Duben
ohodnotit

Planeta Teror

Planet Terror

Další název:
Grindhouse: Planet Terror / Robert Rodriguez's Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror / Project Terror
Rok:
2007
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
23.8.2007
„Poslední nadějí lidstva je kulomet ve správné noze.“

Obsah filmu Planeta Teror

 
Známí režiséři a producenti Robert Rodriguez a Quentin Tarantino (Auto zabiják) spojili své síly a vzkřísili akční dvojprogramy svého mládí, filmy, jež se hrály v sedmdesátých letech v zapršených kopiích v podobně zašlých kinosálech, přezdívaných „grindhouse“ (odtud také původní titul snímku, jenž byl po neúspěchu projektu v americké distribuci vypuštěn a oba tituly byly v Evropě uváděny samostatně).

Rodriguezova část projektu je typickým béčkovým akčním hororem, jemuž dal tvůrce název Planeta Teror. Jeho hrdinkou je tanečnice...
 
Související odkazy
 
Recenze: Planeta Teror

V recenzi na Auto zabiják jsme si slibili, že se jednou podíváme i na tuhle druhou část projektu Grindhouse, kterou režíroval... číst dál

 
 
RECENZE: Planeta Teror líčí hlavně na fanoušky

I když se Grindhouse chápe jako společný projekt režisérů spřízněných ulítlým vkusem, mohl by veselé bratrstvo rozeštvat. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
hraje:
Rose McGowanRose McGowan.....Cherry Darlingová [33]   
Freddy RodriguezFreddy Rodriguez.....El Wray [32]   
Josh BrolinJosh Brolin.....Dr. William Block [39]   
Marley SheltonMarley Shelton.....dr. Dakota Blocková [33]   
Michael BiehnMichael Biehn.....Šerif Hague [50]   
Jeff FaheyJeff Fahey.....J.T. [54]   
Naveen AndrewsNaveen Andrews.....Abby [38]   
Bruce WillisBruce Willis.....por. Muldoon [52]   
Tom SaviniTom Savini.....strážník Tolo [60]   
Michael ParksMichael Parks.....Earl McGraw [66]   
Stacy Ferguson DuhamelStacy Ferguson Duhamel.....Tammy [32]   
Electra AvellanElectra Avellan.....1. dvojče [20]   
Elise AvellanElise Avellan.....2. dvojče [20]   
Nicky KattNicky Katt.....Joe [36]   
Julio Oscar MechosoJulio Oscar Mechoso.....Romey [51]   
Quentin TarantinoQuentin Tarantino.....násilník [44]   
scénář:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
hudba:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
Graeme RevellGraeme Revell.....dodatečná [51]   
kamera:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
střih:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
Ethan ManiquisEthan Maniquis  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Palace Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Planeta Teror >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2019
Blbost na blbosti, nesmysl na nesmyslu,   nelogičnosti a koniny. Ale přidejte do toho děj   skoro bez hluchoty, obří spoustu gore efektů a   máte mně. Jsem váš. A vůbec mi tu nechybí   hluboké psychosondy do duší protagonistů.   Dávám devadesát procent jen to fikne. Těch   deset ubírám za pár kratších vykecávek.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Pánům se povedlo co zamýšleli. Natočili   perfektní vzpomínku na béčkové filmy   minulého století. Sice místy husté, ale má to   náboj a často se dostaví i úsměv.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Tady nelze jinak...
Dávám Planetě teror deset puntíků a vůbec   se za to nestydím. Ne, tenhle snímek v sobě   nemá žádná poselství. Ani nás nechce nějak   udivovat...
Je to poctivá poklona žánru   zombie-movies. Tak poctivá, že předčí své   předchůdce a předobrazy.
