Duben
ohodnotit

Krvavá sklizeň

The Reaping

Další název:
Desať božích rán (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
26.4.2007
„Nikdo nepředpokládal, že by se to mohlo opakovat. Až do teď...“

Komentáře k filmu Krvavá sklizeň

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Katherine přijíždí do   malý vesničky vyřešit   podivnej případ. Nejdřív   zde umřel malej kluk a z jeho   vraždy obviňujou jeho sestru   Loren. Tvrdí, že ona je   satan a proměnila řeku na   krev... Opravdu je Loren   satan? Je v řece krev?   Podaří se dívku zabít?   Nebo je to to všechno úplně   jinak? Na to už se musíte   kouknout sami, ale podle mě   je to fakt hodně dobrej film.   Závěr mě dostal.   Pokračování bysem klidně   brala. Pěkný!
Joaha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Skvělý film, který trošku   vylepšil pověst   upadajícímu žánru horor.   Konečně je tu horor, na   který se dá dodívat až do   konce.
Dragoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Zajímavý film,mně osobně   se moc líbil,i když jsem se   občas ztrácela v tom,co byla   skutečnost,co vzpomínka a co   sen.Ale pěkně   udělané,zvlášť konec byl   dost překvapivý a   zvláštní.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Musím přiznat,že se mi   tento hororový kousek dost   zamlouval.Je tu správné   téma věřit či nevěřit v   boha.Nakonec se z toho vyklube   Satan.No ten konec (úplný   konec) jsem teda nečekal   :-).
H.Swank zahrála   velmi slušnou roli   doktorky,vyvracující   zázraky.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Velice zajímavý film. Nápad   to byl určitě dobrý ale   zpracování se filmařům   bohužel nepovedlo tak   dobře...ale ono je vlastně   těžké vyhovět všem   divákům že..:) nicméně   řadím k lepším titulům a   dávám 8 z 10.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Tyhle horory na téma   "Pomsta od Boha" to   by se asi vůbec nemělo   natáčet.Kde je v hororu   dítě a má více méňe   hlavní roli,tak to vždycky   stojí za nic (viz. Satan   přichází).Ačkoli ten   konec,ten tedy nezklamal a   řekl bych,že celý ten   hrozně nudný děj alespoň   trochu zachránil.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Všechno se dá logicky   vysvětlit.
Teda   všechno ne, jinak by nebylo   na co koukat. A docela koukat   na co je. Dvakrát, třikrát   jsme se lekla, efekty   slušné, řeka byla krvavá   docela daleko, žádný   potůček, kobylky taky dost   drsné. Hilary mne   fascinovala, když se šla   projít v noční košili,   což byla dlouhá sukně a   krátké tričko, asi bych si   pragmaticky vzala alespoň   kalhoty, když už mám   zkušenosti se spoustou   nezvyklých jevů, ne? Trochu   jsem si musela zopakovat kolik   a jakých těch ran od Boha   vlastně bylo. Trochu víc   dovysvětlení ohledně kultu   a potenciálu druhorozených   by neuškodilo.
Konec   dobrý, všechno   dobré...vlastně ani ne.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2016
Po filmové stránce ve své   vizuálnosti krapet   těžkopádný snímek na   téma ´Deset egyptských   ran´. Příběh je jedním z   originálních a kreativních   konceptů spočívající na   poukazování problémů vědy   a víry. Obsahuje však   dlouhé flashbacky, ve   kterých je snadné se   ztratit. ´Krvavá sklizeň´   je film o střetu zájmů   pohybující se na velmi   tenké hranici, takže je   nutno k tomu přistupovat   velmi opatrně. Jde o solidní   zábavnou formu vyprávění i   přes jistou předvídatelnost   hlavně co se týče   zakončení. Speciálními   efekty použité k vylíčení   ran jsou na velmi dobré   úrovni. Celkově to   vyloženě pecka není, ale za   tu myšlenku, jakou si to   nese, shlédnutí stojí.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2007
No že moc nesnáším horory   a chodící zombí, tento   snímek docela ušel. Dost byl   pozvednut hereckým   obsazením, ale dá se za čas   zcela zapomenout a po pár   měsících nebudete vědět o   čem film byl.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2009
