Duben
ohodnotit

Kmotr II

The Godfather: Part II

Další název:
Kmotr 2; Krstný otec II (SK)
Žánr:
Rok:
1974
Délka:
192 minut
„Pokračování osudů mafiánského klanu Corleonů je soustředěno kolem Vita Corleoneho, který se vypracuje na Kmotra.“

Obsah filmu Kmotr II

 
Pokračování ságy dvou generací mocné mafiánské rodiny Corleonů s Robertem De Nirem a Al Pacinem v hlavních rolích. Film byl v roce 1974 oceněn dvěma Oscary.
Druhý díl věhlasného mafiánského dramatu Francise Forda Coppoly rozvíjí osudy italoamerickérodiny Corleonových, jejíž patriarcha je zároveň šéfem zločineckého gangu. - Michael Corleone, jenž se po smrti otce Dona Vita stal "kmotrem", a postrádá otcův smysl pro rodinu. Jeho nemilosrdná krutost se obrátí proti sourozencům i proti vlastní ženě Kay. Rozklad rodiny a narůstající Michaelovo osamění jsou konfrontovány s retrospektivní linií filmu, již představuje sicilská minulost Dona Vita a...
 
Související odkaz
 
Recenze: Kmotr II

V rámci edice Omerta znovu vyšla kompletní trilogie na DVD. První část jsme si už zrecenzovali, takže pokračujeme... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kmotr II >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Barney94
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.5.2022
Upřímně, vůbec nechápu tak vysoké   hodnocení. Oproti prvnímu dílu mnohem slabší.   Žádné napětí, akce minimum a hlavně pro mě   neskutečná nuda.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2020
Vysoce ceněný snímek, ale půjdu částečně   proti proudu. První Kmotr (1972) se mi líbil o   malinko víc, ale neviděl jsem film úplně celý   a znovu ho asi nedám. Druhá část této   trilogie je delší a neuvěřitelně se to   vleče. Ano dobová atmoška, výprava, herci,   kamera to je velmi slušné, film působí hodně   věrohodně v zobrazení mafiánských klanů a   praktik, ale to věčné žvanění o tom samém a   minimum akce a napětí to u mně strhává k   průměru. Neberu filmu jeho kvality, ale já   zůstanu s hodnocením na půlce - 50%.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA   $57,300,000║Tržby Celosvetovo $193,000,000║   Pokračovanie vyšperkovaného prvého Krstného   otca už ani z ďaleka neovplíva takým silným   príbehom, v tomto prípade to už príde až   príliš moc naťahované na silu, len aby tam bol   nejaký ten dej ale ide o to či aj tak skvelo   fungujúci pre celý film, lebo mi tam už   chýbalo také skutočné zanietenie postáv.   Jedine postava Al Pacina, keď sa objaví na   pľace dokáže všetku pozornosť upriamiť na   seba, ostatné prídu akési nevýrazne pre dej,   chýba tu aj nejaký silný protivník, čo by to   tam viac rozprúdil. Vedľajšia príbehová vetva   s Robertom De Nirom ako mladým Don Corleonem je   dosť nevýrazná na to aby vyznela lepšie pre   celkový dojem v rámci príbehu, aj keď sa tam   ukáže pár zaujímavých vecí zo života   mladého Dona Corleone ako sa postupne dostal na   vrchol ale na danej ploche to pôsobí trošku   strácajúce sa v sebe a aj keď sa De Niro po   hereckej stránke celkom snaží, celkový   výsledok nevyznie v žiadnu silnú vetvu pre   daný film. V podstate na celej ploche filmu máme   možnosť sledovať len to čo už sme zažili,   lenže v lepšej forme to bolo v prvom filme, tu   to už je len taká opakovačka bez skutočnej   šťavy. Doslova mi to príde ako Coppolová   stávka na istotu, na overenú istotu to čom mu   tak výsostne vyšlo v prvom filme, chýba mi tu   nejaký progres, pokus o niečo čo by   štylisticky obohatilo dej a nie len nám   ponúkalo v trošku inom prevedení to čom sme   už videli. Samozrejme, že sa tu nájdu nejaké   tie lepšie momentky, ako bol súd, Sylvester na   Havane, vnútorný boj Mikea Corleone s rodinou a   starším bratom, ale to je fakt málo na to aby   to bol až tak vychvaľovaný film. /80%/ ...ak by   som to porovnával s prvým filmom dal by som   tomuto filmu tak 60%
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2015
The Godfather: Part II
Krstný Otec časť druhá je v podstate rovnako   dobrá ako predchodca(čiže výborná   atmosféra,skvelí herci a úžasný príbeh o   rodine Corleone)...film ale výraznejšie   prehráva v charakteroch respektíve v   zaujímavosti postáv,zatiaľ čo v prvom diely   sme mali horkorvného Sonnyho,vyvíjajúceho sa   Michaela,rozvážneho Toma či Dona Vita a celkovo   nás zaujímali jednotlivé postavy kedže sme ich   ešte nepoznali a cheli sme vedieť čo sú   zač...tu nás zaujme maximálne Michael a mladý   Vito(Samozrejme nie,že by ostatné postavy boli   bez duše ale jednoducho to nieje ako v prvej   časti).Príbeh druhej časti je taktiež menej   zaujímavý ako v prvej časti(Kde zúrila   Mafiánska vojna)...samozrejme aj tu pár silných   momentov ako napríklad zrada Michaela alebo jeho   rozvod...no omnoho výraznejšia mi príde časť   s mladým Vitom a Clemenzom,kde sa v podstate   stávajú s chudobných ľudí stávajú mafiáni   respektíve ľudia z vyššej triedy...a bolo   veľmi príjemné ako sme mohli sledovať ich   začiatky a to od emigrácie do Ameriky až po   vyšplhanie sa na vrchol a následnú   "Pomstu" no chcelo by to ešte o niečo   viac zo života Vita ako hej dozvedeli sme sa   všetko podstatné ale aj tak by som rád vedel   viacej(Aj keď chápem,že film má 192 minút   takže dlhšie by to snáď už ani nemohlo   byť).Ale celkovo druhú časť hodnotím ako   veľmi vydarenú a nezahanbujúcu predchodcu.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2015
