Duben
ohodnotit

Vykoupení z věznice Shawshank

The Shawshank Redemption

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
6.7.1995
„Strach dělá z lidí vězně. Naděje nám dává křídla.“

Komentáře k filmu Vykoupení z věznice Shawshank

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 171
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Morgan Freeman drží taktovku   a s pomocí Toma Robbinsona   vytváří filmový klenot.   Stejně jako většina   diváků, tak i já jen sedím   a ukládám si do paměti   pohledy, dialogy a říkám   si, tohle filmové   zpracování je samostatné   dílo a někde vzadu si   vzpomenu, že předlohou byla   novela Stephena Kinga.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2005
výborný film. jak herecky,   tak dějově. vyrovnaný ve   všech složkách. Velmi   lidsky podaný.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Mě právě víc sedlo   Vykoupení než, níže   zmínění, Motýlek a Frajer   Luke dohromady. Bez ohledu na   komentář jmenuji.se.libor.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2006
vězeňské drama
Tak tenhle film mne doopravdy   vzal. Považuji je za jeden z   nejlepších amerických   snímků devadesátých let.   Výborná atmosféra a   výborné vykreslení   charakteristik jednotlivých   postav. Film plný lidství a   přátelství.
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Silný a dojemný snímek,   který má velká hodnocení a   uznání a to naprosto   právem!! Překvapilo mě jak   sem si přečetl v   zajímavostech zde, že filmu   se v kinech moc komerčně   nevedlo, to je škoda,   protože takový film si   komerční úspěch jistě   zaslouží! Velmi silný   zážitek!
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Výborný emotivní příběh   a skvělé herecký výkony.   Super film.

To   Cash89 - když napíšeš že   bys nedal 10 z 10 tak je   nedávej :)
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Vykúpenie je brilantný film   , ktorý napne , dojme ale   hlavne zaujme nepoznám nikoho   ,komu by sa aspoň trochu   nepáčil.A to ako doslovne   oje... riaditeľa basy je   total bomba , a strašne sa my   páčí scéna ,keď sa Andy   dostal von , a keď prší   Andy dvihne výťazne ruky .
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Je to kult.
Co tak k tomuto filmovému   skvostu ještě dodat. Když   vidím, že je tady už pres   nějakých sto komentářů,   tak je jistě zbytečné   mluvit o obsahu filmu a o   hercích.
Řeknu to   jednuše a hotovo : líbilo se   mně to a bez nějakých   dalších keců dávám 10   bodíků.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Skvelá dráma z prostredia   americkej väznice, ktorá   nám poukazuje životy   väzňov, ktorý boli   odsúdení. Mne osobne sa   takéto filmy páčia.
Preto sa u mňa zaraďuje   medzi moje najobľúbenejšie   filmy. V tejto dráme veľmi   dobrý herecký výkon podal   nám veľmi dobre známy   Morgen Freeman.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2009
tady nejde jinak nez deset,   kdo videl chape, kdo uvidi   pochopi!!! Strhujici podivana   ktera nema hluche misto a   nakonec skvely happy-end SUPER   tleskam.
Neprávem   odsouzený Andy Dufferson, na   300 let za vraždu své   manželky a jejího milence,   je odsouzen do nejtvrdší a   nejhorší věznice v zemi,   SHAWSHANKU, jako účetní se   brzo stane pračkou peněz pro   ředitele věznice a bachaře.   dál už neprozradím prootže   bych hodně lidí připravil o   parádní podívanou!
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2011
Táta mi řekl, že film není   pěkný, ale řekl jsem si,   že když tady na fdb je to   nejlěpe hodnocený film, tak   jsem neodolal a zkoukl si ho a   musím souhlasit s kolegy co   hodnotí na 10! Snímek mi   také připomíná můj   oblíbený film Kriminál se   Stallonem, ale scénář obou   filmů je hodně odlišný a   jak už tady někdo psal, film   je hodně lidský a ukáže   divákovi, jak lidé sedící   spousty let v base pak litují   toho, že je propustí a že   ne všichni vězni jsou   lumpové, ale naopak. více   už neprozradím a doporučuji   každému se na tento smutný   snímek zkouknout.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Jeden z nejúžasnějších   filmů co sem viděl. Myslím   si, že už podle hodnocení   musí každý vědět, že   tento film je nejspíše   něčím vyjímečný. A on   skutečně vyjímečný je.   Film má vše co pořádný   film potřebuje. Skvělé   herce, perfektní režii,   krásnou hudbu ale hlavně   dokonalý scénář. Prostě   krásný film s perfektním   koncem. Tohle musí vidět   každý.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2012
U tohohle snímku jsem si   jistý jednou věcí! Každej   člověk na světě,co by mu   snad něco vytýkal,by měl   trošku poupravit svoje zájmy   a koukání na filmy z nich   vyškrtnout,protože tomuhle   prostě nejde nic   vytknout,absolutně nic!   Možná odvážné tvrzení,   ale stojím si za tím. A   pokud si můj komentář   nějaký negativec   přečte,nechť si je zase on   jistej jednou věcí,nemá   absolutně vkus ani filmové   cítění, protože něco tak   luxusního, se povede natočit   opravdu jen párkrát za x   desítek let! Vynikající a   bezchybyný výkon Tima   Robbinse a totéž platí o   Morganu Freemanovi. Podle   mého názoru pro oba   nejlepší film kariéry.   Docela mi je i záhadou, že   ani jeden z nich nedostal   Oscara, protože když už ne   za takovej počin, tak už   fakt nevim za co. A pozadu   vůbec nezůstal ani Clancy   Brown, kterýho bylo v   kombinaci s originálním   českým dabingem radost   poslouchat. Nic víc k tomu   psát netřeba,všechno už   bylo řečeno...Hodnocení a   oblíbenost hovoří za vše a   já rozhodně nebudu trhat   partu,protože stejně ani   nemám důvod...napíšu jen   ,,DOKONALOST,, a pak už jen   dodam --->100%
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Přesto, že je jedná o   výjimečně dobrý film -   hodnocení ve filmotékách   mě překvapuje. Na druhou   stranu filmu opravdu není co   vytknout a každý si tam   přijde na své. Výborný   filmový zážitek.