Planeta teror má   vše, co má napínavý film mít. Skvěle   gradované napětí, vtip,nadsázku, výborné   herecké výkony, hudbu a v neposlední řadě,   výtečné vizuální ztvárnění.
Pokud si   někdo chce opravdu užít zombie film, nemusí   lovit v archivech. Planeta teror má všechno.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2015
Rodriguez a Tarantino tak jak je známe.   Vytvořili dva filmy v retro stylu akčních   béčkových hororů. A díky jim za to, protože   je to esence svého žánru a není třeba pro   podobný zážitek doma vyhrabávat staré   videokazety s podobným brakem.
Rodriguezův   kousek je plný krve, hnusu, utržených končetin   a sarkastických kůl hlášek.
V Tarantinově   Auto zabiják je sice krve o trochu méně, ale   akční magořiny a hlášek také   dost.
Doporučuju oba filmy. Starším   ročníkům kvůli VHS nostalgii, v Americe sice   podtitul Grindhouse jsou kina, kde se podobné   dvojprogramy promítaly, ale naše totalitné   končiny to zasáhlo až na videokazetách z   burzy. :-) A těm mladším proto aby viděli,   jaké intelektuální kousky jejich rodiče v   mládí sledovali. :-)
cabalaci
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2012
planet terror
Díky krásné Rose Mcgowan je film lepší.Konec   je super ty brutální scény jako z Happy Tree   Frieds jsou nejlepší. Začátek je divná   předehra. Marley Sheltone v roli Dakoty Blockové   je neskutečně sexy. čtyři věci jsou na filmu   k zapamatování:Šílené a hot dvojčata ,Rose   Mcgowan a její nadupaná noha.Marley Shelton jako   Dakota Block a Skvělá Hudba Roberta Rodrigueze.
peanutka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Jeden z nejlepších
Zaprvé; pokud nemáte rádi Roberta Rodrigueze a   pokaždé, když se řekne Banderas se vám   nevybaví marichis ale Zorro, není to film pro   Vás.
Zadruhé; Pokud vyhovujete první   podmínce, připravte se na rozstřílené hlavy,   rozpadající se zombíky, beznohou kočku, dva   nejvíc sexy frajery na světě (Na Bruce jsem   zaujatá, ale do El Wraye se musí zamilovat   každá) a taky hlášky a dějové   "zvraty", u kterých se prostě   pobavíte. Muzika spoluvytvořenná smotným   Rodriguezem sedí výborně, herci odpovídají   danému žánru a stylu, kouzelné je i lehké   propojení s Kill Billem. Za mě plný počet.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Z projektu Grindhouse ten lepší a   našlapanější film. Některé věci mě tam   vadily a odváděly od děje. Nicméně mělo to   větší tah na bránu než Auto Zabiják!!
legenda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Po zhliadnutí tohto snímku som nadobudol pocit,   že film nebude patriť k Rodriguezovým   najlepším v jeho kariére. Dych berúca   zlátanina chaotických dejových línií   zaradzuje film do bezduchých príbehov o   mutantoch. Ja som predsa len zvyknutý na   kvalitnejšiu produkciu od Quentina Tarantina a   Roberta Rodrigueza. Film ma nijak zvlášť   nezaujal, naopak nudil som sa pri ňom. Rodriguez   nestavil na príbeh, ale na akčný dej –   streľba „hlava-nehlava“. Vyzdvihnúť však   musím dobré dialógy, ktoré u mňa zanechali   pozitívne pocity z filmu. Ak chcel Rodriguez   parodovať B-čkové hororové snímky o   mutantoch, podarilo sa mu to. Ukázal nám, aká   bezduchá a nudná dokáže byť holywoodská   produkcia nízkorozpočtových hororov. Ja len   pevne dúfam, že ďalšie filmy dvojice Tarantino   - Rodriguez už nebudú bezduché akčné paródie   bez akéhokoľvek zmysluplného príbehu.
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2011
