Duben
ohodnotit

Superman II

Další název:
Superman 2
Rok:
1980
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
4.12.1980
„Tři zločinci z planety Krypton uniknou z bezpečnostní zóny a sestoupí na Zem, kterou se chystají ovládnout.“

Obsah filmu Superman II

 
Neohrožený Superman zabrání teroristům odpálit vodíkovou bombu na vrcholu Eiffelovy věže a pošle ji do vesmíru, kde by nenadělala žádné škody, kdyby v ten moment neprolétala prostorem deska, která je dvourozměrným vězením pro generála Zoda, Ursu a Nona, tři kryptonské zločince uvězněné Jor-Elem krátce před zničením Kryptonu. Výbuch bomby je však osvobodí a oni se po krátkém seznámení s lidstvem na Měsíci vydají k Zemi. Tam právě Lois Laneová zjistila, že Clark Kent je Superman, a protože ho miluje, přesvědčí ho, aby se kvůli ní vzdal svých zázračných schopností. Kryptonským vyvrhelům se tedy nemá kdo postavit na odpor a oni se velmi rychle...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Richard LesterRichard Lester  
hraje:
Gene HackmanGene Hackman.....Lex Luthor [49]   
Christopher ReeveChristopher Reeve.....Clark Kent / Superman [27]   
Ned BeattyNed Beatty.....Otis [42]   
Jackie CooperJackie Cooper.....Perry White [57]   
Sarah DouglasSarah Douglas.....Ursa [27]   
Margot KidderMargot Kidder.....Lois Lane [31]   
Jack O'HalloranJack O'Halloran.....Non [37]   
Valerie PerrineValerie Perrine.....Eve Teschmacher [35]   
Susannah YorkSusannah York.....Lara [41]   
Clifton JamesClifton James.....šerif [59]   
E.G. MarshallE.G. Marshall.....prezident [65]   
Marc McClureMarc McClure.....Jimmy Olsen [23]   
Terence StampTerence Stamp.....Generál Zod [40]   
Shane RimmerShane Rimmer.....kontrolor [47]   
Richard GriffithsRichard Griffiths.....terorista [32]   
Angus MacInnesAngus MacInnes.....Warder [32]   
scénář:
Mario PuzoMario Puzo  
David NewmanDavid Newman  
Leslie NewmanLeslie Newman  
námět:
Mario PuzoMario Puzo  
Jerry SiegelJerry Siegel.....komiks [65]   
Joe ShusterJoe Shuster.....komiks [65]   
hudba:
Ken ThorneKen Thorne  
John WilliamsJohn Williams.....uvodní téma [48]   
kamera:
Robert PaynterRobert Paynter.....jako Bob Paynter [52]   
Geoffrey UnsworthGeoffrey Unsworth  
střih:
John Victor-SmithJohn Victor-Smith  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Superman II >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2018
Pod dojmem
nadšeného komentáře ctěného kolegy Martina   Stusaka přidávám jeden puntík na konečných   šest. Víc ani omylem.
Jistě, fanoušci   "Suproše" mi budou argumentovat, že   film je tak přiblblý i díky době vzniku. Ano,   je to už téměř čtyřicet let co můžeme   sledovat dobrodružství Supermana v podání   Christophera Reeva, ale spoustu věcí snímku ani   tak nemohu odpustit.
Především působí   hrozně lacině. Spousta scén a samozřejmě   většina trikových působí hodně odfláknutě.   Až si člověk říká, proč to točit, když to   nejde natočit tak, aby to působilo věrohodně a   hezky. Spielberg si na Jurský park taky počkal.   Kdyby ho točil po Zemanovsku, lidé by se mu   vysmáli.
Další co mě na Supermanovi 2 vadí   je, tradičně toporný výkon Margot Kidder, to   je opravdu děs co to děvče (dej jí pánbůh   lehkou zem) předvádí. A aby v tom nebyla sama,   režisér jí přidal k ruce tři MZáky. Zoda,   URsu a Nona, kteří byli stejně špatní, ne li   horší.
To vše vyvažuje tradičně skvělý   Gene Hackman, který jakoby do tohoto díla ani   nepatřil a je o třídu výš, než všichni   ostatní, včetně Reeva.
Abych to shrnul.   Superman nikdy nebyl mým oblíbeným   superhrdinou. Ať už jsou Batman, Spiderman, nebo   Ironman sebeblbější, vždycky budou proti   chlápkovi v kamaších s pláštíkem na zádech,   vypadat lépe a přirozeněji. Když má Batman   přes půl ksichtu masku a pak ho v civilu nikdo   nepozná vezmete to. Když si Superman nasadí   brýle, jinak ublízne ofinu a nikdo, včetně   jeho milé to nepozná, to už je fakt blbý.   Hodně blbý.
Podtrženo, sečteno, Superman r.v.   už dnes okouzluje hlavně svou prostotou a   srandovními, neumětelskými triky. A to je   málo.
Vím o filmech z té doby, které dodnes   diváky baví a rozhodně ne tím, že jsou   špatné. Na druhou stranu, člověk pro to má   furt nějakou slabost, vždyť to patří k mému   dětství...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2018
Už to vypadalo, že na tři zločince odsouzené   na začátku předchozího prvního snímku snad   tvůrci zapomněli. Ale ouha, máme tu snímek   druhý a v něm generál Zod a jeho věrní   vojáci Ursa a Non v plné parádě. Natáčelo se   samozřejmě souběžně s tím prvním, jen se na   uvedení dal krapet delší čas. Snímek je tedy   fantastičtější a akčnější, ale na   romantickou stránku věci s ohledem na Supermana   alias Clarka Kenta a Lois Lane se samozřejmě   nezapomnělo také. V tom se poukazuje hlavně na   to, co je zamilovaný muž schopen kvůli ženě   udělat. Superman se zbaví svých schopností.   