Všechny cesty vedou do hrobu (2014) [2k digital]

Všechny cesty vedou do hrobu (A Million Ways to Die in the West)
68.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

A Million Ways to Die in the West

    Žánr: komedie / western
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 12.6.2014        
    Délka: 116 min.
„Od tvůrců komedie Méďa“
Jak může normální člověk přežít na místě, kde Zubatá číhá doslova na každém kroku? A jak tam může přežít chronický posera s panickou hrůzou ze smrti? Stvořitel komediálního hitu Méďa, Seth MacFarlane protentokrát odhodil měkoučký plyš a v další pekelně zábavné jízdě vám naservíruje příběh, díky němuž poznáte pravý význam slovního spojení „ukrutná sranda“.

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby“ životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá.

zdroj: TZ CinemArt

režie:
Seth MacFarlane
 
 
hraje:
Seth MacFarlane (Albert Stark), Charlize Theron (Anna), Amanda Seyfried (Louise), Liam Neeson (Clinch), Giovanni Ribisi (Edward), Neil Patrick Harris (Foy), Sarah Silverman (Ruth), Wes Studi (Cochise), Matt Clark (starý prospektor), Evan Jones (Lewis), Rex Linn (šerif), Christopher Lloyd (Doc Brown), Ewan McGregor (kovboj na pouti), Jamie Foxx (pistolník na konci), Ryan Reynolds (muž, zastřelený Clinchem v saloonu), Dennis Haskins (Montgomery), Ralph Garman (Dan), Tait Fletcher (kovboj), Dylan Kenin (mladý kovboj), Kaley Cuoco (žena v obchodě), Jay Patterson (doktor Harper), Brett Rickaby, Tatanka Means, Christopher Hagen (George Stark), Alec Sulkin (chlápek na pouti), Challen Cates, Cassandra Rochelle Fetters
 
 
scénář:
Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild
 
 
kamera:
Michael Barrett
 
 
hudba:
Joel McNeely
 
 
výprava-architekt:
Stephen J. Lineweaver
 
 
kostýmy:
Cindy Evans
 
 
střih:
Jeff Freeman
 
 
zvuk:
Elliott L. Koretz (design), David Brownlow
 
 
titulky-česká verze:
František Fuka
 
 
výtvarník:
Arthur Arndt
 
 
choreografie:
Rob Ashford
 
 
zvláštní efekty:
Werner Hahnlein (supervize)
 
 
II. kamera:
Paul Elliott
 
 
II. režie:
Scott Rogers
 
 
koproducent:
Eric N. Heffron
 
 
koordinátor kaskadérů:
Scott Rogers
 
 
vizuální efekty:
Blair Clark (supervize), Tippett Studio, Iloura, Incessant Rain Studios
 
 
výprava:
Stephen J. Lineweaver
 
 
výkonný producent:
Alec Sulkin, Wellesley Wild
 
 
producent:
Seth MacFarlane, Jason Clark, Scott Stuber
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.