Z pekla štěstí 2 (2001)

Z pekla štěstí 2
58.4 %
 
 

Další název: Z pekla šťastie II (SK)

    Žánr: pohádka
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 1.2.2001        
    Délka: 101 min.
„Proti Honzově odvaze a Markýtčině lásce nemají intriky závistivé Eufrozíny šanci. Zvlášť když mají přímo z pekla štěstí!“
Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat.

Zdroj: Nova

režie:
Zdeněk Troška
 
 
hraje:
Michaela Kuklová (Markýtka), Miroslav Šimůnek (Honza), Karel Gott (Lucifer / Panbůh), Daniel Hůlka (král Brambas), Vladimír Brabec (král), Sabina Laurinová (princezna Eufrozína), Dana Morávková (Dora), Lukáš Vaculík (Kujbaba), Ivo Theimer (Hnipírek), Karel Liebl (Valihrach), Václav Vydra (starý čert), Rudolf Kubík (mladý čert), Miriam Kantorková (kmotřička), Milena Dvorská (Honzova matka), Radoslav Brzobohatý (sedlák), Helena Růžičková (čarodějnice), Vítězslav Jandák (hostinský), Klára Vostárková (hostinská), Bohumil Švarc (biskup), Petr Hanus (čert), Roman Skamene (německý kupec), Zdeněk Kozák (německý kupec), Tomáš Racek (posel), Jan Kalous (role neuvedena)
 
 
námět:
Zdeněk Troška, Evžen Gogela
 
 
scénář:
Zdeněk Troška, Evžen Gogela
 
 
kamera:
Jaroslav Brabec
 
 
hudba:
Petr Malásek (a píseň Z pekla štěstí)
 
 
výprava-architekt:
Karel Vacek
 
 
kostýmy:
Josef Jelínek
 
 
střih:
Dalibor Lipský
 
 
zvuk:
Cinemasound, Richard Welsh (konzultant)
 
 
produkce:
Jiří Pomeje, Pavel Melounek, David Prudký
 
 
dabing:
Vlastimil Zavřel (Valihrach), Filip Blažek (Honza), Daniela Bartáková (šenkýřka), Jana Andresíková (žena na trhu oznamující kmotřičce svatbu), Eva Spoustová (zlatá rybka), Radka Malá (žena oznamující kmotřičce svatbu), Jaroslav Kaňkovský (čert), Pavel Šrom (herold)
 
 
zpěv:
Karel Gott (píseň Z pekla štěstí), Sabina Laurinová (Ententýky)
 
 
text písně:
Zdeněk Borovec (píseň Z pekla štěstí)
 
 
koproducent:
Vít Komrzý
 
 
vizuální efekty:
Universal Production Partners
 
 
masky:
Jana Radilová
 
 
dramaturgie:
Pavel Melounek, Marcela Pittermannová, Dušan Kukal
 
 
komentář:
Pavel Soukup (vypravěč)
 
 
trikové snímky:
Boris Masník
 
 
vedoucí výpravy:
Jindřich Rada
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.