goranchorvat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2010
Filmový Olymp
Vězenské drama které   navždy změnilo filmovou   tvorbu.Vůbec nezáleží zda   někdo uvidí film třeba za   10 a více let, stále na něj   bude útočit erupce lidského   citu, kterými je film doslova   nabit.Psát něco což už   napsali statisíce uživatelů   přede mnou nemá smysl,já   jen dodám obavu že něco tak   dokonalého již nikdy   nevznikne a proto se stále a   velice rád budu vracet do   Shawshanku zpátky.Tim Robbins   a Morgan Freeman si myslím   že ani role nehráli, oni je   prožívaly a Franku   Darabontovi díky za dílo   které hvězd se dotklo,   minimálně těch filmových   ale myslím i těch lidských.
dobes.pavel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2010
Vykoupení z věznice Shawshank
Geniální drama z   vězeňského prostředí,   které je, jak jsem se sám   mohl přesvědčit, právem   považováno za nejlepší   film na světě. Film nabídne   více než zajímavou   zápletku a naprosto   jedinečný příběh.   Vězeňské prostředí   působí na diváka velice   věrohodně pěkně se vším   všudy, co k němu patří.   Máme zde možnost pozorovat   vývoj jednotlivých postav   během těch 20 let, kdy se   děj odehrává. Samozřejmě   nesmím ani opomenout   výborné herecké výkony.   Líbilo se mi, že vše na   sebe pěkně navazuje a je to   divákovi srozumitelně   vysvětleno, takže děj   tvoří dohromady jeden   geniálně propracovaný   logický celek. Ve   vychvalování tohoto   fantastického kousky bych   mohl pokračovat do   nekonečna, Však ať se   každý přesvědčí sám,   určitě toho stráveného   času nebudete litovat.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2012
Jeden z mých   nejoblíbenějších   filmů,jak je vykreslený   život ve věznici a jak   pracují mozkové závity, aby   mohlo být líp. Zvláště je   sympatický závěr, vše je   vydařilo a můžeme žít v   pohodě.Oba herci si dobře   zahráli, já měl rád   Morgana Freemana.
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2006
pohlazení po filmové duši
příběh z věznice,který   přináší klid do   uspěchaného světa,   úžasné nadčasové dílo se   skvělým vypravěčem   M.Freemanem.
Jediné   čeho lituji je scéna s   bouřkou a gejzírem a vůbec   konec útěku mohl být   napsán jinak,toto se sem   vůbec nehodí.Ale i tak tato   malá banalita u tohoto   provedení nemůže zkazit   celkový dojem.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Drsný film z vězeňského   prostředí,který má   duši.Vypráví o   naději,která v době bezmoci   má obrovskou,až magickou   moc.A o   přátelství,opravdovém   přátelství mezi   muži.Zajímavé je,kolika   ženám se tento film   líbí,ikdyž v něm prakticky   žádné ženy pořádně   nehrají.Vykoupení z věznice   Shawshank nadchne pro svou   syrovost,nadčasovost a   především lidskost.Kdo   neviděl,jako kdyby nebyl.
lion71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2021
Za mně jeden z nejlepších   filmů, tento žánr mám v   oblibě. Děj má spád od   první minuty až do konce a   není hluchých míst.   Herecké výkony na jedničku   u všech herců. Chybí mi tam   snad ženský element ale co   bych chtěl od filmu z   věznice. Za mně 100%
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2010
Výborný film zasazený do   prostředí věznice.Spojení   Morgan Freeman a Tim Robbins   je dokonalé. Oba hlavní   představitelé se navzájem   dobře doplnují.Film   doporučuji ke zhlédnutí!
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2008
No teď jsem ji dokoukal a   musím říct,že jsem čekal   daleko, ale daleko víc.Jo   uznávám,moc pěknej film o   křivě odsouzenym mladym   bankovním manažerovi.Film   vzdává hold přátelství a   lidství,je o tom,že dlouho   vězněný člověk pojme   vězení za svůj domov a co   je venku,považuje za   neznámo.Ale že by mě to   nějak uchvátilo,abych mohl   dát plnej počet,to rozhodně   ne.Nakonec bych vyzdvihl   výkon Tima Robbinse.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Moc krásnej film, kerej zná   taky už takřka   každej.Opravdu jeden z nej   filmů, co sem viděl,   chvílema se tam dějou   opravdu ošklivý vjeci, ale   povětšinou si jenom   užíváte dojemně i   pohodově vyprávěnej   výbornej příběh odsouzence   na doživotí Andyho   Dufresneho.Jak Robbins tak   Freeman odvedli výborný   výkony a Darabont...asi   netřeba dál psát, to   souhrnný hodnocení mluví za   všechno...