Další pořádná nálož akce a hlášek od   Roberta Rodrigueze se může pyšnit především   svým pojetím. Zombie nákaza je tu ztvárněna z   jiného úhlu pohledu než jak bývá většinou   uváděno. S brutalitou a zvráceností ve vzduchu   visí slabý nádech ze Sin City. Ale opravdu jen   slabý, poněvadž Planeta Teror má svůj   vlastní svět, který nese v sobě typické   znaky. Vévodí jim chaos a touha po přežití,   která se jeví uvěřitelná díky hereckým   výkonům v hlavních rolích. Jen Josh Brolin mě   svou vizáží zmátl. V těch vousech vypadal   trochu jako Kurt Russell. Nicméně po boku   herecké partnerky Marley Shelton se téměř   zdálo, že titulní dvojici tvoří právě oni.   Čímž nechci říct, že by se druhý hlavní   pár nezhostil své úlohy dobře. Naopak! Dokonce   i ve vedlejších rolích se našlo pár perel   včetně již několikrát zmíněného Quentina   Tarantina.
jardiv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2011
A přece se točí!
Tak se nám milá Paige z Čarodějek pěkně   vycajchnovala. To co nám holka předvede zejména   v závěru, je opravdu nářez. Ostatně jako   celý film. A to jsem si já trouba myslel, že   takové pecky jako třeba Bad Taste nebo Pulp   Fiction se už dneska netočí.
Rodríguez to na   nás po poněkud ospalém začátku rozbalí tak,   že docela zapomeneme na existenci tlačítka   pauzy na dálkáči a tím pádem se počůráme v   křesle.
Nejlepší scénka? Je z čeho vybírat!   Pro mě asi když doktorka Dakota podá   nezbednému synáčkovi Tonymu pistoli s nezbytnou   instruktáží aby si dal pozor, kam se zbraní   míří. Mohl by si totiž docela klidně   ustřelit hlavičku...
Co obzvláště potěší?   Quentin Tarantino jako násilnický voják   dostane, co si zaslouží! To je totiž pro nás,   náročné diváky bonus za to, že jsme   protrpěli jeho nedosolenou nedomaštěnou první   půlku Grindhouse. Ten, kdo viděl Dead Proof,   určitě stejně jako já čekal od mistra něco   víc – asi jako když jste na vojně vyfasovali   v kantýně talíř s vonícím řízkem a pod   lákavou kůrčičkou jste našli opečený hadr   na podlahu.
Jedním z mnoha milých překvápek   pro mě byla i účast „ztracenců“ Sayida a   Franka Lapiduse.
P.S.: Pokud jste trošičku   méně chápaví a bude se vám zdát, že kvalita   obrazu někdy tak nějak pokulhává, vězte že   závada není na vašem přijímači.
A ještě   by mě docela zajímalo, kdo koho vykradl. Ano,   pane Rene1 a další, jde o tu scénku s   helikoptérou. Naprosto stejný fígl s likvidací   ‘nakažených‘ se totiž objevil i ve filmu 28   týdnů poté! Tam však nešlo o zábavnou   nadsázku. A bylo to natočeno ve stejném roce   jako Planeta Teror... Co vy na to?
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih123589minih123589Wilsonov (2015) 
Wilsonov n
minih35855minih35855Bylinková princezna (1990) [TV inscenace] 
Bylinková princezna n
minih17578minih17578Půlnoční kovboj (1969) 
Midnight Cowboy n
minih114800minih114800Pojedeme k moři (2014) 
Pojedeme k moři n
minih41428minih41428Moje sestra vlkodlak 2 (2004) 
Ginger Snaps: Unleashed n
minih131162minih131162Gallows Hill (2013) 
Gallows Hill n
minih53863minih53863Ach, ty vraždy! (2010) [TV seriál] 
Ach, ty vraždy! n
minih47018minih47018Amorův úlet (2006) 
Wedding Daze n
minih27788minih27788Romeo musí zemřít (2000) 
Romeo Must Die n
minih39774minih39774Tetsuo II (1992) 
Tetsuo II n


Hodnocení:n12345678910
Planeta Teror (2007)Planeta Teror (2007)Planeta Teror (2007)Planeta Teror (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10