Jeden svět
ohodnotit

Baby Boom

Rok:
1987
Délka:
105 minut
„Co se stane, když úspěšná workoholička zdědí jednoho dne batole?“

Obsah filmu Baby Boom

 
Jessie Wiattová je emancipovaná žena, pro kterou je kariéra vším. Vdala se za svou práci a žije s bankéřem, který se se svou prací oženil. Spolu sbírají staré africké umění, jsou spoluvlastníky bytu, neplánují svatbu ani děti. Zdálo by se, že tato žena má opravdu vše. Zdání však někdy klame. Situace se začne postupně měnit od chvíle, kdy je Jessii svěřena do opatrovnictví Elizabeth, malá dcerka bratrance Andrewa, který spolu s manželkou zahynul při autonehodě. Třináctiměsíční holčička se jí připlete právě do životně důležitého obchodního jednání. Postupem času a pod tlakem dětského vřískotu se začne měnit žebříček hodnot úspěšné ženy....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Charles ShyerCharles Shyer  
hraje:
Diane KeatonDiane Keaton.....J.C. Wiatt [41]   
Sam ShepardSam Shepard.....doctor Jeff Cooper [43]   
Harold RamisHarold Ramis.....Steven Bochner [42]   
Sam WanamakerSam Wanamaker.....Fritz Curtis [67]   
James SpaderJames Spader.....Ken Arrenberg [27]   
Pat HinglePat Hingle.....Hughes Larabee [62]   
Mary GrossMary Gross.....Charlotte [34]   
Patricia EstrinPatricia Estrin.....sekretářka [37]   
Shera DaneseShera Danese.....návštěvnice [37]   
Beverly ToddBeverly Todd.....Ann Bowenová [40]   
Nicholas CasconeNicholas Cascone.....chlapec [23]   
Annie O'DonnellAnnie O'Donnell.....Wilma White   
George PetrieGeorge Petrie.....Everett Sloane [74]   
Dori BrennerDori Brenner.....máma [40]   
Britt LeachBritt Leach.....Verne Boone [48]   
Kristina KennedyKristina Kennedy.....Elizabeth Wiattová   
scénář:
Nancy MeyersNancy Meyers  
Charles ShyerCharles Shyer  
hudba:
Bill ContiBill Conti  
Carole Bayer SagerCarole Bayer Sager....."Everchanging Times" [40]   
kamera:
William A. FrakerWilliam A. Fraker  
střih:
Lynzee KlingmanLynzee Klingman  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Baby Boom >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2017
Kdysi dávno se mi film docela líbil a fandila   jsem Jessii v podání sympatické Diane Keaton,   jak si poradila se životem.Podívala jsem se na   něj s odstupem času včera a nadšení se   nekonalo, spíš naopak.Ani komedie, ani   romantika, jenom zbytečně dlouhý   příběh...asi jsem povyrostla.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2014
Jednoduchá zápletka, mnohokrát napodobovaná,   Diane Keaton(ové) by slušelo trochu víc   sexappealu, ale zase co chtít od ženské, která   žila s Woodym. Potřebovala Sama Sheparda jako   sůl.
Milá vzpomínka na nedávno zesnulého   Harolda Ramise. Velmi dobrý dabing Taťjany   Medvecké. Celkově příjemné, neurážející.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2012
BABY BOOM

