Touha po pomstě (2010)

Touha po pomstě (The Tortured)
68.4 %
 
 

The Tortured

    Žánr: thriller / horor
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 79 min.
„Rodiče touží po pomstě, chtějí, aby vrah jejich dítěte maximálně trpěl…“
POZOR, SPOILER

Craig Landry zoufale volá na policii. Unesli mu totiž syna. I jeho žena Elise je z toho na mrtvici a dost „hysterčí“. Elise prosí za svého syna i v televizi. Bez úspěchu.

Dva policisté řešící hlášení dětského nářku ze sklepa vpadnou do bytu Johna Kozlovskiho. To, co najde jeden z nich ve sklepě, jej bude ještě hodně dlouho budit ze spaní.

Elise zvedá telefon. Volají z márnice kvůli identifikaci mrtvolky. Jedou tam oba a Elise tajně doufá, že to není jejich syn. Mýlí se. Následuje pohřeb.

U soudu dostane polapený vrah John dvacet pět let, a to se zdá Elise málo. Manžel jí vysvětluje, že dostal snížený trest, protože prozradil místa uložení dalších obětí. Elisu to však nezajímá a chce po Craigovi, aby jí obstaral zbraň. Craig nesouhlasí a Elise se od něj odstěhuje. Po nějakém čase za ní Craig přichází s větou, že zabít Johna pro něj není dostatečný trest.

Craig na parkovišti vybere věci ze sanitky. Ví které, vždyť je to lékař. A následně stopují eskortní vůz s vrahem jejich syna. Podaří se jim dostat do kávy pro posádku močopudné prostředky. Když si pak posádky odskočí, prostě jim ukradnou auto i s vězněm. Jenže havarují. Je třeba rychle sebrat vězně a dále jet autem vlastním. Akce se podařila a muž se ocitá ve sklepě na stole ve sklepě mimo dosah civilizace.

Nejprve jej Craig jen pálí doutníkem, ale pak již pájkou. To Elise nevydrží a jde zvracet. Následuje mučení injekcemi a propíchnutí ušního kanálku. Když chtějí vrahovi přelepit ústa, ten se dostane ke slovu a tvrdí, že si nic nepamatuje. Za vydatné pomoci svěráku se však rozpomene. Pak začne mít hodně divoké sny.

Policie je již na stopě těch dvou i uneseného vězně a pomalu, ale jistě se k nim blíží. Zmučenému muži se podařilo osvobodit a po rvačce také uprchnout. Je otázkou času, kdo jej lapí dříve, zda jeho dva mučitelé, nebo policie. A to na některé účastníky ještě čeká velké překvapení...  Autor: Pitryx

režie:
Robert Lieberman
 
 
hraje:
Erika Christensen (Elise Landryová), Jesse Metcalfe (Craig Landry), Bill Lippincott (Galligan), Bill Moseley (John Kozlowski), Fulvio Cecere (detektiv Berger), Thomas Greenwood (Benjamin Landry), Stephen Park (muž v bytě), Samantha Gutstadt (žena v bytě), Zak Santiago (policista), Alfonso Quijada (úředník), John R. Taylor (pastor), Viv Leacock (důstojník Patterson), Darryl Scheelar (důstojník Alvarez), Peter Abrams (soudce Stanley), Chelah Horsdal (okresní prokurátorka), Kurt Max Runte (vězeňský dozorce), J. LaRose (lovec), Bill Dow (doktor), Sheila Shah (prodavačka), Lynn Colliar (moderátorka), Brent Stait, Jakob Davies, Stephen E. Miller, Aaron Pearl, Yee Jee Tso, Jessie Rusu, John Stewart (řidič vězeňské dodávky)
 
 
scénář:
Marek Posival
 
 
kamera:
Peter F. Woeste
 
 
hudba:
Jeff Rona
 
 
kostýmy:
Nancy Bryant
 
 
střih:
Jim Page
 
 
zvuk:
John Boyle, Matt Dawson, James Wallace
 
 
zvláštní efekty:
David Paller, Robert Paller
 
 
koproducent:
Troy Begnaud, Chad Cole, Jessie Rusu
 
 
vizuální efekty:
Jon Campfens (supervize)
 
 
výprava:
Brian Davie
 
 
výkonný producent:
Kari Hollend, Tom Strnad
 
 
producent:
Mark Burg, Oren Koules, Marek Posival
 
 
kaskadér:
Krista Bell (double: Elise), Mark Aisbett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.