Capo di tutti capi Mike Corleone
Kmotr II je v podstatě na stejné úrovni jako   první část, a to takřka ve všech spektech   (atmosféra, charaktery postav, děj, hudba, herci   - Pacino, De Niro = radost sledovat). Jen bych se   ještě krátce zastavil u hudby, protože je to   také ona, která oba dva díly posouvá k oné   proslulé brilantnosti (kterou na tomto díle   všichni zbožňujeme) a činí tak veškeré   scény nezapomenutelnými, mrazivými,   romantickými i věčnými!
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Největší chyba druhé dílu asi byla že   přišla až po jedničce :-) bohužel se totiž   dle mého názoru pohybuje v jejím stínu. Délka   filmu byla tentokrát opravdu unavující a byť   se relativně pořád něco dělo, přesto děj   nebyl natolik strhující a neměl takový spád.   Až příliš se zde využívá metody zabít   kohokoli, kdo se nehodí do plánů, na všech   frontách a ve všech kruzích - ani rodina již   není svatá a nedotknutelná. Příběh tím pro   mě trochu ztrácí na důvěryhodnosti a tím i   zajímavosti... Co ovšem bylo na desítku byla   retrospektiva k Vito Corleonemu (DeNiro)
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Parádní znělka na začátku mne hned přivedla   do varu a neskutečně jsem se těšil, co v   druhém díle bude... De Nira bych skoro nepoznal,   ale zahrál svou roli tak výborně, která byla   navíc postavená na parádním scénáři, že si   Oscara opravdu zasloužil. Jinak druhá dějová   linie, s donem Mikem Corleonem, byla celkem nudná   a nezáživná až do závěrečných scén, kdy   napětí stoupá stejně jako adrenalin v mé   krvi. Měl jsem obrovské nervy, jak to s Fredou   dopadne... Tušil jsem takový konec, ale bylo mi   toho hrozně líto... Filmu dávám 5 hvězd a 90%   hlavně za linii s De Nirem
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Jestli Kmotra 1 řadím na jedno z prvních míst,   tak dvojka je o něco slabší, ne sice o tolik   moc, ale kvalit jedničky nedosahuje, asi sehrálo   roli, že chybí srovnání s knihou, což je u   jedničky naprosto jedinečné. I přesto vidět   všechny tři díly, za to zaslouží Fanda   ocenění- ta Nova není zase takový brak.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2012
Zápletky,zápletky a ještě jednou   zápletky...kdybych na to nekoukal s   bráchou,kterej to viděl už víckrát,tak bych   plno situací ani nepobral...díky mu za občasné   vysvětlení,protože jsem se v tom chvílema   ztrácel...jsem toho názoru ,že po jednom   shédnutí Kmotra,si člověk vše nevychutná na   100%...chvílema tápe,kdo to byl,proč to   udělal,pro koho pracoval,co tim sledoval,jak se   jmenoval atd. Myslim,že v tom je právě síla   téhle mafiánské ságy ...ta   nevědomost,zápletky,zvraty a herecké umění   jsou důvody, proč je to považované za klenot   světové kinematografie...dlouho jsem   neviděl,tak dokonale zamotanej a luxusně   natočenej film...10z10
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Kult
Celá série Kmotr je vysoce nadprůměrná   záležitost, ale jak už to bývá, nejlepší je   stejně vždycky jednička. Druhý díl vypráví   příběh Vita Corleona, malého sicilského   emigranta, který začátkem 20. století uprchne   ze Sicílie do Ameriky, protože mu doma hrozí   smrt. V Americe se z Vita Corleona stává   mafiánský boss. Druhá dějová linie nám pro   změnu přibližuje aktivity mafiánské rodiny   Corleone v současnosti (asi v 60. - 70. letech) v   Nevadě, kde provozuje kasino a řadu dalších ne   úplně legálních činností. Rozhodně   doporučuji!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40234minih40234Temnota (2002) 
Darkness n
minih6564minih6564Dobrodružství Poseidonu (1972) 
The Poseidon Adventure n
minih147670minih147670Ulička slávy (2016) 
Billy Lynn's Long Halftime Walk n
minih22155minih22155Ve službách krále (1961) 
Le miracle des loups n
minih26560minih26560Krkonošské pohádky (1974) [TV seriál] 
Krkonošské pohádky n
minih131483minih131483Ghoul (2015) 
Ghoul n
minih40414minih4041440 let panic (2005) 
The 40 Year – Old Virgin n
minih145491minih145491Melanie: Dar života a smrti (2016) 
The Girl with All the Gifts n
minih76136minih76136Následky otřesu (2010) 
Tangshan dadizhen n
minih4155minih4155Bitva o Británii (1969) 
Battle of Britain n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kmotr III (1990)

 Kmotr III (1990)
Kmotr III n
The Godfather: Part III
Žánr: krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Ford Coppola

(pokračování)

Kmotr (1972)

 Kmotr (1972)
Kmotr n
The Godfather
Žánr: gangsterka
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Ford Coppola

(pokračování)

Kmotr II (1974)Kmotr II (1974)Kmotr II (1974)Al Pacino John Cazale
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376378
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10