Duben
ohodnotit

Volání o pomoc

Reign Over Me

Další název:
Sila priateľstva (SK)
Rok:
2007
Délka:
124 minut
„O síle přátelství, volání o pomoc a bolesti, která nepřebolí.“

Obsah filmu Volání o pomoc

 
Když se v září 2001 po teroristickém útoku zřítily věže Světového obchodního centra, ztratil Charlie Fineman vše, co ve svém životě považoval za důležité. V troskách budov totiž zahynula jeho žena a tři malé dcerky, které byly na palubě letadla z Bostonu, uneseného islámskými teroristy. O pět let později je z kdysi úspěšného a společenského muže do sebe uzavřená bytost. Jednoho dne jej osud a náhoda svede dohromady s bývalým kamarádem a spolubydlícím z vysoké školy Alanem Johnsonem. Ten je šokovaný pohledem na to, jak hluboko jeho dávný přítel klesl. On sám je úspěšným zubařem s výborně zavedenou praxí, manželem krásné Janeane a otcem...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Mike BinderMike Binder  
hraje:
Adam SandlerAdam Sandler.....Charlie Fineman [40]   
Don CheadleDon Cheadle.....Alan Johnson [42]   
Jada Pinkett SmithJada Pinkett Smith.....Janeane Johnson [35]   
Liv TylerLiv Tyler.....Angela [29]   
Saffron BurrowsSaffron Burrows.....Donna [34]   
Cicely TysonCicely Tyson.....Miriam [82]   
Robert KleinRobert Klein.....Jonathan [65]   
Melinda DillonMelinda Dillon.....Ginger [67]   
Camille LaChe SmithCamille LaChe Smith.....Cherie Johnson [13]   
Mike BinderMike Binder.....cukrář [48]   
Ted RaimiTed Raimi.....Savarino [41]   
Imani HakimImani Hakim.....Jocelyn Johnson [13]   
Paula NewsomePaula Newsome.....Melanie   
Rae AllenRae Allen.....Adell [80]   
Paul ButlerPaul Butler.....George   
John de LancieJohn de Lancie.....Nigel [59]   
scénář:
Mike BinderMike Binder  
hudba:
Rolfe KentRolfe Kent  
 The Who The Who  
Ali Dee TheodoreAli Dee Theodore  
kamera:
Russ T. AlsobrookRuss T. Alsobrook  
střih:
Steve EdwardsSteve Edwards  
Jeremy RoushJeremy Roush  
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Volání o pomoc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2013
Shadow of the colossus
Konečně!Konečně Adam Sandler nehraje pitomce v   prostoduché komedii,ale střihnul si vážnou   roli v dramatu,která mu náramně   slušela.Volání o pomoc je velmi zdařilý   snímek o jedné totálně nešťastné   duši.Koktejl chlapské psychické prázdnoty s   občasným odlehčeným humorem,který občas   život přináší,ikdyž je člověk úplně na   dně, se mi hodně zamlouval.Snad jen kdyby amíci   nedávali do těch filmů pořád přecitlivělé   atraktivní kočky bez partnerů....
P.S.Stejně   jako hlavní hrdina,i já jsem hrál kdysi Shadow   of the colossus.Tato hra od japonských tvůrců   vyšla na ps2 a zajímavá je tím,že neměla   žádnou reklamu,ale byla velmi populární svým   epickým, až nadpozemským příběhem.K   filmovému příběhu se hodila,protože hlavní   hrdina této hry musel přemoct 16 obrů   (kolosů),aby znovu vdechnul život své milované   dívce.Takže proto zřejmě ta paralela.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Adam Sandler opět ve skvělé roli. Zde ukazuje   světu, že není jen skvělým komikem. Film   provázen skvělým scénářem a zase u toho mohl   být Adam Sandler a jsem šťastný, když mohu   vidět každou vteřinu, takhle silného drama.   Konec filmu byl tak procítěný, že jsem   dokázal uronit slzu. Film plný zvratů nechá   člověka čekat v překvapení. Když jsem   viděl, jak si bere tu zbraň trochu mne to   zarazilo, že to takhle nemůže dopadnout...   Uzavřený člověk není blázen. Sandler tohle   prostě umí, stále prokazuje svůj   neuvěřitelný osobitý styl, proto patří do   mé topky.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Nejsmutnější chlap na světě....
Nemám moc v oblibě filmy s tématem   11.září,pač těch smutných a zárověň   šílených příběhů by mohlo být natočeno   tísíce,za každou oběť jeden.Tady mě zlákalo   herecké obsazení a taky to že zrovna ten večer   nic lepšího v TV nebylo,musím napsat že mě   Adam Sandler svým výkonem dostal do kolen,znám   ho jen jako praštěnýho cvoka z těch jeho   komedií na jedno brdo.Tady ukázal že je vněm   mnohem víc a že i vážné charakterní role mu   nejsou cizí.Klobouk dolů Adame...Za mě 80%:-DDD
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Působivé psychologické drama o dvou mužích,   každý má svůj vlastní problém. Ani si   neuvědomují, že si navzájem pomáhají.   Zajímavá role pro Adama Sandlera, komika, který   se nám tentokrát představuje v jiném světle.   Podle mého názoru předvedl obdivuhodný,   uvěřitelný výkon. Liv Tyler by mohla klidně   dělat psycholožku v reálném životě. Z ní   vyzařuje taková vstřícnost, klid a pohoda,   pochopení, a její hlas svou sametovostí ladí k   povaze.