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2022
Strhující drama
Nejlepší adaptace od Kinga a   film z vězeňského   prostředí vůbec. Hodně se   mi líbil vypravěčký styl   Freemana i herecký výkon   Robbinse. Oceňuji i   pozitivní tón filmu a   finále kdy hrdina se dostane   na svobodu. Skvělý film a   drama.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2014
Spolu se Zelenou mílí je   tenhle film skvost, který   nám Frank Darabont zanechal a   to toho sám nenatočil mnoho.   Z filmu dýchá každým   pórem touha po svobodě,   obyčejná lidská moudrost   jako cesta k překonání   strachů a obav jež nás   brzdí, síla skutečného   přátelství a to vše na   pozadí těžko snesitelných   vězeňských podmínek.   Téměř učebnicový   příklad jak má vypadat film   - skvěle vybroušený diamant   mezi filmy.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2007
Muž, který neztratil naději   a touha jej vyvedla z temnoty   stejně jako nás, kteří   jsme díky blízkému   příteli Andymu okusili   neomezenost a sílu lidské   duše. Bože, viděl jsem já   někdy lepší drama?   Vynikající herci ve všech   rolích, prvotřídní   vypravěč Freeman,   promyšlenost, strhující   průběh, několik   důmyslných dějových   zvratů. Když už se zdá,   že je vše ztraceno, je   náhle Andy svobodný a   příběh nabývá nových   rozměrů. A nedlouho nato   přijde závěr, ten   nejsilnější, jaký jsem kdy   viděl, ten, který Vás   přesvědčí, že snímek má   skutečně onu Duši.
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Shawshank je dokonale   natocenej film, dokáze   cloveka vcucnout a urcite v   nem po skoncení neco   zanechá, ve me teda urcite.   Skvelá podívaná!!!
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Tento film jsem sledovala se   zatajeným dechem od začátku   až do konce.Po jeho   skončení jsem litovala,že   není ještě delší.Skvěle   natočený snímek,se pyšní   silným příběhem i   skvělými hereckými   výkony.Bezesporu patří ke   klenotům světové   kinematografie.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Můj evergreen
Byla už spousta filmů,   kterými jsem byl po prvním   shlédnutí nadšený, a když   jsem je viděl znovu, sám   sobě jsem se divil, čím mě   to tak zaujaly. Vykoupení z   věznice Shawshank ale   pokaždé vidím rád, dokonce   si tam pokaždé - a to jsem   je viděl už snad   pětkrát-šestkrát - najdu   něco voňavého, co jsem   dřív přehlédl anebo   zapomněl.
A ještě   jednu obrovskou devizu má   tenhle báječný film:   pomáhá překonávat smutné   a skeptické časy.
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Přiběh mladeho bankovního   manažera ktery se dostané do   vězení je v roce 1947   odsouzen na doživotí za   vraždu své ženy a jejího   milence. Avšak on tuto   vraždu nespáchal a za to ho   čeká trest ve věznici   Shawshank. Zde dělá pro   různe lidí daňová   přiznaní a pro ředitele   peré špináve peníze a při   tom si chistá cestu ven   pomocí maleho geologickeho   kladivka, kterým se prokope   ven z cely. po dvacetí letech   se mu konečně podaří   prokopat si cestu ven do   odpadí šachty přes kteroů   utíka večer na svobodu. Ale   než uteče tak si ještě   při ukladaní finančního   sešitu s doklady vezme tyto   věcí a místo toho ukláda   do trezoru biblí v které   ukryval kladívko na hloubení   tunelu. Druhy den si vybíra   peníze z neexistujícího   učtu ke kteremů má   veškeré dokumenty a tímto   spusobém může začit svůj   nový živo.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Kdyz mamka prinesla domu tento   film, rikal jsem si: Co je to   zase za kravinu. Kdyz jsem ale   skouknul nekolik minut, zacal   jsem polykat pribeh tak, ze   jsem zapomenul dojit pro   maleho bratra do skolky. Musel   jsem ho dokoukat az do konce.   Souhlasim s nazorem, ze kdyby   nesel do souboje s Forrestem,   tak Oscary by mu pravem   nalezely :-)
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Jeden z absolutně   nejlepších filmů všech   dob. Citlivý, dojemný,   strhující a hlavně hluboce   lidský snímek. Tomuhle   filmečku vážně těžko   něco vytknout. Herci jsou   skvělí, všem vévodí   fantastický Morgan Freeman.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.4.2006
Film, který jednoznačně   patří mezi mých TOP 10 a   který je na čelním místě   v TOP žebříčku imdb.com. Z   nějakého důvodu je málo   známý, a když ho nedávno   dávali v televizi, byl   nasazen do poměrně   nezajímavého času. Film je   skvělou ukázkou dokonalého   skloubení Kingova scénáře,   Darabontovy režie, skvělých   herců a vlastně úplně   všeho. Fakt doporučuji,   čeká Vás vyjímečný   zážitek.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Báječné. Nepostrádá to   překvapení, napětí,   spoustu hereckého talentu a   skvělý závěr. Nejlepší   na tom všem je, že celou   dobu nevíte, jak to tedy je   doopravdy a když si myslíte,   že to máte, tak vás   překvapí něco, co vůbec   nečekáte a ani nemůžete   čekat pokud jste nepsali   scénář nebo nedělali na   tomhle filmu, který si   zaslouží vaši pozornost   jako jen málo filmů.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Vězeňský film, který je   tak reálný až se mi   chvílemi chvělo celé tělo,   Tim Robbins jako Andy Dufresen   byla asi nejlepší a   jedinečná volba(skrytý   nenápadný chlápek, který   od prvopočátku věděl co   dělá) . Drama, které   skrývalo plno tajemství a   záhad a nebyli to žádné   extrémy, šlo tu jen pouze o   zaslouženou svobodu. Naopak   Morgan Freeman (Red) vypadalo,   že je smířený s tím, kde   se právě nachází, ale Andy   mu dal naději ačkoliv mu Red   ze začátku nerozuměl.   Ukázka velkého přátelství   a naděje... Gratuluji, Franku   Darabonte.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Musím se přidat ke všem zde   uvedeným pozitivním   hodnocním tohoto snímku   souhlasným přikyvováním.   Příběh člověka osloví a   vezme za srdce. Stejně jako   knižní předloha Stephena   Kinga.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Nedivím se, že je to   nejoblíbenější film na   CSFD. Opravdu nemůžu dát   nic jiného než za pět.   Divím se, že tento film   nedostal Oscara. Zasloužil by   si jich minimálně 5. Oba   představitelé hlavních   rolí Freeman i Robbins   působí naprosto skvěle,   lidsky, jakoby své role ani   nehráli, ale žili je, ani   ostatní herci však   nezůstávají pozadu.   Naprostá bomba. Kdo neviděl   a má možnost, ať neváhá.   Bude bohatě odměněn.
