě a nespokojené novináře, marně čekající na opožděnou hvězdu tiskovky, nezvládne nápor a nevybíravě urazí novináře i nedochvilnou hvězdu. Je okamžitě propuštěn, ale v tu chvíli mu to příliš nevadí. Pochopil, že to hlavní, co opravdu chce, je být nejlepším tátou. O sedm let později žije v městečku Highlands, pracuje stejně jako otec u silničářů a snaží se co nejlépe zvládat nástrahy rodičovského života. Jednoho večera se ve videopůjčovně seznámí se studentkou May, která tu pracuje jako brigádnice. Zaskočí Ollieho, který si nenápadně chtěl vypůjčit erotický film, dotěrnými otázkami o sledování pornografie, které je tématem její diplomové práce. Zatímco Gertie je v malém městečku spokojená, Ollie stále sní o návratu do New Yorku. Zatím všechny pohovory, které absolvoval, skončily odmítnutím, tentokrát by ale snad mohl konečně dostat novou šanci. Jenže pohovor se koná ve stejnou dobu jako školní besídka, na níž měl vystoupit s Gertii ve scénce, kterou společně nacvičili.

Zdroj: Nova

režie:
Kevin Smith
 
 
hraje:
Ben Affleck (Ollie Trinke), Jennifer Lopez (Gertrude Steineyová), Liv Tyler (Maya), Jason Biggs (Arthur Brickman), George Carlin (Bart Trinke), Matt Damon (Ray - manažer v PR agentuře), Raquel Castro (Gertie Trinkeová), Mike Starr (Block), Stephen Root (Greenie), Jason Lee (manažer v PR agentuře), Betty Aberlin (učitelka), Will Smith (sám sebe), Jennifer Schwalbach Smith (Susan), Tom Cleary (kontrolor), Antonio Saillant (svatební host), Lisa Roumain (recepční)
 
 
scénář:
Kevin Smith
 
 
kamera:
Vilmos Zsigmond
 
 
hudba:
James L. Venable, Stevie Nicks ("Landslide")
 
 
kostýmy:
Juliet Polcsa
 
 
střih:
Kevin Smith, Scott Mosier
 
 
zvuk:
Glen Trew
 
 
produkce:
Scott Mosier
 
 
dabing:
Michal Dlouhý (Ollie Trinke (ČT, Nova)), Aneta Talpová (Gertie Trinkeová (Nova)), Jitka Ježková (Maya), Kristina Jelínková (Gertrude Steineyová), Jiří Čapka (Bart Trinke), Filip Čáp (Will Smith), Filip Švarc (Arthur Brickman), Michal Jagelka (manažer v PR agentuře), Hana Talpová (učitelka, ředitelka), Otmar Brancuzský, Martin Učík, Zuzana Mixová, Martin Janouš, Petr Meissel, Hana Kusnjerová, David Voráček, Lukáš Jurek, Milan Slepička, Martin Draxler
 
 
zpěv:
Bruce Springsteen (Píseň Jersey Girl), Fleetwood Mac ("Landslide")
 
 
text písně:
Tom Waits (Jersey Girl)
 
 
koproducent:
Laura Greenlee
 
 
fotograf:
Peter Sorel
 
 
výprava:
Robert "Ratface" Holtzman
 
 
výkonný producent:
Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Jonathan Gordon
 
 
překlad:
Petra Mertinová (překlad pro ČT, 2007), Šárka Bartesová (překlad k dabingu (DVD)), Jana Čermáková (překlad k dabingu Novy)
 
 
skript:
Carol Banker
 
 
režie českého znění:
Marie Fronková (dabing Nova (+dialogy) a dabing ČT), Jindřich Stožický (studio Ebbi, 2005)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.