Vykrádač hrobů (1945)

Vykrádač hrobů (The Body Snatcher)
76.1 %
 
 

The Body Snatcher

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 78 min.
Dva mistři "hrůzy" se sešli při natáčení tohoto filmu z roku 1945 v režii R. Wiese - Boris Karloff a Béla Lugosi.

Skotsko - Edinburgh, píše se první polovina 19.století. Doktor McFarlan je vedoucím lékařské fakulty. Mrtvá těla, která potřebuje pro pitvy studentů medicíny kupuje od drožkáře Johna Graye. Moc dobře je mu známo, že Grey vykopává čerstvě pohřbené lidi z hrobů. Na druhé straně je však pravdou, že zákonným způsobem nejde získávat dostatek těl k výuce. Grey je ale naprostý zločinec a zvrhlý surovec bez jakéhokoliv svědomí, a pokud nemá mrtvolu ze hřbitova, neštítí se k vůli zisku zabíjet. MacFarlane je na měj ale v tomto případě krátký, protože je Greyovi zavázán už ze své minulosti a začátků. Nový doktorův asistent, je mladý, poctivý lékař Donald Fettes, ale i on se kvůli podezřelým obchodům svého nadřízeného zaplétá do sítě ze které jak se zdá není únik?
Horrorový příběh podle povídky Roberta Louise Stevensona, zaujme jistě i po letech a pro milovníky tohoto žánru bude jistě dalším zajímavým zpracováním skvělé Stewensonovy předlohy.

MartaH.claraB  Autor: clara.bow

režie:
Robert Wise
 
 
hraje:
Boris Karloff (John Grey), Bela Lugosi (Joseph), Henry Daniell (doktor Wolfe McFrerllane), Edith Atwater (Meg Camdenová), Russell Wade (Donald Fettes), Rita Corday (Mrs. Marshová), Sharyn Moffett (Georgina Marsch), Ted Billings (měšťan), Bobby Burns (truchlící), Mary Gordon (Mrs. Mary McBrideová), Milton Kibbee (Dan), Bill Williams (Survis), Larry Wheat (obchodník), Donna Lee (pouliční zpěvačka)
 
 
námět:
Robert Louis Stevenson (povídka)
 
 
scénář:
Philip MacDonald
 
 
kamera:
Robert De Grasse
 
 
hudba:
Roy Webb
 
 
kostýmy:
Renié
 
 
producent:
Val Lewton
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.