Jeden svět
ohodnotit

Něco na té Mary je

There's Something About Mary

Rok:
1998
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
12.11.1998
„Je úžasná, všichni ji milují, ze všech sil a všemi prostředky o ní usilují. Něco na té Mary asi opravdu je.“

Obsah filmu Něco na té Mary je

 
Mary je prostě úžasná! Kdo už ji nemiluje, brzy do toho spadne. Láska k hezké, chytré, milé a bohaté Mary je nevyhnutelná. Ted o ní snil už na střední škole a i když mu rovnátka na kráse zrovna nepřidala, vybrala si Mary jako doprovod na maturitní ples právě jeho. Jenže Ted má vedle obludných rovnátek i obludnou smůlu. Po sérii trapasů, které jej potkaly v předvečer té velké události u Mary doma, se Ted rozhodl svou vyvolenou raději už nikdy nespatřit. Uběhlo však třináct let a jeho srdce je stále zraněné nenaplněnou láskou. Stále se nedokáže vzpamatovat z prožitého milostného traumatu. Na radu svého přítele najme Ted soukromého detektiva...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Bobby FarrellyBobby Farrelly  
Peter FarrellyPeter Farrelly  
hraje:
Cameron DiazCameron Diaz.....Mary Johnsonová [25]   
Matt DillonMatt Dillon.....Pat Healy [34]   
Ben StillerBen Stiller.....Ted Stroehmann [32]   
Lee EvansLee Evans.....Tucker [34]   
Chris ElliottChris Elliott.....Dom Woganowski [37]   
Lin ShayeLin Shaye.....Magda [54]   
Jeffrey TamborJeffrey Tambor.....Sully [53]   
Markie PostMarkie Post.....Marvina matka [47]   
Earl W. BrownEarl W. Brown.....Warren   
Sarah SilvermanSarah Silverman.....Brenda [27]   
Khandi AlexanderKhandi Alexander.....Joanie [40]   
Marnie AlexenburgMarnie Alexenburg.....Lisa   
Dan MurphyDan Murphy.....šéfův bratr   
Richard M. TysonRichard M. Tyson.....detektiv Krevoy [37]   
Rob MoranRob Moran.....detektiv Stabler [34]   
Brett FavreBrett Favre.....sebe   
scénář:
Ed DecterEd Decter  
John J. StraussJohn J. Strauss  
Bobby FarrellyBobby Farrelly  
Peter FarrellyPeter Farrelly  
námět:
Ed DecterEd Decter  
hudba:
Jonathan RichmanJonathan Richman  
Happy WaltersHappy Walters.....supervize   
Tom WolfeTom Wolfe.....supervise   
Dorothy HeywardDorothy Heyward....."Summertime"   
kamera:
Mark IrwinMark Irwin  
střih:
Christopher GreenburyChristopher Greenbury  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm-Beta
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Něco na té Mary je >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2021
Když se vysloví název snímku 'Něco na té   Mary je' určitě se najde málo lidí, kteří   nebudou znát scénu se speciálním gelem na   vlasy či už od pohledu bolestivou scénu z   toalety se zipem u kalhot. Právě tímto se   snímek řadí mezi počáteční teenagerovské   komedie s takzvaným fekálním humorem, neboť   průkopový startovní film tohoto komediálního   žánru odstartoval až následující rok   snímkem 'American Pie' (1999). Pro Cameron Diaz a   Bena Stillera to však znamenalo věhlasný   úspěch, byť už oba měli několik snímků na   kontě. Někdo inicializuje snímek s laciným   humorem, s čímž by se dalo místy i souhlasit,   ale záměr diváka pobavit se vyplnil. Jsou tu   také vtípky hodné grotesky, crazy a dalších   vymožeností komediálního žánru, takže   všeho dost. A k tomu samozřejmě romantická   šablona. Příběh dobře začne, přívětivě   pokračuje, ale nějak divně skončí. Toho si   však málokdo, přes kanonádovou palbu   bláznivin, všimne. Celkový koncept funguje,   takže koho pobaví zmíněný gel na vlasy, bude   se bavit celý film. Bohatý děj, k tomu občas   hloupý humor, jen tak na pobavení to postačí.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2020
Ben Stiller je sice bezesporu klasa ale tenhle   film mne nijak neoslovil. Asi to je romantika i   komedie ale uniklo mi jedno i druhe!
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2018
Pro mne
jedna z nejoblíbenějších komedií.
Bratři   Farrellyové a jejich mnohdy až brutální   humor.
O Benu Stillerovi se ví, že je výborný   komik, ale zde dostal výbornou parťačku.   Cameron Diaz dokázala, že to není jen hezká   tvářička, ale že si umí udělat i srandu sama   ze sebe.
Na milost tentokrát musím vzít i   Matta Dillona, zejména proto, že role byla pro   jeho mizerné herectví jako stvořená.
Kdo se   rád od srdce zasměje a není nějaký hnidopich,   kterému by vadil šourek zastrčený do zipu, je   pro něj film, Něco na té Mary je, jasná volba.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2015
Něco na té Mary je
Romantickými komediemi se mi tvůrci většinou   nezavděčí a je to hlavně tím, že v nich je   humor odsunut až na druhou kolej. To ovšem není   případ tohohle filmu, kde je důraz kladen na   komické situace a romantika zde představuje   takový nezávadný bonus. Scény jako   přiskřípnutí pindíka do zipu nebo něchtěně   zapletení mezi sraz úchyláků skutečně   výborně pobaví. No a ta přehlídka exotů,   kteří se ve filmu ucházejí o Mary, je taky   fantastická.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2012
