Změna víry (1988) [TV film]

Změna víry (Leap of Faith)

Leap of Faith

Další název: Question of Faith

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
„Psychologická a duchovní pouť ženy, která odmítá přijmout diagnózu smrtelné nemoci.“
Čtyřicetiletá Debby Franke Oggová má vše potřebné, aby mohla být šťastná - spokojené manželství, úspěšnou kariéru a dítě. Ale jednoho dne je šokována hrůzným zjištěním: po potratu se dozvídá, že má vzácný druh rakoviny lymfatických žláz. Tato nemoc většinou končí po sedmi až deseti letech smrtí. Všemi uznávaný odborník odmítá Debby ošetřovat pomocí chemoterapie a ozařování, protože se tyto metody ve většině případů neosvědčily. Radí ji, aby se snažila užít si čas, který jí zbývá. Debby však ztrácí veškerou chuť do života, přestává pracovat a opouští všechny přátele. Teprve nenadálá smrt její nejlepší přítelkyně vytrhne Debby z apatie – nyní si totiž uvědomí, že smrt může potkat každého a přijít kdykoli. Začne se zajímat o alternativní léčebné metody, poznává lékaře, kteří jí dodávají sebedůvěru a posilují víru v léčebné schopnosti vlastního těla. Za podpory manžela začíná Debby pomocí meditace, dechových cvičení, nového složení stravy a absolutní vůle k životu nemoc potírat… a začne věřit v zázrak.

Televizní film o boji ženy se zákeřnou nemocí natočil podle skutečného příběhu režisér Stephen Gyllenhaal, v rolích manželů uvidíme Anne Archerovou a Sama Neilla.  Autor: Veronika42

režie:
Stephen Gyllenhaal
 
 
hraje:
Anne Archer (Debby Franke Oggová), Sam Neill (Oscar Ogg), Frances Lee McCain (Susan), Louis Giambalvo (doktor Santini), Norman Parker (Marty), James Hong (Li), James Tolkan (doktor Siegel), Elizabeth Ruscio (Kathy), CCH Pounder (Roberta), Michael Constantine (doktor Rudolph), Kent Williams (doktor Simms), Kelly Wolf (Sara), Aaron Lustig (doktor Kent), Tony Abatemarco (Yogi Gupta), Georgia Emelin (Vanessa)
 
 
scénář:
Bruce Hart
 
 
kamera:
Thomas Burstyn
 
 
hudba:
Charles Gross
 
 
kostýmy:
Beverly Kline
 
 
střih:
Benjamin A. Weissman
 
 
producent:
Ira Marvin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.