Hrozba je však závratná a svět (co si budeme   povídat, jde hlavně o Ameriku) je v nebezpečí,   v jakém ještě nebyl. Do toho ještě starý   známý Lex Luthor se svým komickým Otisem a o   filmovou dobrodružnou a hlavně komiksovou   zábavu je postaráno. Pokračování nemohlo být   s ohledem na svou dobu lepší. Dějově navazuje   na předchozí děj a dokončuje hlavně osud   odsouzených zločinců, kteří se vlivem náhody   dostali ze svého zajetí. Nejslavnější   superhrdina tedy pokračuje ve svých   dobrodružných etudách opět s tváří   Christophera Reevese, který byl už nadobro s   touto postavou tak nějak spjat. Dnes by se   samozřejmě na snímku našlo spousta výhrad,   ale to na věci nic nemění. Zub času prostě   nemilosrdně pracuje. Navzdory svých nedostatků   i tak má v sobě ten správný mix humoru a akce.   Superman II je důstojným pokračováním, i   když je tu jedno ale. V roce 2006 vznikla nová   verze pojmenovaná jednoduše ´Superman II: Verze   Richarda Donnera´ kterou nelze jinak než   doporučit. I tento snímek má svá specifika a   snad po divácké stránce přinese na daný   příběh krapet jiný pohled.
SNCIS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Syn se stane otcem a otec synem.
Klasika - Toto je nejlepší Superman. Skvělá   hudba,scénář a herecké obsazení. Mezi   Christopherem Reevem a Margot Kidder to krásně   jiskří. Terence Stamp v geniální roli mocného   Kryptoňana Generála Zoda. Zod "Poklekni   přede mnou Kal-Ele"Gene Hackman jako   zrádný Lex Luthor. Epické finále! Daleko   příjemnější zážitek a lepší podívaná   než u jedničky." Ještě jsem neviděl aby   se šmejd ládoval šmejdem":D Za mne   100%."Syn se stane otcem a otec   synem."Christopher Reeve je ten pravý   Superman. Jediný Superman!
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Lex Luthor se spojí se zločinci z planety   Kryptor a Superman přijde kvůli lásce k Lois o   své vlastnosti. Zdá se, že je ztracen celý   svět, ale Superman zpět získá své schopnosti   a protivníky z vlastní planety porazí. Platí   opět, že pokračování je slabší než   úvodní díl.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2013
Dnes tuhle klasiku vidím snad podesáté a baví   mě to pořád stejně. Ale dnes chci vyzdvihnout   Gena Hackmana a hlavně dabing jeho role Josefem   Somrem. Málokdy si to tak sedne, abych si   ztotožnil dva vynikající herce v jedné roli.   Stačí zavřít oči a jenom poslouchat ...
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2013
Na tu dobu docela povedené efekty a triky i když   některé jsou hodně pohádkové pořád je to   dobrá oddechová a zábavná podívaná s   dobrými hereckými výkony.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Kdyby Richard Donner nepřišel v roce 2006 s   původním návrhem filmu,bylo by tohle za plnej   počet,ale teď je za plnej počet Donnerova   verze, jelikož absence Marlona Branda v týhle   verzi je velmi znatelná! Pokračování   příběhu o muži z oceli,který se tentokrát   musí postavit daleko silnějším soupeřům,než   je sám Lex Luthor není vůbec zlé. Pořád tu   máme nadčasové efekty,sympaťáka Chrise Reeva   a hereckého velikána Gena Hackmana. Jednička je   nostalgicky silnější a má větší kouzlo,ale   80% si tahle verze zaslouží!
papamidnight
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2011
vetsinou je dvojka horsi nez jednicka,tady to   nastesti neplati.nemyslim ze bych sem mnel neco   psat,kazdy zna supermana at se mu libi nebo   ne.jednu vec filmu vitknout musim toho patosu je   tu vyc nez je zdravo.ale k supermanovy ten patos   asi patri.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Kde jednička skončila, tam dvojka   začala...uvěznění zločinci z Kryptonu se   dostávají na Zem, kde se patřičně předvedou   v plné síle. Jedno z nemnoha filmových   pokračování, které dosahuje kvalit svého   prvního originálu.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Kvalitativně velice zdrařílé pokračování,   které v ničem nezaostává za svým o 3 roky   starších předchůdcem :)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56520minih56520Jablko a jeho strom (1977) [TV inscenace] 
Jablko a jeho strom n
minih57668minih57668Babicovy dobroty (2008) [TV pořad] 
n
minih68495minih68495Jasnovidec (1982) [TV inscenace] 
Jasnovidec n
minih2345minih23451969 (1988) 
1969 n
minih132919minih132919Milada (2017) 
Milada n
minih22501minih22501Štafle (1974) [TV inscenace] 
Štafle n
minih49714minih49714Holky na hlídání (2007) 
The Babysitters n
minih152441minih152441Případ dvou sester (2019) [TV film] 
Případ dvou sester n
minih24867minih24867Žirafa v okně (1968) 
n
minih40857minih40857Vlkodav z kmene Šedých psů (2006) 
Volkodav iz roda Serych Psov n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Superman se vrací (2006)

 Superman se vrací (2006)
Superman se vrací n
Superman Returns
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Superman 4 (1987)

 Superman 4 (1987)
Superman 4 n
Superman IV: The Quest for Peace
Žánr: akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Sidney J. Furie

(pokračování)

Superman III (1983)

 Superman III (1983)
Superman III n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / komedie
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

Superman (1978)

 Superman (1978)
Superman n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Superman II (1980)Superman II (1980)Superman II (1980)Superman II (1980)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190498
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10