Trpká chuť slávy (1985) [TV inscenace]

Trpká chuť slávy
61.7 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 68 min.
„Vladimír Kratina v hlavní roli špičkového hokejisty, kterého na vrcholu kariéry obviní spoluhráči z příjmu úplatku od konkurenčního klubu.“
POZOR SPOILER

Právě se vysílá pořad „Gong“, v něm mluví trenér o mladém a nadějném hráči Petrovi. Také se hovoří o postupu do první ligy a odchodu starších hráčů.

Jen čiročirou náhodou se setká starší a zkušený hokejista Jakub Martan s šéfem hokejového mužstva, se kterým budou hrát velmi důležitý zápas o postup. Jakubově týmu se však hra nedaří. A navíc jde diskutovat s rozhodčím, načež schytá osobní trest. A ještě jej spoluhráč nařkne z podrazu. Jakub sice dostal peníze, ale ty ihned odevzdal přede všemi hokejovému výboru. Následuje trestní komise, kde se Jakub brání naprosto marně a zbytečně, a nakonec naštvaně odchází.

Ocitá se opět na dílně, kde se již učil a hned má konflikt s mistrem. Petr, který oznámil své partnerce, že již nebude chodit do večerní školy, je touž načapán s děvčaty a kamarády při mejdanu. Dochází k hádce a ona Petra vyhodí. Když si pak doma bere věci, navštíví jej dva muži a chtějí, aby podepsal přestup k nim. On neváhá a podepisuje. Ve fabrice se znovu rozjíždí vyšetřování údajného úplatku a někteří začínají skládat funkce…  Autor: Pitryx

režie:
Rudolf Tesáček
 
 
hraje:
Vladimír Kratina (Jakub Martan), Vladimír Dlouhý (Petr Šimek), Zdeněk Junák (Jirka Valda), Dita Kaplanová (Radka), Lenka Skopalová (Kamila Martanová), Oldřich Slavík (ředitel Karel Vondrák), Jiří Dušek (předseda hokejovoého oddílu Jiří Málek), Ladislav Lakomý (tajemník hokejového oddílu Klička), Jiří Tomek (trenér mužstva Volák), Ludmila Slancová (Šimková), Jaroslav Rava (Šimek), Karel Mišurec (Kaplan), Jaroslav Dufek (Pátek), Jaroslav Kuneš (funkcionář Meteoru Slavík), Maxmilián Hornyš (funkcionář Meteoru Záruba), Jiří Pecha (funkcionář Textilany Plechatý), Jan Zvoník (redaktor ČST Trkal), Karel Janský (první člen výboru), Karel Riegel (role neurčena), Pavel Kunert (role neurčena), Antonín Kala (role neurčena), Zdeněk Bureš (role neurčena), Pavel Leicman (role neurčena), Monika Maláčová (role neurčena), Zdeněk Černín (role neurčena), Mojmír Heger (role neurčena), Tomáš Herfort (role neurčena), Libuše Kafková (role neurčena), Irena Konvalinová (role neurčena), Erik Pardus (role neurčena), Martin Zahálka (role neurčena)
 
 
scénář:
Milan Cais
 
 
kamera:
Jiří Kačírek
 
 
výprava-architekt:
Oldřich Schüller
 
 
kostýmy:
Kateřina Asmusová (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Jaroslav Rásocha, Vladimír Bezděk (střih záznamu), Helena Hovorková (střih záznamu)
 
 
zvuk:
Lubor Hochmann
 
 
II. kamera:
Pavel Šindelář, Václav Myslivec, Josef Víšek
 
 
masky:
Alena Vlčková
 
 
dramaturgie:
Vladimír Kelbl
 
 
asistent režie:
Luděk Virgl
 
 
pomocná režie:
Marie Barušová
 
 
vedoucí výroby:
Magda Bočková
 
 
skript:
Gabriela Babičová
 
 
vedoucí přenosového vozu:
Jiří Šmajstrla (přenosový vůz BO 3)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.