Jeden svět
ohodnotit

Železný stisk

The Gauntlet

Další název:
Muž, který se nevzdává; Policejní kordón
Žánr:
Rok:
1977
Délka:
110 minut

Obsah filmu Železný stisk

 
Policejní důstojník má za úkol převést důležitou svědkyni z Las Vegas. Ta však nechce opustit žalář, protože se bojí o svůj život. Nezbývá, než ji přivázat na nosítka a vydat se se sanitkou na nebezpečnou cestu.

Zdroj: Cinema 1992/4/62

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
4-Track Stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Železný stisk >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2016
Já akční můžu, ale tohle bylo nestydatě   praštěné. Honička vrtulníku a motorky byla   zbytečně dlouhá. Hudba vůbec neseděla a celé   to bylo jakési zmatené. Pár scén dobrých, ale   jinak opravdu nic moc.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Akční naivní komedie, která dnes už budí   spíše úsměv. Pár hlášek a vtipů je   dobrých, akce ve filmu celkem je, ale absolutně   nereálná. Vidět film tak před 20 -25 lety   hodnotil bych jinak, dnes spíš tak 40 - 50%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Vynikající thriller o eskortu svědkyně na   místo určené, které je nebezpečnější, než   si kdo umí představit. V jeho neúspěch   nedává šanci ani sázková kancelář, která   postupně vypsala kurz až na 100:1. Policista,   kterého si s chutí a vervou sobě vlastní   zahrál Clint Eastwood ( mimochodem sám seděl i   na režijní stoličce ), musí překonat spoustu   smrtelně nebezpečných překážek, aby dospěl   svého cíle. Že se v záhlaví jedná o korupci   u policie na vysokém postu dosahující až k   prokurátorovi snad ani nepřekvapí. Úžasné a   napínavé akční scény nenechají na   pochybách. Od dechberoucí honičky helikoptéry   s harleyem až po finální scénu s   opancéřovaným autobusem. Na tomto filmu je   uděláno kus poctivé práce. Každé scéně,   každému záběru je dán dostatečný prostor k   vytvoření té nejdokonalejší dokonalosti. Dnes   již klasika, která nestárne a která nám   ukazuje, jak se to má správně dělat.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.5.2013
Keci, keci, keci
Tehdy to mohl být jakžtakž hit, dnes bez   urážky skoro vykopávka. Jediným   "silnějším" okamžikem bylo její   odlákání od něj ve vlaku, kdy ji mohli i   zabít; jinak klišé s poldou, co prostě splní   úkol, i kdyby ho to stálo život, hlavně na   truc nadřízenému. Jak v některých scénách   uplatnil pud sebezáchovy, celkové vyznění   filmu je opačné.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2013
ŽELEZNÝ STISK

Typický thriller poplatný   době, ve které vznikal. Film jako na běžícím   pásu kopíruje příběhy drsného Harryho. I zde   vystupuje v hlavní roli Clint Eastwood jako   policajt, který nemá zrovna předpisové   chování.

Hlavní hrdina Ben Shockley je sice   alkoholik, který je ale čestný až za hrob,   což o něm do té chvíle nikdo z jeho   spolupracovníků nevěděl. Je vybrán pro   choulostivý úkol, o němž je dopředu   rozhodnuto, jak má dopadnut. Jenže náš   zásadový policajt zapomene pít a plně se oddá   svému úkolu. Veledůležitý svědek, kterého   musí dopravit k soudu, je nakonec žena, docela   zajímavá prodejná žena, o kterou je veliký   zájem na všech frontách. A protože náš   policista se jen tak nedá a chrání ji zuby   nehty proti celému světu, stane se nepohodlným   i on. A tak sledujeme road movie přes hory a   doly, pěšky, na voze, na motorce, vlakem až po   vítězné tažení ručně pancéřovaným   autobusem. Po celou dobu je náš hrdina   pronásledován jak svými kolegy, tak mafiány a   dojde i na odporné tuláky ve vlaku. Nikdo   vlastně nerozumí tomu, oč se tu jedná. Jedno   je jasné, Ben Shockley už neví komu může   věřit. Honí jej vlastní lidi a on neví proč,   proč byl obětován, kdo v tom má prsty, ani kdo   z jeho kolegů je ještě na jeho straně. Bena a   Gus pronásleduje celá armáda policistů, honí   je automobily i vrtulníkem, střílejí po nich   při každé příležitosti - a že mají   pořádný arzenál. A střílejí jako zběsilí,   z rodinné vilky vyrobí hromádku třísek,   která se nakonec sama zřítí jako domeček z   karet.

