Jeden svět
ohodnotit

Útěk do divočiny

Into the Wild

Další název:
Útek do divočiny
Rok:
2007
Délka:
148 minut
Premiéra v ČR:
24.4.2008
„Splněný sen bohužel někdy stojí víc než hromada peněz.“

Obsah filmu Útěk do divočiny

 
Útěk do divočiny je inspirován skutečným příběhem Christophera McCandlesse (Emile Hirsch), mladého muže, který opustil svůj pohodlný život, aby okusil svobodu. Všechny své dosavadní úspory věnoval charitě a s minimální výbavou a přípravou vyrazil napříč Spojenými státy na Aljašku, kde chtěl vyzkoušet život v divočině. Scénář napsal a režíroval Sean Penn, hrají Marcia Gay Harden, William Hurt, Vince Vaughn, Catherine Keener a Hal Holbrook. Útěk do divočiny je „ tak vzrušující, zábavný a napínavý jako je obdivuhodný.“ (Joe Morgenstern, The Wall Street Journal).
Zajímavost: Aljaška má více než 3 milióny ledovcových jezer a 12 velkých řek....
 
Související odkaz
 
Recenze: Útěk do divočiny

Zapomeňte na konzumní život! Konzumentům popcornu vstup zakázán! Jedno jediné chroustnutí pražené kukuřice nebo srknutí koly by zničilo atmosféru vzpoury... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Sean PennSean Penn  
hraje:
Emile HirschEmile Hirsch.....Christopher McCandless [22]   
Vince VaughnVince Vaughn.....Wayne Westerberg [37]   
Zach GalifianakisZach Galifianakis.....Kevin [37]   
Marcia Gay HardenMarcia Gay Harden.....Billie McCandless [47]   
Cheryl Francis HarringtonCheryl Francis Harrington.....sociální pracovnice   
Hal HolbrookHal Holbrook.....Ron Franz [82]   
William HurtWilliam Hurt.....Walt McCandless [57]   
Catherine KeenerCatherine Keener.....Jan Burres [48]   
Thure LindhardtThure Lindhardt.....Mads [32]   
Jena MaloneJena Malone.....Carine McCandless [22]   
Robin MathewsRobin Mathews.....Gail Borah   
Signe Egholm OlsenSigne Egholm Olsen.....Thomasova milenka Sonja [26]   
Haley RammHaley Ramm.....mladá Carine [15]   
Susan SpencerSusan Spencer.....Parent   
Kristen StewartKristen Stewart.....Tracy Tatrová [16]   
Bryce WaltersBryce Walters.....Chris McCandless 4 letý [6]   
scénář:
Sean PennSean Penn  
námět:
Jon KrakauerJon Krakauer.....stejnojmenná kniha (1996, česky naposledy Columbus, Praha 2007) [52]   
hudba:
Michael BrookMichael Brook  
Eddie VedderEddie Vedder  
Kaki KingKaki King  
David FrancoDavid Franco.....supervize   
kamera:
Eric GautierEric Gautier  
střih:
Jay CassidyJay Cassidy  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Útěk do divočiny >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2017
Páni, už ta hudba na začátku a pak Emile   Hirsh - to mě opravdu nakoplo a nepustilo až do   konce.Tihle snílci a blázni do života mají   moji pozornost odjakživa a je mi líto, když   mnohokrát za svůj sen zaplatí nejvyšší daň,   byť si o to vlastně říkají.Jenom je škoda,   že Alex neučinil aspoň na chvilku šťastnou   Tracy v podání Kristen Stewart, no ale aspoň   jim to moc hezky společně zpívalo. Omlouvám se   za tu nostalgii, ale to jenom potvrzuje, jak moc   se mi tento film líbil i přes trochu   nedotažený závěr.Takže si ho pustím znovu a   jdu shánět knihu.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.3.2017
Trošku slabší Divočina. Jenže v té má   hrdinka k odchodu do přírody důvod. Ten jsem tu   hledal marně. Jde jen o rozmar jakéhosi   zeleného ekologa, kterému však nevadí bydlet v   neekologickém autobuse a střílet malorážkou.   Celkově mi to přišlo ujetý a jeho smrt z   blbosti už mě moc nepřekvapila.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2013
Ze začátku spíše nudné. Záběry nic   neříkající a snímek nemohl diváka vtáhnout   do děje, což se pak ale naštěstí stalo. Sean   Penn jako režisér sbírá zkušenosti a doufám,   že se režiserského křesla jen tak nevzdá.   Emile Hirsh se ukázal jako dobrý, spolehlivý   herec a do filmu náramně zapadl. Snímek mě pak   zaujal a byl jsem zvědav na osud Alexandra   Supertranta (Cristophera McCandlesse). To nebudu   prozrazovat, jen musím dodat, že tento člověk   nemohl být psychycky v pořádku a to, že v   divočině se mu žilo dobře není samo o sobě   normální. Ale nakonec z toho vyšel pěkný   film.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Místy krásný a duši osvěžující splněný   sen všech svobodomyslných tuláků, kteří kdy   zvažovali možnost žít jako Chris McCandless,   ale neměli odvahu ji uskutečnit, teď - kromě   obrazových a hudebních zážitků, mohou   alespoň zprostředkovaně zjistit, že mají   čeho litovat - a nebo taky ne...
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2013
V okamžiku smrti ty odpovědi našel.
Slovy písně slezského barda Jarka Nohavici:   "Každý je v sobě sám..."
Sednout   si do trávy a celý den pozorovat mraveniště,   jak i přes zdánlivý chaos má každý mravenec   jasno o své roli, a snažit se v tom jejich   hemžení objevit nějaký řád. Večer si   lehnout vedle ohně na záda, kochat se nádherou   noční oblohy, poseté miliardami hvězd a upadat   do deprese při doteku lhostejné nekonečnosti   vesmíru...

Na to stačilo zůstat v L.A.   Vyškrábat se do stráně, nasbírat pár klacků   na oheň a posadit se pod některé z písmen toho   jejich slavného nápisu Hollywood. Mikrokosmos v   trávě u nohou a to nebe nad hlavou by měl taky.   Dostal by zhruba stejné odpovědi, jako na té   Aljašce. Třeba by si pod vedlejší písmeno   přisedla nějaká holka, spřízněná duše,   taky plná otázek. A založili by rodinu. Neboť   v tom je jediný (pokud vůbec nějaký) smysl   života. V jeho pokračování... To platí pro   konzumní zoufalce i pro zoufalé poustevníky. A   děti by rozhodně neměly umírat dřív než   rodiče. A už vůbec ne, pokud se zatím samy   nerozmnožily.

P.S. Tohle je bezesporu   působivý a podmanivý film. Pro lidi z měst.   Já jsem se narodil na vesnici. Už v jedenácti   letech mě můj děda naučil zabít králíka a   kůži stáhnout a vypnout tak odborně, aby ji   pak vzali ve výkupu. A mládí jsem pročundroval   a prospal pod širákem, s kamarády nebo i sám   (kdykoli jsem potřeboval něco si v sobě   vyřešit). Po prvním marném pokusu o zapálení   ohně za tmy, uprostřed provazů deště, jsem s   sebou začal vždy nosit kousek březové kůry. A   dnes na tůry v Alpách po ledovcích už nenosím   obyčejný zapalovač, ale speciální, který   nesfoukne ani vichřice, abych si na butanovém   vařičku mohl udělat čaj. Jenom holt už na ty   hory chodím pouze zrelaxovat a ne pro odpovědi.   Protože vím, že tam žádné odpovědi nejsou.   Lesům i skalám jsem lhostejný. Byly tu dávno   přede mnou a budou i po mě. A zvířata mají   dost svých vlastních starostí. O to zachování   rodu. Těm jsem taky buřt. Tedy kromě brouků   hrobaříků, že. Ti jediní by pak o mě   projevili zájem... a učinil bych je   šťastnými: „Happiness only real when   shared.“