Strength
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Příběh Andyho přiková k   sedačkám snad každého.   Filmy z kriminálního   prostředí se mi celkově   líbí, ale tenhle se rovná k   nejlepší. Naprosto skvělé   zpracování, kde je   vykresleno nepřátelské   prostředí, ve kterém se dá   navázat krásné   přátelství. Konec je vůbec   geniální. Andyho   originální a na počátku   zdánlivě nepožný plán na   útěk se k úžasu všech   nakonec přeci jen podaří!
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2010
Vykoupení z věznice Shawshank
Výborný film pod režií   výborného režiséra.Co se   dá čekat od hvězd jako   Morgan Freeman nebo Tim   Robbins.Až na nějaké chyby   v natáčení nebylo tomuto   filmu co vytknout.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2007
Jeden z nejlepších filmů co   jsme kdy viděla. Možná   úplně nejlepší film co byl   kdy natočen. Nebudu   vypisovat, kteří herci byli   nejlepší, protože skvělí   byli prostě všichni.   Nádherný závěr. Bere mi   dech ještě teď. A Andyho   odměna, kdy společně s   trestanci popíjí pivo na   střeše? Nádhera. Tak nějak   asi chutná skutečná   svoboda.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2009
K tomuhle filmu můžu říct   jen to, že je naprosto   dokonalej. Skvělej hereckej   výkon jak Tima Robbinse, tak   i Morgana Freemana, kterej je   vlastně dobrej všude :)   Příběh Andyho je přímo   neuvěřitelně dramatickej a   on sám je podle mě hrozně   silnej člověk a taky moc   hodnej. Film plnej   překvapení a nečekanejch   zvratů mě naprosto   uchvátil. Krásný!
leunka592
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Původně jsem se dívala na   jiný pořad, ale při   reklamě jsem přepínala   programy a i když jsem film   neviděla od začátku, tak   mě tolik zaujal, že jsem se   na původní pořad už   nedodívala :D
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nejkrásnější film o   naději a přátelství.   Výborné výkony všech   herců, geniální režie   Franka Darabonta a nádherně   natočená každá céna v   tomto filmu. Je   neuvěřitelné, že stačí   ta nejvhodnější hudba a   Freemanovo hlas v roli   vypravěče, a jste rázem   němí. Jedna scéna za druhou   je tu tak dojemná, že tento   film musí udělat ze zlého   člověka na nějaký ten čas   dobrého. (2. místo v mém   top ten)
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Vynikajícím způsobem   zfilmovaná kniha Stephena   Kinga. Můžu jenom žasnout,   jak skvělou knihu King napsal   a jak skvělý film podle ní   vznikl.
jakuza29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2008
tento film som videl 7-krat a   stale ma fascinujje Tim   Robins ktory svoju rolu zahral   skvelo a najmä scenar,ktory   prekvapi každeho divaka.toto   je spravna voľba na pre   každeho fanusika filmu
T800
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Jeden z mala
Toto by mal byt jeden z   zlatych klenotom   kinematografie na celom svete.   Skvely a silny pribeh, super   herci a ich zivotne role aspon   niektorych a skvela kamera,   rezia a prostredie.
Skvele, skvele, skvele.
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2018
V momente, kedy *************   som onemel, skamenel a až do   záverečných titulkov ostal   v neopísateľnej   zimomriavkovej extáze.   Nevedel som, či sa mám   rozplakať, či mám   vyskočiť od radosti, alebo   len tak potichu sedieť a   vychutnať si to, čo mi bolo   práve sprostredkované. Po   zavretí opony som išiel   domov, zhasol, pustil   soundtrack Thomasa Newmana,   lahol si a snažil sa udržať   si onú extázu čo   najdlhšie, ako to bolo   možné. The Shawshank   Redemption je film, ktorý   vám v prvých 120-tich   minutách v pomalom tempe, za   múrmi väzenia, vo svete s   vlastnými pravidlami,   predstaví dve hlavné a   zopár vedľajších postáv,   a v posledných 20tich   minútach vám vysvetlí, čo   im ich stretnutie na tomto   mieste bolesti a beznádeje   prinieslo. Film o   "nádeji, ktorá nám   dáva krídla". Film s   najprekvapivejším,   najsilnejším,   najduchaplnejším a   najkrásnejším   predstaviteľným záverom!