Chvilkami jsem fakt nevěřila svým   očím. A to mně nejzábavnější scéna teprve   čekala. Celý oddíl policistů utvoří špalír   po obou stranách ulice, aby náležitě uvítali   hlavní hrdiny. Když do ulice vjede autobus,   začnou střílet jako o život. Hezky proti   sobě. Čekala jsem, kdy začnou padat jako   hrušky, ale kluci šikovní se fakt trefovali jen   do autobusu. Žádná zbloudilá a odražená   kulka, která náhodou doletěla za autobus. A   kdyby přece, policajta v Americe přece není   žádná škoda. Se ztrátami se počítá. Nebo,   že by měli nabito slepými? Autobus už je   děravý jak řešeto, ale pořád jede dál a   když se nakonec zastaví u cíle své cesty,   nesmrtelný hrdina z něj v klidu vystoupí a jako   když utne, střelba ustane. Nad takovým   zázrakem prostě zůstanou i američtí policisti   jen němě zírat s otevřenou hubou a v tu ránu   zapomenou nač mají v rukou ty   zbraně…

Takové množství policistů,   pistolí a dlouhotrvající střelby na jeden cíl   hned tak někde neuvidíte. V tomto filmu   střílejí všichni na potkání vším, co mají   po ruce. Je to prostě děsně přehnané, hloupé   až komické. Ani námět mi nepřipadal nijak   originální, děj byl nahrazen spoustou akce,   naopak chyběly typické Eastwoodovy hlášky.   Tentokrát sklouzly jen do oplzlých keců o sexu,   urážek na adresu policajtů a podobně.  

Přes všechny tyto nesmysly má film svou   dobovou atmosféru. Tehdy se podobné filmy   prostě točily skoro všechny takovým stylem. Za   zmínku ještě stojí výkon herecké dvojice   Eastwood – Locke, mezi kterýma to správně   jiskří. No bodejť ne, když v té době byli   partnery i v soukromí, to se jim to potom   hraje.

Je zajímavé, že suverénní   umělecký výkon a charisma Clinta Eastwooda   dokáže nakonec i s takové slátaniny poskytnout   slušnou zábavu. S takovým člověkem po boku je   člověk hned klidnější, že? Když tedy   nahlédnu na film očima diváka ze sedmdesátých   let, tehdy by se tento film nepochybně líbil   mnohem víc. Mnohokrát obehrané téma v rukou   Clinta Eastwooda dostane rozměr řemeslně   dokonalého zpracovaného díla, s výbornou   dobovou atmosférou a perfektní akční scénou,   na kterou tehdy stačil sotva pojízdný autobus v   prázdných ulicích, obležených kordonem   policistů. Clint Eastwood nepochybně patří   mezi nejlepší příklady, jak zručný režisér   dokáže s průměrného scénáře vykřesat   zážitek, který se přece jen drápkem zachytí   v paměti.

V roce 1977 možná dobrý film,   který měl určitě na víc. Dnes pasé pro   pamětníky.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Výborná akční kriminálka s drsným   C.Eastwoodem.Tentokrát jede C.Eastwood v roli   policajta vyzvednout vězenkyni do Las Vegas a   dopravit ji do Phoenixu jenže je to podraz a na   zpáteční cestě se ho snaží zlikvidovat.Krimi   podívaná se skvělými akčními scénami v   režii C.Eastwooda.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Naprosto typická Eastwoodovka z konce 70.let, ve   které hraje Clint absolutně neohroženého   policajta, který má za úkol dopravit   důležitou svědkyni z Vegas do Phoenixu.   Jelikož jde její svědectví až do   nejvyšších policejních složek, všemožně se   mu snaží úspěšnému převozu zabránit. Ale   nebyl by to přece Clint, aby si nějak neporadil,   ne? :-) Zkrátka typickej namachrovanej Eastwood.   Jediná scéna, která mě přišla namachrovaná   už nějak víc než bylo zdrávo, byla s těma   motorkářema v poušti. Jinak pohodička. A ta   střílečka na autobus...no mazec! A dokoce   Clinta postřelili...neuvěřitelné! :-))
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Dementní
Pronásleduje ho vrtulník na otevřené   arizonské poušti... dále kupa poldů doslova   vyhladí z povrchu zemského dům, ve kterém se   ukrývá... a na závěr: autobusem projíždí   mezi stovkou nasazených policajtů, k tomu   množství ostřelovačů na střechách budov   jako bonus... vše se pochopitelně děje za   ohlušující a neutuchající střelecké vřavy,   kdy na něj (ano, mluvím o postavě Clinta   Eastwooda) mířilo celkem asi milión střel ze   zbraní asi desítek tisíc lidí... a teď   těžká otázka na přemýšlení... Myslíte,   že se někdo z nich trefil?

Eastwood je   frajer, ale co je moc, to je moc. Když se k   hromadě totálních nesmyslů přidá ještě   další hromada tupých dialogů, vznikne dílo   takřka dementního charakteru.
Nehledě na to,   že mě nezaujaly ani jednotlivé charaktery   postav a zápletku už radši ani komentovat   nebudu. No, ne vždy se zadaří.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24509minih24509Vrah skrývá tvář (1966) 
n
minih128978minih128978Muž na laně (2015) [DCP] 
The Walk n
minih37403minih37403Čestné kolo (1973) [TV film] 
n
minih154282minih154282Čertí brko (2018) 
Čertí brko n
minih25859minih25859Vřískot 2 (1997) 
Scream 2 n
minih164506minih164506Bitva o Inčchon (2016) 
Incheon sangryuk jakjeon n
minih64116minih64116Netvor přichází (1956) 
The Creature Walks Among Us n
minih42614minih42614Jak se naučit švédsky (1979) [TV film] 
Jak se naučit švédsky n
minih16002minih16002Počkám, až zabiješ (1973) 
Počkám, až zabiješ n
minih138136minih138136Hlas pro římského krále (2016) [TV film] 
n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190377
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 178000

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10