Ženy v pokušení (2010)

Ženy v pokušení
78.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Další název: Women in Temptation

    Žánr: hořká komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 18.3.2010        
    Délka: 118 min.
„Jedna rodina a tři ženy tří generací v hořké komedii o mužích, iluzích a lásce.“
Helena je upjatá psycholožka, která sice vede soukromou partnerskou poradnu, jí samotné se však ve vztahu příliš nedaří. Manžel Zdeněk ji opustil, poté co ho Helena s dcerou Laurou a několika narozeninovými hosty přistihla při nevěře s atraktivní černoškou Elen. Na pomoc jí dorazí energická matka Vilma, bývalá herečka, která si užívá života plnými doušky a ze všeho nejraději má muže. Ti jsou také podle ní nejlepším lékem na Heleninu současnou situaci, a tak by si měla co nejdřív najít náruživého milence. Bez problémů není ani vztah Laury, která se odmítá přestěhovat do nuzného příbytku, který pro ně opatřil přítel Jakub. Ten se pokouší dohodit kamarádovi Michalovi Helenu, a všichni se pak sejdou na chatě u Vilmy, která tu právě připravuje s mladým novinářem Danem svou knihu vzpomínek. Zatímco se ho marně snaží ulovit, Michal se pokouší o Lauru. Jakub přizná, že ho pozval kvůli Heleně, a začne se s ní sám sbližovat, zejména poté co v kině potkají Zdeňka s Elen a na Heleninu žádost předstírají milence. A jde jim to opravdu dobře. Do milostného jiskření nečekaně zasáhne informace, že je Vilma nemocná. Má rakovinu dělohy, odmítá však strávit zbytek života léčením a místo toho si pořídí nového milence. Také Helena prožívá s Jakubem okamžiky uvolněného štěstí, potom však zasáhne osud, a zatímco Lauře dá možnost poznat sebe sama, Heleně umožní pochopit něco z Vilminy životní filozofie a najít nejen pevnou půdu pod nohama, ale možná také nový vztah.

Zdroj: Nova

režie:
Jiří Vejdělek
 
 
hraje:
Lenka Dolanská Vlasáková (Helena), Eliška Balzerová (Vilma), Vojtěch Dyk (Jakub), Veronika Khek Kubařová (Laura), Jiří Macháček (Michal), Roman Zach (Dan), Michal Gulyáš (Zdeněk), Petr Vaněk (Tony), Eva Leinweberová (Fabiánová), Martin Pechlát (Fabián), Jiří Helekal (Vilmin milenec), Vlastina Svátková (mladá Vilma), Martin Zbrožek (Roman), Michal Kern (číšník), Blanka Brzicová (Müllerová), Jiří George Švejda (stěhovák), Vojtěch Švejda (běžec), Ludmila Levinská (čtenářka), Roman Hybeš (stěhovák), Anna Putri Tesárková (malá Helena), Yaise Delgado (Elen), Roman Bartoš (Müller), Kateřina Krejčová (lektorka tance), Jiřina Pahlerová (sousedka se psem), Jakub Eliášek, Jiří Pospíšil, Jan Strnad, Kateřina PIlecká, Ludmila Buriánková, Linda Breinlová
 
 
scénář:
Jiří Vejdělek
 
 
kamera:
Martin Šácha
 
 
hudba:
Jan P. Muchow, Jaroslav Wykrent (Lásko...), Albert Černý (Rain, Try Some Stuff You Don't Think You Should), Giralamo Frescobaldi (Toccata Romantica), Johann Sebastian Bach (Toccata a fuga BWV 540), Michal Šupák (Rain), Hossam Ramzy (The Glass Front Step)
 
 
kostýmy:
Katarína Štrbová-Bieliková
 
 
střih:
Ondřej Hokr
 
 
zvuk:
Marek Hart (design a zvuk), Tomáš Zůbek, Pavel Rejholec
 
 
vedoucí produkce:
Šárka Střelková
 
 
zvláštní efekty:
Pavel Policar
 
 
koproducent:
Jan Bradáč, Svatka Peschková
 
 
vizuální efekty:
Tomáš Kalhous (vedoucí 2D oddělení), Boris Masník (supervize), UPP
 
 
masky:
Jiřina Pahlerová
 
 
asistent režie:
Roman Bartoš
 
 
asistent kamery:
Stanislav Valeš
 
 
pomocná režie:
Jakub Eliášek
 
 
spolupráce:
Jakub Ševčík, Martin Preiss, Martin Preiss, Petr Macháček, Martin Polách, Jan Tomášek, Vladimír Vondraš, Soňa Nemcová, Antonín Zoubek, Petr Tuček, Anastasiya Golovina
 
 
asistent architekta:
Adam Pitra
 
 
výprava:
Milan Býček
 
 
nahrál:
Viktor Ekrt (housle), Jan P. Muchow (kytary a ostatní nástroje), Pavel Fajtl (sólo na housle), Gerd Muchow (kytary), Lucy Fillery (violoncello), Marek Klasna (bicí), Ondřej Ježek (banjo a harmonium)
 
 
výkonný producent:
Jana Gospičová
 
 
producent:
Tomáš Hoffman, Jiří Vejdělek
 
 
kaskadér:
Jiří Kuba
 
 
stavba:
Karel Křivka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.