lucy.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2019
Od Kinga jsem četla většinu   knih, k tomuto jsem se ještě   bohužel nedostala, ale i tak   hodnotím 10 z 10. Nádherný   film od začátku do konce,   pro někoho možná nudný,   nejsou tam moc akce atd., ale   o to víc příběhu a emocí   a o tom ten film je
kamil.ice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2009
všichni tento film znáte.   Podle me není vůbec třeba   ho zde komentovat - super film
Kanystr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2011
Když se podíváte na   hodnocení řeknete si ,,hm   pane jo" a když se pak   podiváte na film pochopíte   proč jste to řekli. Zavším   stojí vynikající scénář   a když se mu vyrovná, režie   s hereckémi výkony, ostatní   už jsou bonbonky na dortu.   Film je jak to u tohotu druhu   filmu bývá o útěku z   vězení a postupem času   zjišťujete, že je to   vlastně uplně o všem   možném jen né o něm.   Těžko něco vytknout, snad   jen že herci nepočítám li   Freemana by si za svůj výkon   zasloužili minimálně   další dobré obsazení.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2007
Jeden z mála opravdových   klenotů světové   kinematografie, který se   může bez nadsázky řadit   mazi nejlepší filmy vůbec.   Působivý příběh   převážně z vězeňského   prostředí dolehne naprosto   bezprostředně na každého   diváka a naprosto   fenomenální závěr pomalu   vhání slzy do očí. Osobně   ho spolu z Kmotry považuji za   nejlepší filmy
Ramilie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2017
Viděla jsem již dvakrát a   je to prostě úžasný film.   Přestože se neodehrává v   příjemném prostředí,   není to nikterak depresivní.   Mistrovské vyvážené dílo   - vtip, drama, napětí, pocit   zoufalství... vše v   rovnováze.
vratik7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Rozhodně jeden z nejlepších   filmů co jsem viděl. A to   jsem toho viděl dost. Moc se   mi líbilo hlavně to jak to   dopadlo.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Je to jeden z nejlepších   filmů , co jsem viděla.Film,   ktreý vám dá hodně   podnětů k přemýšlení.   Scéna propuštěného   staříka - vězně, který   neví, jak se znovunabytou   svobodou naložit, na mě   silně zapůsobila. Ale i já,   ač jsem vězení na hony   vzdálená, ( člověk ale   nikdy neví, že :-), se   cítím často   institucionalizovaná.   Úřady, formuláře,   hlášení, registrace...Bez   institucí se vlastně   člověk nenarodí ani   nezemře...
hellercz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Tento film si právem   zasluhuje 1.místa v   žebříčcích :) Nedá se mu   nic vytknout, velmi   propracované 2 hodiny   silného příběhu,   excelentní herecké role   (nejvíc se mi líbil   Freeman). Musím pochválit i   velmi kvalitní český   dabing.
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Vážne dobrá dráma   opisujúca 2 neprávom   odsúdených väzňov. Film   bol po celý čas zaujímavý   a napínavý, herci podali   vážne dobrý výkon a   celkovo si myslím, že je to   jeden z najlepších filmov   aké som kedy videl.
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Best
Film kterému se nedá nic   vytknout. Absolutně   sthující byla atmosféra a   průběh filmu. Geniální   věc. Výkony herců?   Nedostižné.
aduliatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
videla som uz vela filmov, ale   myslim si, ze tento je jeden z   top 10. vyborne herecke   obsadeie a velmi dobre   spracovany scenar filmu ma   nenechal zaspat, ale pozorne   som sledovala az do konca. je   to jeden z filmov, ktory si s   radostou poziete aj niekolko   krat, i ked budete vediet   koniec.
Sandwitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Geniální dílko z   vězeňského prostředí 1.   poloviny 20. století.   Popisuje příběh neprávem   odsouzeného mladého muže.   Příběh má spád a odvíjí   se neočekávanými směry.   Tenhle film patří právem   mezi mé nejoblíbenější.   Herecké obsazení je jako   šité na míru a do   příběhu skvěle padne.   Jestli milujete drama, tenhle   film si rozhodně sežeňte a   uvidíte, že vás nepustí z   křesla.
lidri10
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Vykoupení z věznice Shawshank
Není co řešit za mě jasná   desítka! Jeden z nejlepších   filmů všech dob! Pojednává   o muži, který je nevině   odsouzen za smrt svoji   manželky a jejího milence.   Soud ho nekompromisně   odsoudí na doživotí do   věznice Shawshank, ze které   ještě nikdo nikdy neunikl!   Ve vězení se postupně   spřáteluje a nachází zde   opravdové přátele, ale i   nepřátele! Postupem času si   prokopává cestu na vysněnou   svobodou díky jeho   intelgenci, připraví dokonce   pomstu řediteli věznice!   ÚŽASNÝ
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Je to jednoduchý. Pro mě je   to prostě takový film,   který nelze překonat! Velmi   dobří herci.. film patří   do mé top 10 ;-)
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Nemám až tak rád filmy z   vězeňského prostředí,ale   tenhle mě fakt   nadchnul.Myslím si,že si   alespoň jednoho Oskara   zasloužil.
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Další film, který se   odehrává ve zdech americké   věznice, příběh   ukazující člověka, který   byl neprávem odsouzen na   doživotí a rovněž   příběh nestrádajícího   člověka snažícího se   každému pomoct. Naštěstí   osud lidem s nadějí vždy   dopřává.
