Vyloupeni banky v L.A (1966)

Vyloupeni banky v L.A (Dead Heat on a Merry-Go-Round)
70 %
 
 

Dead Heat on a Merry-Go-Round

Další název: The Big Noise

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 104 min.
Podvodník Eli Kotch sní v sanfranciské věznici o vyloupení banky na letišti v Los Angeles. K provedení loupeže potřebuje plánek banky, který vlastní kamarádův švagr Jack a Eli ho jede po propuštění z vězení navštívit. Jack požaduje za plánek 50 000 dolarů, což je částka, kterou Eli nemá, slíbí ale, že peníze do 90 dnů sežene. Svým šarmem okouzlí několik žen, připraví je o cennosti, které obratem prodá a získá tak peníze na odkoupení plánku.

Loupež naplánuje na den, kdy má na letišti v Los Angeles přistát speciál s ruským premiérem a dá se očekávat, že policie nasadí všechny muže na jeho ochranu. Eli na akci přibere tři kamarády, s jedním z nich přijede na letiště jako australský policejní inspektor eskortující vězně a má tak zajištěn volný pohyb po letištní hale. Druhá dvojice v přestrojení za policisty vyřadí z provozu telefonní automaty včetně alarmu a v poklidu trezor vyloupí. Když policie zjistí, že došlo k přepadení banky, čtveřice lupičů už sedí v letadle směřujícím do Mexika…  Autor: Bara.40

režie:
Bernard Girard (.)
 
 
hraje:
James Coburn (Eli Kotch), Camilla Sparv (Inger Knudsonová), Aldo Ray (Eddie Hart), Nina Wayne (Frieda Schmidová), Marian McCargo (Dr. Marion Hagueová), Todd Armstrong (Alfred Morgan), Rose Marie (Margaret Kirbyová), Robert Webber (Milo Stewart), Michael Strong (Paul Feng), Severn Darden (Miles Fisher), James Westerfield ( Jack Balter), Simon Scott (William Anderson), Al Nalbandian (Willie Manus), Roy Glenn (seržant Elmer K. Coxe), Tyler McVey (Lyman Mann), Tanya Lemani (tanečnice), Harrison Ford (hotelový poslíček)
 
 
scénář:
Bernard Girard
 
 
kamera:
Lionel Lindon
 
 
hudba:
Stu Phillips
 
 
střih:
William A. Lyon
 
 
producent:
Carter DeHaven
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.