slušní horor který vás   nezklame  
slušně natočeno   i obsazení v celku jde ten to   film se v celku povedl
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Krvavá sklizeň
Poměrně dobrý horor, který   nabídne notnou dávku   napětí a velice tajemnou   atmosféru. Hlavní výhodou   děje je, že působí   poněkud záhadně a místy   dost strašidelně, ikdyž na   druhou stranu se musí film   brát s nadsázkou, neboť   někdy působí až moc   nadpřirozeně. Ze všeho   nejvíc se mi ovšem líbilo   překvapivé rozuzlení filmu.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Máme zde možnost vidět   deset Božích ran, které se   postupně odehrávají v   současnosti, během několika   málo dnů. K tomu se nám   odhaluje minulost hlavní   hrdinky a vše se zdá být   nad slunce jasné. Konec   příběhu nám ale dává   jasně najevo, že antikrist   se skrývá někde úplně   jinde. A tudíž cesta k   pokračování snímku je   volná. Těžko říct, zda je   tomu tak dobře nebo ne. Snad   jen, že příště by mohlo   být více akce, napětí a   hmatatelnější atmosféry.   Filmy takového typu se k tomu   přímo nabízí.
vorenus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Vynikajicí film,který mi   sice trošku připoměl   klasiku Přichází satan.Ten   samozřejmě nepřekonal,ale   příjemě překvapil.Kdo ho   neviděl,tak at si nečte   druhý komentář,protože by   se dozvěděl celý film a už   by se na něho nemusel dívat.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Celkem průměrný film se   zdařilými efekty,na který   se dá podívat bez problému   až dokonce.Příznivě   působí Hillary Swank.
pakacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Není to špatný film, jen si   autoři měli uvědomit, že   zařazení do Áčkové   kategorie mu moc neprospěje.   Krvavá sklizeň se totiž   tváří na víc, než je, a   to je bohužel hlavní kámen   úrazu. Je to totiž jen   průměrný lekací horor s   docela obehraným námětem.   Asi jsem čekala víc.
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Horor s Hilary Swank, ve   kterém coby satanův   zplozenec účinkuje   „terabithiánské“ děvče   AnnaSophia Robb? Ano, chtěl   jsem snímek vidět. A dočkal   jsem se slušné filmařiny.   Nečekejte napjatou atmosféru   od začátku do konce, kdy   minutu po minutě trnete   hrůzou; zde je valná   většina situací založena   na prostém, ale efektivním   principu ‚chvilka napětí   -> úlek a šok‘.   Nicméně atmosféru snímek   má (občasný pocit, že to   městečko a to, co se zde   děje, není úplně OK) a   vizuální stránka, i co se   týče efektů, má něco do   sebe (krvavá řeka, šílené   krávy, kobylky, kam se   podíváš, atd.). Ale   scénář je víceméně   povrchní a neobjevný a co se   týče „překvapivého“   závěru, tak nevím, nevím.   Kdo mě však nezklamal, byly   výše zmíněné dámy. Také   díky nim se jedná o jakž   takž nadprůměrný horor.
RATM666
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Priemerný horor o vedkyni,   ktorá neverí v zázraky.   Priemernosť tohto filmu   nedvihla ani Hillary   Swanková, škoda. Týchto   filmov s náboženskou   tematikou je už asi príliš   veľa.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2009
The Reaping
Už i Hilary Swank se pustila   do hororového žánru a to   pod taktovkou režiséra   Stephena Hopkinse, který se   sám zhostil jednoho z dílů   Noční můry. Musím říct,   že jsem byla trochu zklamaná   protože z příběhu se dalo   vyždímat daleko víc, chybí   tam nějaké to napětí,   příběh staví na deseti   božích ranách, které se   snesli na jedno americké   městečko, Hillary je na   místě, aby odhalila zda se   jedná o skutečnost a nebo   jestli je to další vědecky   vysvětlitelný úkaz, k její   smůle je to první možnost.   Začátek sliboval a vypadal   poměrně dobře až do   chvíle, kdy Hilary jen   pobíhá po bažinách a   lesích a honí dívenku,   která údajně za tím vším   stojí.

Snímek jsem viděla   dvakrát, jednou cca v roce   vzniku filmu a podruhé v roce   2014, kdy mě potěšila   přítomnost Guvernéra,   Davida Morrissey, kterého   znám z Walking Dead.
Finále mi přišlo až   zbytečně přehnané, ale   přesto je to koukatelný   snímek, ale už se k němu   rozhodně neplánuji vracet,   protože z podobnou tématikou   jsem viděla mnohem lepší   filmy, škoda.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Hillary Swank v hlavní roli   mystického nadpřirozeného   thrilleru, který má dva   zásadní problémy. Jednak je   po vizuelní stránce pěkně   a zajímavě udělanej, no ale   na druhou stranu je příběh   děsivě nudnej a tisíckrít   ohraný kliše. Podobných   příběhů na téma   biblických pomst jsme tu   měli fakt už dost. Kdyby to   mělo víc šťávy, bylo by   to moc fajn, takhle jde   bohužel o průměrný film na   téma "když Bůh seslal   na Zem 10 ran a nastalo 10   katastrof". Takže tak.   Jde o jednohubku, stačí   vidět jednou a dost, podruhý   to opravdu nemá smysl,   jelikož i to co člověka na   filmu alespoň trochu zaujme,   by už při druhym koukání   byla očekávatelná věc a   napětí by bylo pryč už   úplně.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Sklamanie
Priemerny film,ktory sa snazi   zviest na popularnej vlne   mysterioznych filmov s   biblickym motivom.Scenar je   vsak plny   nelogicnosti,miestami smiesny   a k prekvapeniu aj so slabymi   hereckymi vykonami/vcetne   Hilary Swank/.Vysmechom je   otvoreny zaver filmu a nam   nezostava nic ine len sa   modlit,aby sa ziadne   pokracovanie   nenatocilo.Sledovanie filmu je   stratou casu.Nedoporucujem.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2022
Super téma egyptských ran,   škoda, že toho nevyužili   mnohem lépe. Mohla to být   slušná pecka. Takhle to   nerozčeřilo vodu a je to   průměrný horůrek.
Clockwork
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.6.2007
Nuda,nuda a zase jenom nuda.   Naprosto zbytecny snimek ktery   me nezaujal apsolutne nicim !!   Nudny zacatek a potom hnedka   10 Biblickejch ran do kterejch   je zapletenej i satan. Je   celkem mozny ze kdyby se toho   ujal nekdo jinej ze by to bylo   lepsi jinak davam 40% ale jen   kvuli Hilary Swank.
wtw
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Do poloviny filmu jsem s   hruzou cekal jak Hopkins nacpe   zbyvajicich 9 egyptskych ran   do konce filmu, bohuzel jsem   se dockal. Druha polovina byla   vizualne efektivnejsi, ale o   to vice nelogicka s nesmyslnym   dejem. Misty jsem se dokonce   dockal i nejakeho napeti (za   tu vazu +1bod). Nicmene diky   zaveru to vypada na   pokracovani - horsi to byt   nemuze.
I pres herecke   vykony Hilary a Anny je to   mirne podprumerny horor.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.12.2015
Roku tisíc čtyři sta před   Kristem uviděli Egypťané   zrudnout Nil. To, co   považovali za krev, byla   přebujelá řasa. Ta zabila   ryby, které se živí   žabími vajíčky. Z   nesežraných vajíček bylo   rázem obrovské množství   žab, které vylezly na souš   a chcíply. Jejich   rozkládající se těla   přilákala bzučivky a mouchy   které rozšířily virus   katarální horečky, která   zabila více než sedmdesát   procent dobytka. Mouchy   rozšířily vozhřivku –   bakteriální infekci, která   se u lidí projevuje vředy.   Brzy poté zasáhla údolí   Nilu tři dny trvající   písečná bouře, známá   jako tma tmoucí. Horko,   nakumulované během bouře,   spolu se studenou frontou   způsobilo krupobití a   elektrickou bouři, kterou   Egypťané považovali ze   strachu za oheň z nebes.   Následný vichr přinesl   celou populaci etiopských   kobylek, takže přistály   přímo v Kairu. Kroupy jsou   mokré, kobylky nechávají   trus, co dopadne na obilí a   jsou zde mykotoxiny. Při   večeři dostávali v Egyptě   největší porci vždy   prvorození, což znamená   nejvíce toxinů. Takže to   znamená, že tito zemřeli.   Deset ran, deset vědeckých   vysvětlení. (35). Zde   jsem se nemohl udržet   smíchy, tvrzení hlavní   hrdinky je pořádně   nesmyslné a vůbec   nevysvětluje jiné jevy. No,   ale k samotnému filmu. Pro   mne zajímavé pouze   tematicky. Vizuálně skoro   bez efektů. Děj však   svižný a bez zbytečných   hluchých míst. Takže   hodnotím jako průměrnou   podívanou, ale ve slabším   slova smyslu, ta na 20%.
kategames
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2009
snažil jsem se ,ale proč   takové blbosti natačej to   nebyl horor ani akční,celé   se to motá kolem jestli   věří v boha nebo něco v   podobného ani efekty nejsou   nic moc--svatí patřej do   nebe ne na zem !!!dvojka jinej   prostor ???