PinPrick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Kdybych seděl v porotě,   která uděluje Oscary, dal   bych hlas právě tomuto   filmu. Nestalo se , nevadí.   Vykoupení z věznice   Shawshank pro mě zůstavá   lepším filmem než tolik   opěvovaný Forrest Gump.   Málokterý film se může   pyšnit takovým příběhem a   koncem, který jsme si   všichni přáli. Ve filmu   najde každý to co chce.   Přátelství, touha po   svobodě, obětování, to   vše ve filmu je.   Vykoupení... jsem viděl   dvakrát, ale až po druhém,   netelevizním, zhlédnutí   jsem poznal, jaký je to   skvost.
ja.rebel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Nádhera. Jen naprosto   výjmečně se mi stane, že   dokoukám film a mám pocit,   že si ho musím pustit   okamžitě znovu. A úplně   poprvé se mi stalo, že 10   hvězdiček je zoufale   málo.......
Zdenek88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Podle mého názoru to je   jeden z nejlepších filmů   jaký jsem kdy viděl.   Dokonale propracovaný,   strhující příběh.   Perfektní herecké obsazení.   Moc se mi tento film líbyl a   mohl bych se na něj dívat   pořád a pořád by mě   bavil.
insomniac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Milujem Stephena Kinga, no so   spracovaniami jeho filmov to   je trochu horšie (česť   výnimkám). Na čele týchto   výnimiek je tento film,   ktorý radím do mojej TOP 5.   Videl som to asi 7-8krát a   nikdy som sa nenudil. Nechcem   opakovať to, čo už písali   iní predo mnou, tak len   konštatujem: TOTO TREBA   VIDIEŤ!!!
pet007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Ten film nemá chybu,je   skvěle natočený,výborný   scénář a samozřejmě   herecké podání hlavního   hrdiny je perfektní.Timothy   Francis Robbins je skvělý   herec.
rea67
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Veľmi citlivo spracovaný   film z väzenského   prostredia, bez zbytočného   pátosu, nikdy som nemala rada   filmy tohoto žánru, ale po   vzhliadnutí tohto filmu som   zmenila názor.Prispeli k tomu   hlavne herci v hlavných   úlohách, patria totiž k   mojim obľúbeným.A na konci   filmu som mala chuť vstať a   tlieskať...
xjert02
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2004
Nádhera
Strhující drama   odehrávající se v americké   věznici poloviny 50. let   minulého století. V   justičním omylu k   dvojnásobnému doživotí   odsouzený T. Robbins putuje   do věznice Shawshank, kde se   odehrává celý děj od   příchodu až po zdařilý   útěk, nad jehož provedením   si budete lámat hlavu a   stejně na to asi nepřijdete.   Výkony všech herců jsou   naprosto vynikající, námět   supr, scénář supr, režie   ... Není se co divit, že   obdržel tolik Oskarů (i   když víme jak to se zlatýma   soškama většinou bývá). U   mě je to jeden z nejlepších   filmů, co jsem kdy viděl,   ne-li úplně nejlepší.   Vřele doporučuji, nejlépe v   původním znění - ostatně   jako téměř vždy
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2007
Jeden z nejlepších filmů   které jsem měl možnost   shlédnout,... Opět superní   herecké obsazení a výkony   herců, zajímavé   prostředí, poutavý děj,...   Proste dokonalost sama.
alfonzcepicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2007
Priznám sa že som tomu filmu   moc nedôveroval, začal som   trochu dôverovať od tej   scénky s pivom, potom   prichádzali ďalšie a   nakoniec skvelý záver. Potom   som sa už len hanbil, že som   mu hneď nedôveroval.   Skutočne výborný film
sionn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2009
V mém soukromém žebříčku   určitě na stupních   vítězů,jeden z nejlepších   filmů,jaký jsem v životě   viděl,a to zrovna nemusím ty   z vězeňského   prostředí.Naprosto skvělé   obsazení,
skvělý   příběh,plný emocí a   zvratů,který vás naprosto   pohltí,prostě se to musí   vidět.
ninus1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Užasnej a velmi emotivní   film na který si vždycky   ráda podívám znova.   Skvělé herecké výkony Tima   Robbinsna a Morgana Freemana a   mnoha dalších a také super   příběh.Jen je škoda že   nedostal oscara- dle mého   soudu by jsi ho tento film   zasloužil
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Krásný film od mého   oblíbeného režiséra Franka   Darabonta a námět od mého   neméně oblíbeného   spisovatele Stephena Kinga.   Tenhle film se mi moc líbil.   Dokáže toho ukázat tolik,   tak přesvědčivě a tak   krásně, že to snad ani   není možné. Herci jsou   úžasní. Co víc k tomu   dodat? Asi jen to, že tenhle   film si tak vysoké hodnocení   maximálně zaslouží.
lineak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2012
Tenhle film byl úžasný   Morgan Freeman si podle mě   zahrál nejlepší roly,je   prostě nej herec. Film má   skvělý dění od začatku do   konce.
terule
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2011
Úžasný film. Skvělí   hezci, nádherná hudba. Pro   mě srdeční záležitost.   Darabontovi se podařilo   přesně vystihnout atmosféru   Kingovy předlohy
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Výborné drama režiséra   Franka Darabonta, známého   neméně skvělou Zelenou   mílí. Oba filmy jsou také   důkazem toho, že Stephen   King není jen mistrem hororu.   V hlavní roli nespravedlivě   odsouzeného člověka, který   se nepodvolil nepřízni osudu   a dokázal se vymanit ze   zdánlivé beznaděje   zazářil Tim Robbins, který   mě oslnil svým hereckým   umem i v Eastwoodově Tajemné   řece. Takových filmů více!
