Cerven
ohodnotit

30 a půl metru

100 Feet

Další název:
Domáce väzenie
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
96 minut
Popis / Obsah / Info k filmu 30 a půl metru
Mladá a impulzivná Marnie Watsonová sa vrácia po rokoch z väzenia do svojho domu. Nanešťastie, jej návrat domov je len pokračovaním väzby v domácej väzbe. A druhé nešťastie je, že v tomto dome Marnie zabila svojho brutálneho manžela v sebaobrane, ktorý ju týral a neraz ohrozil aj jej život.

Komisár - parťák manžela Marnie - ju označuje za surovú vrahyňu a neverí jej. Policajný technik jej na nohu zapne tzv. bezpečnostný pás, ktorý informuje políciu, ked Marnie na dlhšie ako tri minúty prekročí tých tridsať metrov. Tak úbohá Marnie musí zostať v domácej väzbe ešte jeden rok v starom zatuchnutom dome. To by bol z toho najmenší problém čo ju čaká. Odvrátili sa od nej aj jej bývalý priatelia a susedia.

Mernie si prispôsobí dom, aby bol obyvateľný, zbaví sa manželových vecí. Zo začiatku sa ju vystraší len mačka alebo myš. Jej zavraždený manžel ju začne znova týrať, tak ako to robil zaživa. Najprv sú to len údery a sotenie zo schodov. Potom sú útoky pekelného ducha, čoraz brutálnejšie, najmä potom, čo Marnie nadviaže ľubostný vzťah s poslíčkom z potravín. Co sa musí stáť, aby ten strašný duch zmizol?


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu 30 a půl metru
POZOR SPOILER!

Marnie Watsová se vrací domů. Není to však návrat plný radosti. Má totiž tzv. domácí vazbu. Na nohu dostane „náramek“ a do bytu aparát. To je takový hlídací pes, aby se Marnie nevzdálila více než sto stop od tohoto přístroje. A tak je Marnie uvězněna ve svém bytě samotná, jen s kočkou. Potraviny si objedná a přinese je mladý poslíček jménem Joey. Týž den, vlastně téže noci spatří Marnie ducha. Je to duch jejího bývalého muže Mikea, policisty, kterého ona zavraždila. Ovšem pouze v sebeobraně, protože on ji mlátil. Druhý den po ní týž duch v roli poltergeista začne házet nádobí. A tak ji duch mlátí, kdy se mu zachce. Ona se snaží zbavit jeho věcí. Policista Jimmy, takto Mikeův parťák, přijde na to že Marnie je bita. A podezřívá Joyea. Marnie tuší, že ne všechny věci po Mikeovi vyhodila a tak pátrá dále a nalezne pod podlahou pytel s penězi. Tyto daruje knězi a dům vykouří. Nepomáhá to. Duch opět řádí a zatáhne do hry i přišedšího Joyea, se kterým se Marnie vyspala. A opět přichází Jimmy s jinými policajty. Marnie musí ukrýt Joyeovu mrtvolu, protože ví, že by to nevysvětlila. Policista Jimmy je vevnitř a stropní desky, kde je mrtvola ukryta se začínají propadat. Vypadá to, že mrtvola spadne přímo na Jimmyho a Marnie se jej snaží vytlačit ven, když v tom…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu 30 a půl metru
Po tímto duchařským hororem je podepsán americký režisér Eric Red. Hlavní hrdinka se jmenuje Marnie (Famke Janssen). Marnii týral manžel. Už to nevydržela a svého manžela zabila. Zato dostala domácí vazbu. Nic není tak jak se zdá a teď to právě začíná. Zesnulý manžel Marnie se nechce vzdát své role a proto se vrací jako duch a znovu se pouští do týrání Marnie. Pomůže někdo s tímto zapeklitým problémem?


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

15:20 - 16:20

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Korunovace Alžběty II. v barvě

15:15 - 16:00

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

2 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:35 - 15:35

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama