Muzikantský celník (1978) [TV epizoda]

Muzikantský celník
73.3 %
 
 
    Žánr: detektivní
    Země: Československo
    Délka: 74 min.
Karel Hradilák ml. se rozhodl, že půjde ve stopách dědečka a otce, kteří většinu života strávili na celnici. Nějaký čas bude bydlet u starých rodičů, do práce to je jen pár minut. V první den, kdy se Karel zaučuje, jej vypeskuje kolegyně Slámová, že musí mít fištrón, a najde v autě pod poklicí obálku s dolary a markami, kterými si chtěl muž na dovolené přilepšit. Jiný den se z báječné štace v cizině vrací kapela, která celníkům s chutí zahrála na celnici, ale učedníku Karlovi, který netrpí hluchotou, se nelíbí, že neslyší saxofon. V nástroji pak nalézá ukrytou marihuanu a tím si u kolegů napravil reputaci, začali mu říkat Mozart. Stihne poznat i dívku z Prahy, Jolanu Novákovou, která projeví zájem sehnat si v okolí nějaké bydlení a práci, staří na to hned koukají, že by se Karel měl ženit. Na zábavě Karel uvidí cizince z Mnichova, který když odjíždí přes hranici domů, se mu zdá podezřelý. Kolega zabaví žehličku, která se mu zdá těžká. Jsou v ní zlaté dukáty.

Půl roku uteče jak voda, Jolanu s partou v Praze zatknou četníci a Karel odchází do Ústřední celní školy...  Autor: jarda53

režie:
František Filip
 
 
hraje:
Jaromír Hanzlík (Hradilák Karel nejml.), Eva Hudečková (Nováková Jolana), Josef Beyvl (Hradilák Karel nejst.), Stella Zázvorková (Hradiláková Žofinka), František Hanus (Hradilák Karel st.), Ota Sklenčka (Janák Leopold), Jiřina Štěpničková (Janáková Pepinka), Josef Somr (Král), Jana Švandová (Slámová Jitka), Ladislav Frej (Sláma Zdeněk), Jan Teplý (Vokáč), Robert Vrchota (Mikeš), Míla Myslíková (Emilka, hostinská), Svatopluk Skládal (Málek, předseda JZD), Martin Štěpánek (Roman), Jiří Lábus (Mirek), Petr Oliva (řidič MB), Ladislav Šimek (vousáč), Jindřich Narenta (Meister Klaus), Kateřina Frýbová (Horstová), Milan Klásek (kapelník), Miroslav Masopust (saxofonista)
 
 
námět:
Ivan Gariš
 
 
kamera:
Rudolf Stahl
 
 
hudba:
Jiří Malásek, Jiří Bažant
 
 
výprava-architekt:
Jan Zázvorka
 
 
kostýmy:
Lída Novotná (návrhy kostýmů), Marie Rosenfelderová
 
 
střih:
Karel Kohout
 
 
zvuk:
Adam Kajzar
 
 
produkce:
Václav Rouha
 
 
II. kamera:
Karel Dobřichovský, Stanislav Kautský
 
 
II. režie:
Bohumil Kouba
 
 
masky:
Stanislav Petřek, Anna Volšičková
 
 
dramaturgie:
Bedřich Kubala
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Václav Dobeš, Zdena Černá, Luděk Marold
 
 
odborný poradce:
Jan Vítkovský, František Kot
 
 
výprava:
Jiří Cvrček
 
 
dirigent:
František Belfín
 
 
skript:
Libuše Vaněčková
 
 
vrchní osvětlovač:
Jindřich Aleš
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.