maly_hanys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2009
GET BUSY LIVIN' OR GET BUSY   DYING. Filmů jako je tento se   bohužel mnoho netočí což   je obrovská škoda. Je to   krásný příběh člověka,   který až za zdmi vězení   dokázal najít sám sebe a   hlavně nikdy neztratil   naději. Nebudu to tu dlouze   popisovat, na netu visí tuny   komentářů k tomuhle filmu.   Chtěl bych jenom vyzdvihnout   herecké výkony a to nejenom   Morgana Freemana a Tima   Robbinse o kterých tu   hovoří v superlativech snad   každý druhý, ale   především Jamese Whitmorea,   jehož Brooks a především   jeho smutný konec se vás   musí dotknout. Stejně tak   bych chtěl vyzvednout   záporné postavy. Clancy   Brown jako bezcitný velitel   dozorců Byron Hedley zahrál   skvěle. A nakonec Bob Gunton   coby ředitel Samuel Norton,   protože jeho herecký výkon   je dle mého nejlepší ze   všech. Jeho opovržení   všemi ostatními, jeho chlad   a vychytralost mu přímo   čiší z očí. Nelze jinak   než smeknout. Celkově jdou o   tomhle snímku říct jenom   kladné věci a kdybych měl   možnost vybrat si jeden   jediný film, který by ode   mě měl dostat 100%, neváhal   bych ani vteřinu a vybral   bych Vykoupení z věznice   Shawshank.
Charlii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2010
Neuvěřitelné!!!
Opravdu mě tento film   nadchnul. Patří k mým   nejoblíbenějším. Je   neuvěřitelné jak člověk,   odsouzený na doživotí   stále neztrácí naději, a   využíc svou inteligenci se   dostane na svobodu a ještě   se postará o to, aby byl v   budoucnu zabezpečený.   Naprosto skvělé výkony Tima   Robbinse i Morgana Freemana. A   nádherný konec!
panKaplan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Mistrně zahrané vězeňské   drama s několika silnými   momenty a velmi zajímavou   (pro mě naprosto šokující)   pointou. PRvní z filmů,   které se usídlily v mé   mysli navždy. Nevyhýbá se   drsným scénám - proč taky,   když patří k tématu.   Morgan Freeman jako vždy   jedinečný a skvělý.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Nedavam casto deset bodu,ale   tenhle film si to zaslouzi.   Muj nazor-skveli film!Dobry   dej,je to film od ktere se   nedokazete odpoutat,dokud ho   neshlednete cely.
retrok145
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Velmi pěkný   film.Zpracování je velmi   působivé a věřím,že se   mnoho diváků znovu k filmu   vrátí.K hereckým výkonům   není ani třeba dlouhého   komentáře stačí-PERFEKTNÍ
muad
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ra
Opravdu výborný film,   udělal na mě hluboký dojem.   Obal ani obsah nedokážou ani   přiblížit atmosféru a   celkový dojem jaký film   zanechá po shlédnutí. Je to   opravdu film na který se dá   dívat. Už jsem ho viděl   několikrát a pokaždé si   vychutnal jinou věc z něj,   naposled to byl obdiv nad   chlapíkovou sílou k životu,   která ho převedla před ty   roky v base a dostala ho ven z   ní
Forrest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Nej VŠECH DOB
K tomuhle se nedá nic víc   dodat, snad jen Nejlepší a   nejlidčtější film jaký   kdy byl natočen, jinak   nejoblíbenější film   společně s Forrestem   Gumpem.

Jo a   hodnocení je oprávněněné   :)
phoebe.h2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2008
10/10?mnohem víc
Nezapomenutelný film s   nezapomenutelnými hereckými   výkony..Film baví od   začátky do konce a jsou   momenty kdy máte opravdu na   kahánku..I přes jeho délku   vás film nikdy nenudí..tohle   není film který by se dal   hodnodit 10/10 ale mnohem   víc..Je to natočené na   více jak 100% a Morgan   Freeman opět ukázala že je   Pan Herec..podtrženo sečteno   jeden z nejlelpších snímků   co jsem kdy viděla a mohu i   tvrdit že i nejlepší
lesumir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Celych 14 mi trvalo nez jsem   videl tenhle filmovy klenot   zarici mezi ostatnimi filmy   jako velka jasna hvezda v   popredi. Teprve muj druhy   Darabontuv film po Zelene   mili, ale muzu rict, ze strcil   do kapsy vsechny reziserske   esa, protoze tohle je   zaslouzene oznacovano jako   jeden z nejlepsich. Jestli   opravdu je to ten vrchol, ten   uplny TOP nevim, ale to at si   rozhodne kazdy sam, ale na   tohle nikdy nezapomenu, na   tohle snad ani stupnice csfd   nestaci.
zanes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Naprosto uchvatný film o   odsouzenci Andymu, který se   dostal do vězení za něco co   nikdy neprovedl. Byl odsouzen   na doživotí a poslán do   věznice Shawshank. Během   pobytu se spřátelí s   dalším vězněm, který je   taktéž odsouzen na   doživotí. Během let se z   nich stanou nejlepší   přátelé. Hned na začátku   příběhu si Andy opatří   malé kladívko, které se na   konec stane jeho nástrojem k   svobodnému životu. Celé   roky potom ve věznici pracuje   jako účetní hlavního   správce a má všechno   výborně naplánované. Na   konec se dostane ven a začne   spokojený život někde v   Mexiku. Setká se zde se svým   přítelem, který je nakonec   propuštěn na podmínku.   Film, který je plný reality,   přátelství, nenávisti ale   i soucitu a lásky. TOP 10.
