Velký třesk (2011)

Velký třesk (The Big Bang)
55 %
 
 

The Big Bang

Další název: Hledání zmizelých

    Žánr: mysteriózní / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 101 min.
„Antonio Banderas na stopě nezvěstné striptérky a ukrytých diamantů“
Film noir tvoří svébytnou odnož kriminálních snímků a jeho největší obliba je spjata se čtyřicátými a padesátými lety minulého století. To ovšem neznamená, že by podobné filmy už nevznikaly. Natáčí se jich poměrně dost a většinou svými zápletkami upomínají na starší, dobře známá díla. K podobným patří i Velký třesk (2010), který se jako správný noirový film odvíjí v retrospektivě.

Dočasně slepý soukromý detektiv Ned Cruz (Antonio Banderas) líčí třem kriminalistům při výslechu, co se vlastně stalo. Jak ho jednou v noci navštívil právě propuštěný ruský boxer Anton (Robert Maillet) a požádal ho, aby mu našel jeho ztracenou přítelkyni Lexii (Sienna Guilloryová) a především diamanty za třicet milionů, které někam schovala.

Znalci už jistě identifikovali značnou podobnost příběhu s Chandlerovým románem Sbohem buď, lásko má. Režisér Tony Krantz, který je poměrně úspěšným producentem (Lynchův snímek Mulholland Drive, ale také populární seriál 24 hodin), se spolehl nejen na prověřený syžet, ale také na kvalitní soubor známých herců, jež se mu podařilo shromáždit, a na barvité prostředí losangeleského podsvětí i novomexické pouště, kde celý příběh končí.

Zdroj: ČT

režie:
Tony Krantz
 
 
hraje:
Antonio Banderas (Ned Cruz), Thomas Kretschmann ( Frizer), James Van Der Beek ( Adam Nova), Delroy Lindo ( Skeres), William Fichtner ( Poley), Sienna Guillory (Julie Kestralová / Lexie Persimmonová), Sean Cook (barman), Snoop Dogg (Puss), Rebecca Mader (Zooey Wignerová), Bill Duke (bubeník), Khanh Doan, Autumn Reeser (Fay Nemanová), Sam Elliott (Simon Kestral), Jimmi Simpson, Paul Hassett, Robert Maillet (Anton 'The Pro' Protopov)
 
 
scénář:
Erik Jendresen
 
 
kamera:
Shelly Johnson
 
 
hudba:
Johnny Marr
 
 
střih:
Fred Raskin
 
 
zvláštní efekty:
Stephen Klineburger
 
 
výkonný producent:
Rich Cowan, Ross M. Dinerstein, Patricia Eberle, Lewin Webb, Richard Salvatore, Gary Howsam, Cassian Elwes
 
 
producent:
Richard Rionda Del Castro, Tony Krantz, Erik Jendresen
 
 
casting:
Allison Estrin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.