Spřízněný komentář - Didinka:   „Ale to rozhodně není chyba tvůrců, že už   jsem si své toulání odbyla před 20 lety.“
pockerman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Film mě bavil od začátku až do konce a řadim   ho mezi nejlepší dobrodružné filmy.Emile   Hirsch si zahrál ve filmu hlavní roli,kterou   zvládnul podle mého názoru na jedničku.
jajsempravabobika
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Neuvěřitelně nudné. Nelíbil se mi styl,   jakým to bylo natočené. Nesympatická hlavní   postava. Nezanechalo to ve mě žádné hluboké   pocity atd., jak ostatní píšou.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Aj sny treba zrejme plánovať
Rozhodne film, ktorý vás nejakým spôsobom   poznamená, alebo lepšie povedané nejaký dojem   vo vás zanechá. Určite k nemu nezaujmete   neutrálny postoj. Samotný príbeh i film je   krásny. To by si možno zaslúžil i plný počet   bodov. Čo je však problém až prílišné   ľahkovážne správanie hlavného hrdinu. Každý   máme raz za čas chuť zahodiť všetko a utiecť   niekde do hôr, kde budeme sami a mať pokoj od   dnešného pretechnizovaného a šialene   uponáhľaného sveta. Hlavný hrdina sa tak   rozhodol. Peniaze venoval charite, telefón   zahodil, kreditky spálil. Len mohol ostať niekde   pri Colorade. Avšak jeho sen bola Aljaška.   Nechcem písať ako to dopadlo. Ale prežiť v   Aljaške bez vybavenia majú zrejme problém i   ostrieľaní harcovníci, nieto chalan, čo možno   drží zbraň prvý krát v živote. Odvahu ale   mal, to nemožno poprieť. Na strane druhej je   film prekrásnou cestou po západnej časti   Spojených štátov, kde hlavný hrdina prežíva   a zažíva rôzne príhody a stretáva množstvo   rôznych ľudí. Zaujímavý príbeh bol toho   staršieho pána, s ktorým sa stretol, to bolo   pekné. Ich dialógy, pozorovanie okolitých   krás. Nádherná príroda. Veľmi pekne   natočené. Rozhodne pozoruhodný film
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2011
Vyprávění nevšedního příběhu nevšedního   člověka, to je iInto the wild. A že vyprávět   umí...
Neodpustím si ale poznámku, že závěr   si mohl z té možná až příliš dlouhé   povídky ukrojit trochu větší díl. Toť asi ta   desátá, cyhbějící star.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Útěk do divočiny
Na tento film jsem se připravoval strašně   dlouho. Věděl jsem, že pro mě bude   speciální, neboť uznávám podobné dobrodruhy   a sám jsem jednou podobnou cestu absolvoval,   navíc občas se s takovými 'blázny' stýkám,   takže tématem je pro mě Into the Wild opravdu   trefou do černého, zvláště když vím, že je   to inspirováno skutečnými událostmi.
Ale film   není jen příběh, i když ten hraje největší   roli. U Útěku do divočiny se ale povedlo   téměř vše. Oscarový herec Sean Penn nám   opět ukázal své režisérské schopnosti,   výběr herců se také dost povedl (hlavně tedy   hlavní hrdina, který i svým vzhledem byl   podobný Alexu Supertrampovi) a kamera? Jedna   radost. Ano, můžou za to i vhodně vybrané   exteriéry, ale ty snímky, opravdová pastva pro   oči.
Navíc dost oceňuji nápad vyprávět vše   v retrospektivách, dodalo to tu potřebnou   šťávu, nadhled nad věcí, divák si tak   společně s hlavním hrdinou díky tomu může   uvědomovat podstatu života, může o všem víc   přemýšlet. Takovou zajímavostí je, že kniha   končí drobet jinak, osobně jsem ji ještě   nečetl, ale byla mi doporučena, tak jdu   shánět...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9814minih9814Jurský park (1993) 
Jurassic Park n
minih13850minih13850Nejasná zpráva o konci světa (1997) 
n
minih56792minih56792Zatím spolu, zatím živí (2010) 
Knight & Day n
minih85069minih85069Tabu (2012) 
n
minih115049minih115049Dovolená za trest (2014) 
Blended n
minih105517minih105517Želvy Ninja (2014) [2k digital] 
Teenage Mutant Ninja Turtles n
minih40645minih40645Královna Alžběta: Zlatý věk (2007) 
Elizabeth: The Golden Age n
minih42153minih42153Salon krásy (2005) 
Beauty Shop n
minih29376minih29376Jen počkej! (1969) [TV seriál] 
Nu, pogodi! n
minih54747minih54747Mikulášovy patálie (2009) 
Le petit Nicolas n


Hodnocení:n12345678910
Útěk do divočiny (2007)Útěk do divočiny (2007)Útěk do divočiny (2007)Útěk do divočiny (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190380
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375848
Obsahů a biografií: 178012

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10