The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
63.3 %
 
 

Další název: Návrat neviditelného muže

    Žánr: drama / horor / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 81 min.
„Muž neprávem obviněný z vraždy se chce stát neviditelným, aby mohl vypátrat skutečného vraha.“
"Návrat neviditelného muže". Tento americký film navazuje na první film o "Neviditelném muži", natočený podle Welsovy povídky a je po stránce technické ještě pokročilejší a tím i zajímavější. Nejen, že opět divák uviděl pohybovat se předměty, a ztrácet se kusy těla, jak se hrdina svléká ze svého zakuklení, ale i kapky deště se vyhýbají neviditelnému tělu. Dějově má film kriminální ráz: Bratr prvního, zahynuvšího "neviditelného", je obviněný z vraždy, zmizí z vězení a je pronásledováný policií, pomocí své neviditelnosti, nikoliv však bez nebezpečí, prokáže svou nevinu. Hraje jej Vincent Price, kterého divák mohl "identifikovat" až v závěrečné scéně, jeho snoubenku pak Nan Greyová.  Autor: Asmodej

režie:
Joe May
 
 
hraje:
Cedric Hardwicke (Richard Cobb), Vincent Price (Geoffrey Radcliffe), Nan Grey (Helen Mansonová), John Sutton (doktor Frank Griffin), Cecil Kellaway (inspektor Scotland Yardu Sampson), Alan Napier (Willie Spears), Forrester Harvey (Ben Jenkins), Billy Bevan (Jim), Louise Brien (Griffinova sekretářka), Rex Evans (konstrábl Briggs), Mary Gordon (kuchařka Cookie), Frank Hagney (Bill), Colin Kenny (tajný policista), Bruce Lester (kaplan), Ivan F. Simpson (pan Cotton), Harry Stubbs (konstrábl Tewsbury)
 
 
námět:
H.G. Wells (postavy), Joe May, Curt Siodmak
 
 
scénář:
Curt Siodmak, Lester Cole
 
 
kamera:
Milton R. Krasner
 
 
hudba:
Hans J. Salter, Frank Skinner
 
 
střih:
Frank Gross
 
 
zvláštní efekty:
John P. Fulton (speciální fotografické efekty), Bernard B. Brown (speciální efekty - zvuk), William Hedgcock (speciální efekty - zvuk)
 
 
výprava:
Jack Otterson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.