Un clair de lune à Maubeuge (1962)

Un clair de lune à Maubeuge
10 %
 
 

Další název: Svit měsíce nad Maubeuge (informativvní překlad); Moonlight in Maubeuge

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 106 min.
POZOR SPOILER!

Hudebníci hrají a pak se něco projednává se šéfem společnosti. Vše se motá kolem něj. Taxikář Paul zahazuje papíry se svou skladbou a opět usedá do taxíku. Pak sází na koníčka jménem Maugebe a vyhrává. Oslavit se to jde se známými do restaurace. Zde se tančí a on u klavíru zazpívá šanson.

Poté následuje rozruch ve studiu a drobná rozepře u Paulovy přítelkyně. Nastává jakési další vyjednávání a je přinesena spousta dopisů.

Paul dostává návštěvu, je mu nabídnuta spolupráce a peníze za jeho písničku. Později následuje potřásání rukama se spoustou lidí a spolupráce je v podstatě uzavřena. Následuje sblížení s přítelkyní a sportování. Po delší době se Paul opět ocitá u klavíru.

Vystupuje před spoustou lidí a stává se slavnější a slavnější. Ocitne se i mezi horníky, a také v Japonsku.  Autor: Pitryx

režie:
Jean Chérasse
 
 
hraje:
Pierre Perrin (Paul Prunier), Bernadette Lafont (Charlotte), Claude Brasseur (Walter), Robert Manuel (Charlie Bank, ředitel Superdisca), Michel Serrault (Charpentier, konferenciér), Jean Richard (Philibert), Henri Salvador (Victor Toulouse, profesor zpěvu), Maria Pacôme (novinářka), Jean Carmet (řidič), Sophie Hardy (Virginie), Jacques Dufilho (ředitel "Maison de la Radio"), Sylvie Vartan (mladá zpěvačka), Rita Cadillac (Monique), Clément Michu, Mathilde Casadesus, Christian de Tillière, Max Desrau, Yvonne Clech, Catherine Sola, Colette Duval, Paul Faivre, Fernand Guiot, Bernard Lavalette, Philippe Ogouz, Pierre Repp, Catherine Langeais (sama sebe), Bourvil (zpěvák v televizi), Jacques Moulières (rockový kytarista), Micha Bayard, Lawrence Riesner
 
 
scénář:
Pierre Perrin, Jean Chérasse, Claude Choublier, Georges de La Grandière
 
 
kamera:
Roland Pontoizeau
 
 
hudba:
Pierre Perrin
 
 
střih:
Georges Alepée
 
 
zvuk:
Guy Villette
 
 
výprava:
Robert Giordani
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.