V tomto filmu jsem si poprvé všimnul Bena   Stilera kterého jsem si později velice oblíbil   . nepamatuji si už celý film, jen pár scén a   dobrých hlášek, hlavně jak si skřípne koule   na záchodě :-) .
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Musím snížit hodnocení téhle teenegerské   komedie, která scénkami s pejskem a spermatem ve   vlasech Mary místo gelu vstoupila do historie.   Určitě se pobavíte, ale celkově na mě   působí dojmem slepence tuctového příběhu s   vložkami trapných písniček a závěrečnými   "vtipnými" scénkami z natáčení jak   je trhlým zvykem. Dříve mě zde uchvátila   krása Cameron Diaz a na poprvé jsem se rozhodně   bavil, takže pokud hledáte komedii, u které jen   tak vypnete, dobrá volba a rozhodně naprůměr v   žánru.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Něco na tom filmu je. Zhlédnuto po dlouhé   době, čili fóry neokoukané, dobrý. Občas   něco dotažené do extrému, ale jako celek   lehoučce nad průměr.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Ted měl opravdu dobře nakročeno. Zrovna se   blížil maturitní ples a ta úžasná Mary si   kdoví proč vybrala jako doprovod zrovna jeho.   Ten kluk nemohl být šťastnější…Škoda   jenom že se to u Mariiných rodičů všechno tak   neskutečně zhroutilo. A o tedově trapasu se v   rodné čtvrti mluvilo ještě hodně dlouho. O 13   let později je z Teda třicátník, rovnátka už   nenosí, ale je stále sám. Možná proto že na   tu skvělou Mary stále nemůže zapomenout. A tak   mu kámoš Dom dohodí soukromýho detektiva   Healyho, aby mu jeho osudovou lásku našel.   Jenže i Healy rychle podlehne jejímu kouzlu. A   není zdaleka poslední. Na tý Mary vážně   něco je…
Mý pocity sou hodně smíšený.   Tuhle věc jsem si pamatoval jako super komedii, u   který jsem se opravdu hodně zasmál. Ale přeci   jenom už je to pár let. Takže mý postřehy   jsou následující – začátek v 85tym –   trapnej, obzvláště ono vyvrcholení u Mary   doma. Nástup Dillona – průměr, ovšem jenom   dokud se do ní nezamiluje a nezačne jí balit,   pak je skutečně dokonalej a opravdu jsem se   zasmál (Pes, návštěva mentálně   postižených, „hajzle“, vrah z Bostonu,   telefonát se scénářem…) Tedova strastiplná   cesta – slušná, občas opravdu povedená   (zatčení, policejní výslech). Romantická   linka mezi Mary a Tedem – klasika, nenadchne   neurazí, ale některý vtípky jsou opravdu moc.   Tim myslim třeba ten gel, ale ne scénu se psem   – ta je tak moc trapná, až se mi líbila:-)   Finále solidní, škoda že onu Tedovu hru   nedotáhli tvůrci skutečně dokonce. Hned by u   mě měli další plusový body. Takže výsledek   je stále uspokojující, i když o nadšení se   nedá mluvit. Kdyby Farrellyové dali větší   prostor Dillonovu buranství, rozhodně bych se   nezlobil, takhle je to jenom na půl cesty. Ale   zřejmě sem to neviděl naposled…
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2009
Něco na té komedii je
Nevidím nejmenší důvod,proč nedát komedii   při které jsem se "chlámal" od   začátku do konce deset hvězdiček.I po   jedenácti letech film stále baví,navíc hodně   gagů je zkrátka nezapomenutelných.Vtipné   situace jsou vehnány do extrémů a přitom   nejsou vůbec trapné.Např.:skřípnutá   kůžička v poklopci,svěšená prsa   spolubydlící,první pomoc   pejskovi,"gel" na vlasy,zvětšené zuby   kvůli atraktivnosti,atd atd.Ben Stiller zahrál   svůj part perfektně a Matt Dillon se svým   zjevem je parádní slizký záporák.Cameron Diaz   jen chválím,že bez problémů roli Mary   přijala.Komedie Něco na té Mary je splnila   svůj účel do puntíku-pořádně pobavit.
Petr1984
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2009
Geniálně jednoduchá komedie, která je od   začátku až do konce vtipná. Přitom zůstává   nevtíravá a má to prostě grády. Navíc   Cameron Díaz je nádherná baba, tak co ještě   dodat?
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih117617minih117617Sejdeme se na Cibulce (2013) [TV pořad] 
Sejdeme se na Cibulce n
minih24673minih24673Slečny přijdou později (1966) 
n
minih67299minih67299Malá Dorritka (1967) [TV inscenace] 
Malá Dorritka n
minih94286minih94286Donšajni (2013) 
Donšajni n
minih19069minih19069Slunce, seno, jahody (1983) 
Slunce, seno, jahody n
minih98791minih98791Avengers: Age of Ultron (2015) 
The Avengers: Age of Ultron n
minih39213minih39213Pohled z okna (1998) [TV film] 
Rear window n
minih54619minih54619Láska na druhý pohled (2008) 
Love Happens n
minih155886minih155886Zabít Gunthera (2017) 
Killing Gunther n
minih23405minih23405Zabijácká elita (1975) 
The Killer Elite n


Hodnocení:n12345678910
Něco na té Mary je (1998)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10