Film celkově hodnotím kladně,   akorát mi některá místa ve scénáři přišla   přehnaná. Reakce herců, situace ze života.   Další háček: škoda, že takovýchto snímků   je spousta. Tenhle má tu výhodu, že vidíme   Sandlera v jiné roli než obvykle, a to upoutá   pozornost.
brizaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2012
1.Nesnáším filmy o 11.září   2.Sandlerovky(komedie)mám z nějakého důvodu   prostě rád3.nejsem cíťa,romantik,empatie taky   není mojí silnou stránkou a u filmů se   nedojímám(snad krom E.T.ho odletu domů v   nějakých 6-ti letech)
4.U Reign Over Me jsem   měl už od samého začátku nějaký podivný   pocit.5.U scény v čekárně psychiatričky jsem   musel pronést nějaký krutopřísně hustodrsný   vtípek,jinak bych se rozbulel jak 50-ti   letá,otylá píča,sledující růžovku.
6.Má   smysl psát něco dalšího? 7.10*/10
thefj
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Zajímavé,
jen škoda toho přílišného tlaku na citovou   pilu. Tím pro mě ubyla hvězda. Sandler, trochu   připomínající Boba Dylana, mile překvapil a   byl i uvěřitelný, protlačil pro změnu   hvězdičku nahoru.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Tohle drama má v sobě něco hodně zvláštního   a vyžaduje od diváka empatii a snahu rozumět   postavám. Když nemáte ani jedno, pak ten film   prostě nepochopíte. Já jsem celý film jen   seděla a představovala si, jaké to je být v   takové situaci. Někteří lidé namítají, že   to je jen amícký patriotismus a další z řady   výdělečných pitomostí na jedenácté září.   Tento názor je mylný. Jedenácté září tady   roli hrálo jen čistě okrajovou. Úplně stejně   totiž mohlo rodinu zabít auto, střelec nebo   klavír padající ze schodů. Na tom nezáleží.   Velice emotivní snímek, který nás nutí   přemýšlet a to je v dnešní době potřeba.   Ať si říká kdo chce, co chce, takových   snímků není nikdy dost.
Teď co se hereckých   výkonů týká, musím vyzdvihnout Sandlera.   Znám ho a mám ho ráda z komedií. Tady ukázal,   že to je schopný herec s talentem.
Celkově   vzato velice smutný film, u kterého je lepší   mít kapesníček v dosahu.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2011
Věřím, že tohle u amíků – patriotů mohlo   mít velkej ohlas. Nepřímo se tu totiž   naráží na onu ne tak dávnou událost s   teroristickým útokem na WTC. I mě se to zdálo   jako záminka pro vznik povedeného dramatu více   než ucházející ale… Paskliže odpustíme od   tématu, byl jsem zklamán. Celou dobu mi nějak   nedošlo, co jsem si měl z tohoto snímku   vychutnat – ano, Liv Tyler to podle   očekávání opět sluší (o to tu ale   samozřejmě vůbec nejde…tedy spíše nemělo   by jít) a Adam Sandler mě poprvé přesvědčil,   že dokáže se ctí odehrát i takhle vážněj   part (na druhý straně, jeho těžce   traumatizovaný hrdina stejně působí místy až   příliš tragikomicky=vtipně). Ale jenom díky   němu se to dalo celkem bez obtíží přežít.   