Komedie mi osobně nikdy k srdci   nepřirostly. Tady ta má aspoň trochu   inteligentní zápletku s feministickým nábojem.   Námět není nijak originální, je to další   komedie na téma vytížený rodič a otravné   dítě. Sice to nebylo tak špatné, párkrát   jsem se i zasmála, ale hlavním pozitivem je pro   mne poučný závěr. Po všech peripetiích   chladné workoholičky, která zdědí dítě,   koupí barabiznu na spadnutí, kde namísto   plánovaného odpočinku vyrobí víceméně z   nudy tisíce lahví dětské výživy, přitom   řeší instalatéra, pokrývače, malíře a   muzikanta v jedné osobě, aby nakonec skončila   ve veterinární ordinaci, kde si vylévá   sexuální frustrace na vyšetřovacím stole   vedle koně, po tom všem se z toho dokáže   originálním způsobem dostat. Z toho jasně   vyplývá, že lidskou povahu změnit nelze. Kdo   ten náboj pracovitosti a nápaditosti v sobě   má, stejně se, byť oklikou, vrátí tam, kam   skutečně patří. Do víru práce, která   přinese své ovoce i zasloužený úspěch v   podnikání. A hlavni hrdinka nakonec dokonale   vytřela zrak všem mužským kolegům, čímž se   tato komedie stala pro mne snesitelnou. Diane   Keatonová coby vytížená manažerka trochu   přehrává, ale to ke komediím obecně patří.   Baby boom je výborná kulisa k žehlení.
alus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Tuhle komedii mám moc ráda.Myslím si, že z ní   čiší chvílemi velmi pozitivní energie, proto   dávám nekritických 8.Jinak scéna, kdy se   hlavní hrdinka svěřuje se svými psychickými   problémy lékaři a na řadě je další pacient-   dobře vykrmený vepř, je prostě perfektní :)
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Celkem příjemná, ale ne až tak moc úchvatná   komedie, která jednak trpí příliš průhlednym   a jednoduchym scénářem a pak se hlavně musí   uznat, že nebýt Diane Keaton, nebylo by to snad   ani koukatelný. Takže 2 body za nápad a 4 za   Diane Keaton spolu s baby Elizabeth... :-)
JanaOss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Baby boom je zčásti červená knihovna, zčásti   ukázka reality amerického způsobu života.   Stačí jen málo a pád z výšky je   neodvratitelný. Úspěšná managerka je   postavena před rozhodnutí, zda osiřelou   holčičku, svou příbuznou předá do péče   cizích lidí nebo si ji ponechá. Ponechat si ji,   znamená, jak se teprve později ukáže, vzdát   se své kariéry. Původně poměrně chladná   svobodná žena si dítě natolik zamiluje, že je   nedokáže dát k cizím lidem a začne se o ně   starat. Ze svého předsevzetí z lásky k malé   necouvne ani ve chvíli, kdy ztrácí svou   kariéru a dokonce i zaměstnání.
Umí si však   poradit v každé situaci. Nejprve si musí   sáhnout na dno, když koupí krásný, ale   zanedbaný dům, do jehož oprav investuje   veškeré své úspory, ale nebyla by to   úspěšná podnikatelka, aby si nenašla způsob   seberealizace . Zpočátku se cítí opuštěná,   když z centra města a dění v ekonomickém   světě odchází s dívenkou na vesnici, kde   bydlí v domě na samotě. Moc jí chybí lidé,   ale začne se seznamovat s místní komunitou,   jež ji přijme mezi sebe. Díky obrovskému sadu,   jež patří k domu, začne podnikat v oboru   dětské výživy. Své schopnosti využije naplno   a najednou je z jejího vaření přesnídávek   velmi výnosný podnik. Její dětská strava na   trh v celé zemi a slaví obrovské úspěchy. Tak   velké, že je jí nabídnuto velmi lukrativní   místo, pokud svůj podnik prodá svému   bývalému zaměstnavateli. Tato nabídka je velmi   lákavá, ale naše protagonistka si svůj život   zařídila jinak, Postavila jej na přátelství,   na začínající lásce s veterinářem, na   lidech kolem sebe, což dříve neznala a dokonce   snad i zavrhovala. Odmítne a vrátí se k nově   začnutému životu na venkově a je velmi   spokojená.
Krásná červená knihovna, poutavý   film o ženě a její schopnosti postavit se   osudu. Kéž bychom měli tolik síly a   příležitostí podobně se svým životem   nakládat.
Myshitchka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Kouzelná oddechová komedie, Diane Keatnová je   jako vždy okouzlující v roli kariéristky   přezdívané "tygřice", která se dere   nahoru a má se stát partnerem firmy, žije se   stejně prací posedlým přítelem. Její život   se však nadobro změní ve chvíli, kdy   podepíše, že přebírá dědictví po   zemřelých příbuzných a pak se dozví, že je   to jejich dítě. A ona nikdy dřív dítě ani   nedržela v ruce a chce dát dítě k adopci -   což si ovšem po schůzce s potencionálními   rodiči rozmyslí a snaží se vzládnout roli   matky sama, což má pro ni fatální následky,   příde o přítele, partnerem se stane její   "oblíbený" kolega a ona se rozhodne   odejít z města a koupí si dům na venkově,   který sice vypadá krásně, má velký sad plný   jablek a rybník, nicméně postupně v něm   všechno přestává fungovat, což vede k jejímu   zhroucení v ordinaci veterináře, do kterého se   pak zamiluje...happy end vás samozřejmě   nemine:)
Shadow
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2004
O tom co se všechno stane, když se zdědí   batole. Z pracovně vytížené Keatonové se   najednou po neúspěchu v práci stává žena v   domácnosti. Koupí si dům, zamiluje se, přijde   na dobrý recept na dětské přesnídávky a je   znovu na koni. Možná je to ale přeci jen trochu   rozplyzlá komedie. Chtělo by to víc šťávy,   nasazení.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29650minih29650Přísaha (2001) 
The Pledge n
minih21280minih21280Trhák (1980) 
n
minih28393minih28393Vesmírní kovbojové (2000) 
Space Cowboys n
minih103067minih103067Warcraft: První střet (2016) 
Warcraft n
minih16032minih16032Pod vlivem úplňku (1987) 
Moonstruck n
minih47663minih47663Barbie a Diamantový zámek (2008) 
Barbie and the Diamond Castle n
minih40153minih40153Lišák Renart (2005) 
Renart, the fox n
minih35385minih35385Hledá se Nemo (2003) 
Finding Nemo n
minih43074minih43074Křižovatka smrti 3: Tentokráte v Paříži (2007) 
Rush Hour 3 n
minih49089minih49089Hannah Montana (2009) 
Hannah Montana: The Movie n


Hodnocení:n12345678910
Baby Boom (1987)Baby Boom (1987)Baby Boom (1987)Baby Boom (1987)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375850
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10