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44152minih4415228 týdnů poté (2007) 
28 Weeks Later n
minih39473minih39473Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 
Hitch n
minih39386minih39386Sin City - Město hříchu (2005) 
Sin City n
minih49085minih49085Milionář z chatrče (2008) 
Slumdog Millionaire n
minih14608minih14608Obecná škola (1991) 
Obecná škola n
minih43086minih43086Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 
Pirates of the Caribbean: At World´s End n
minih8774minih8774Hřbitov domácích zvířátek 2 (1992) 
Pet Sematary II n
minih40338minih40338Krvavá sklizeň (2007) 
The Reaping n
minih7056minih7056Dva lidi v ZOO (1989) 
Dva lidi v ZOO n
minih37847minih37847Nemám strach (2003) 
Io non ho paura n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Jak se točí Rozmarýny (1977)

15:10 - 16:40

45 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Polsku

15:40 - 16:05

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - 10 pravidel jak sbalit holku (...

14:15 - 16:25

100 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

15:25 - 16:40

30 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190709
Osobností: 698239
Fotografií: 765264
Plakátů: 377386
Obsahů a biografií: 178533

Poslední komentáře

Donniny kalhotky (2001) [TV epiz...

Donniny kalhotky
Eric při basketu na dvorku s   kámošema stáhne Donně   kalhotky, ta se urazí, ale   dělá že né. Kelso jde za   Laurie, ale ta tam má jinýho   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Kdo to chce víc? (2001) [TV epiz...

Kdo to chce víc?
Donna má s Ericem hodně   sexu, ale pak se pohádají a   každý dělá uraženého,   kdo vydrží bez sexu déle?   Red si uvědomí, že je   protivný a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Dnes o půl jedenácté (1949)

Dnes o půl jedenácté
Jsem si vědom, že v roce   1949 filmová detektivka asi   jinak natočit nešla, ale to   bohužel nic nemění na tom,   že je to jako film sotva   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dě...

Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?
O milimetr vtipnější než   jednička, ale jinak opět   film o ničem+naváděcí   vnitřní hlas, který mě   fakt vadil+rozmazlená dcera   (a více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Návrat Sabaty (1971)

Návrat Sabaty
Více do komedie i přesto se   to nechalo,nechyběli jak   povedené přestřelky,dobré   prostředí,skvělý L.V.Cleef   s neobviklími   více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10