Nějakej opodstatněnej vývoj postav? Zajímavé   zvraty? Atmosféra? Uvěřitelná síla   přátelství? Nic. Ani jedna z postav mi nijak   nepřirostla k srdci a celou dobu mi bylo tak   nějak jedno, jak to nakonec dopadne. Hrábne   Charliemu v kouli úplně a někoho zastřelí?   Oukej. Dostane se z toho a začne žít novej   život? Tak ať…Tedy až na výjimky – třeba   soud ve mně alespoň určité množství emocí   přeci jenom vyvolal. Taky Don Cheadle se snaží,   hraje fajn a jeho postava (jóó, chvilka zábavy)   několikrát zaperlí. Ani úplný začátek   nevypadal špatně a vyzařoval zajímavě   melancholickou náladou, která…ve zbytku filmu   opět chybí a objevuje se opět až se samým   závěrem a opětovným nasednutím na motorovou   koloběžku. Jako celek se mi to netrefilo vůbec   do vkusu, rozvláčné, nicneříkající   putování za zapomenutím (či spíše ne tak   bolestivým připomenutím minulosti), které si z   globálu zapamatuju pouze díky Sandlerovi v   nezvykle vážné roli, kterou zvládl se ctí.   Jinak jde o značně odosobnělý příběh   snažící se ždímat emoce. U mě neuspěl. U   většiny ostatních diváků ale očividně   ano…
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2009
dobrý ale smutné Sandler ten umí je to ale   hodně smutní
film jinak kvalita tohoto   filmu je skvělá
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Viděl jsem už hrát Adama Snadlera v tolika   fekálních slátáninách, že když se pak sem   tam objeví v nějakém seriózním dramatu,   připadá mi jeho herectví téměř   geniální.
A právě do této kategorie patří   i jeho role ve Volání o pomoc, i když   geniální je asi přece jen nadnesené.   Každopádně jeho Charlie dojal, tak velmi dobře   jej Snadler zahrál, i když to byl opět přeci   jen blázen.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18404minih18404Sám doma a bohatý (1994) 
Richie Rich n
minih13111minih13111Muž bez tváře (1993) 
The Man Without a Face n
minih22980minih22980Všichni dobří rodáci (1968) 
Všichni dobří rodáci n
minih47886minih47886Puberťačka (2008) 
Wild Child n
minih13145minih13145Muž s červenou botou (1985) 
The Man With One Red Shoe n
minih38731minih38731Velké dítě Dickie Roberts (2003) 
Dickie Roberts: Former Child Star n
minih12201minih12201McLeodovy dcery (2001) [TV seriál] 
McLeod's Daughters n
minih45507minih45507Poslední žralok (1981) 
L´ultimo squalo n
minih45875minih45875Juno (2007) 
Juno n
minih7798minih7798Krvavá pomsta (1993) 
Full Contact n


Hodnocení:n12345678910
Volání o pomoc (2007)Volání o pomoc (2007)Volání o pomoc (2007)Volání o pomoc (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10