Turecky snadno a rychle (2012)

Turecky snadno a rychle (Türkisch für Anfänger)
68.7 %
 
 

Türkisch für Anfänger

Další název: Turkish for Beginners

    Žánr: komedie / dobrodružný
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 109 min.
„Německá emancipace se střetne s tureckou chlapskostí na opuštěném ostrově.“
Lena Schneiderová je prostě chudák, život pro ni totiž není žádný med. Je z něho zklamaná a traumatizovaná, a to především zásluhou její matky, cvokařky a věčné puberťačky, která výchovu své dcery pojala až moc benevolentně. A navíc měla tentokrát tu drzost poslat Lenu na prázdniny do jihovýchodní Asie. Leniny nejhorší obavy se stanou skutečností, když si k ní v letadle přisedne pan “splašený hormon” Cem Öztürk. Právě tehdy se německá emancipace střetne s takzvanou tureckou “mužností”. Když si Lena myslí, že už nemůže být hůř, jejich Boeing musí nouzově přistát na otevřeném moři. Lena se tak brzy ocitne na opuštěném ostrově společně s Cemem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou. Zatímco se mladí puberťáci hádají v opuštěném tropickém ráji, Lenina matka Doris se seznamuje s Metin Öztürkem, otcem Cema a Yagmur. Tento muž, který se angažuje v boji za asimilaci a integraci, se totiž momentálně taky snaží najít své ztracené ratolesti.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 07.08.2014 HBO

režie:
Bora Dagtekin
 
 
hraje:
Josefine Preuß (Lena Schneiderová), Elyas M'Barek (Cem Öztürk), Anna Stieblich (Doris Schneiderová), Adnan Maral (Metin Öztürk), Pegah Ferydoni (Yagmur Öztürk), Arnel Taci (Costa Papavassilou), Katharina Kaali (Diana Schneiderová), Sonja Gerhardt (Cleo), Katja Riemann (Uschi), Frederick Lau (Frieder), Lili Buhren (Lena), Eugen Bauder (Ivan), Bonnie Zellerbach (turistka)
 
 
scénář:
Bora Dagtekin
 
 
kamera:
Torsten Breuer
 
 
kostýmy:
Regina Tiedeken
 
 
střih:
Charles Ladmiral
 
 
zvuk:
Thorsten Bolze, Hubert Bartholomae, Zoltán Litassy ((SK dabing))
 
 
dabing:
Katarína Raševová (Lena Schneiderová (SK dabing)), Juraj Zetyák (Cem Öztürk (SK dabing)), Jitka Krišková (Doris Schneiderová (SK dabing)), Peter Himič (Metin Öztürk (SK dabing)), Eva Ryšáková (Yagmur Öztürková (SK dabing)), Dennis Kinski (Nils Schneider (SK dabing)), Miroslav Kolbašský (Ivan (SK dabing)), Ivan Krúpa (Tongo (SK dabing)), Ľubica Blaškovičová (Uschi (SK dabing)), Jozef Úradník (Bongo (SK dabing))
 
 
zvláštní efekty:
Sebastian Bulst, Dirk Lange
 
 
koproducent:
Bora Dagtekin
 
 
koordinátor kaskadérů:
Matthias Werner
 
 
fotograf:
Christoph Assmann
 
 
producent:
Christian Becker, Lena Olbrich
 
 
kaskadér:
Robert Schenker
 
 
režie slovenského znění:
Tamara Čopová (režie (SK dabing))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.