memoman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tento film neukazuje,jako   ostatní vězenská dramata   ukázat,jaké je to peklo   ocitnout se v kriminále a k   tomu nevinně,je to   především snímek o   přátelství,lidské   důstojnosti a naději.K tomu   skvělí herci a výtečná   atmosféra.
dun.dee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Je to prostě vynikající   příběh o přátelství,   naději a moudrosti.   Obohacený výraznými   povahami a umístěný do   zajímavého, někdy až   příliš realistického   prostředí… Ty zdi Vám   zkrátka přirostou k srdci a   když jste tam už moc dlouho,   nechcete zpět, protože   "venku" to prostě   chodí jinak...
ziki.to
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2010
paradni filmove predstaveni   kteremu se snad muze vyrovnat   jen z podobnych filmu serial   utek z vezeni
petr4721
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Už je to delši dobu co jsem   tento kousek dvakrat viděl,   ale chtěl jsem ,aby byl   první který na ČSFD   ohodnotím.
Ta píle a   trpělivost krerá Vás dovede   k omračujícímu momentu   překvapení je naprosto   užasná. Tim Robbins   vynikající
"TLESKÁM"   Morgan Freeman samozřejmě   taktéž. Právem je tento   skvost na vrcholu a ještě   dlouho bude.
w.o.l.f.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2015
vynikající
snímek se silným příběhem   a výborným hereckým   obsazením. Víra, naděje a   vytrvalost slavila nakonec   úspěch. Za mě maximum   bodů.
johnatan15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2007
a zase jeden film ktory patri   medzi najlepsie. a o to   zvlašt že je nakruteny podla   skutočneho pribehu.čo   všetko musi človek vytrpiet   ak ho spoločnost odsudi za to   čo nespáchal. ešte že to   ma pekný koniec. Oplatí sa   vidiet aj 100 krát.
supernatural
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2012
Filmy z väzenského   prostredia nemám nejako v   obľube ale tento uchvatný   príbeh ma doslova
dostal. Ešte niekoľko   minut po skončení filmu som   len tak sedel a zamýšľaľ   sa nad hlavnou
myšlienkou tohto   neskutočne plnohodnotného   príbehu! Silno emocionálny a   pocitový film
...krása !!!
BZZSOFT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2007
Po prvním shlédnutí mně   film naprosto uchvátil a   zanechal ve mně úžasný   pocit. Zejména skvělé   výkony všech herců, a   hlavně výkon Morgana   Freemana.
Proto   podle mně i při opakovaném   shlédnutí, atmosféra a   zpracování tohoto filmu   zaujme určitě každeho.
BeesWax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Jeden z nejlepších filmů co   jsem kdy viděl, neustále mě   film i přes svojí délku   něčím příjemně   překvapil i ohromil..např.   scéna vraha Andyho   manželky..
andres.12
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2010
jeden ze nejlepších   filmů, ktery jsem prozatím   viděl. Film o naději,   zklamání, smutku ale hlavně   o té naději...řekl bych,   že chytne za srdce každého   člověka..(cituschopného :)   )
rbsvk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento film je uplne super,   tento film je zo vsetkych   filmov co som doposial videl   najkrajsi. Je to jeden z tych   filmov ktore ked si pozriete   raz tak ich chcete vidiet este   zopar krat ak nie niekolko   desiatok krat :D
mraaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Pro mě je to opravdu   působivý snímek s dobým   hereckým obsazením,   výborným dějěm a koncem na   jaký nikdy nezapomenu.
Mufka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2009
úžasný film z vězeňského   prostředí. Nenahraditelný a   nikým nepřekonatelný   Morgan Freeman. Film chytí za   srdíčko. Rozhodně   doporučuji
Frimo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Je to super film so super   hercami. Výborne zahrané   postavy. A Freeman je   jednoducho úžastný - ako   vždy. Je to záruka kvality.
panHnědý
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2013
Jeden z nejlepších filmů   všech dob. Originální DVD   mám doma na poličce, nebo   víte co? Já ho schovám   radši do trezoru! Dech   beroucí dílo, které   nahlédne do lidského nitra a   navždy zůstane jeho   součástí. Famózní a   strhující finále, během   kterého jsem plakal. Jeden z   nejemocionálnějších konců   filmového plátna.
Vlčisko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Vykúpenie z väznice Shawshank
Drámy typu tohto filmu mám   najradšej. Mohli trošku   lepšie prepracovať ten dej,   ale i tak ma veľmi bavil.
melano1975
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2017
NADEJE UMIRA AZ POSLEDNI
Scenar a rezie na jednicku.   Herecke vykony hlavnich akteru   byly strhujici. Obzvlaste   Morgan Freeman. Ted nedavno   jsem si to pustil opet a byla   to zase herecka kanonada, ten   film me nikdy neomrzi. Kdyz   budete mit dlouhou nedeli   tento film vam srovna   myslenky. Plnejch plcet bodu   jak jinak.
Furat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Ne nadarmo deset hvezdicek
Tenhle film ma jen jednu vadu.   Kdyz ho uvidite poprve,   pribije vas k   televizi/monitoru a naprosto   pohlti. Podruhe uz vite jak to   dopadne, ale i tak se podivate   po treti a poctvrte. Protoze   tohle neni jen pribeh z   vezeni, tohle je o vuli, o   trpelivosti snaset prikori a   nenechat se zlomit i kdyz jste   "tam" nevinne.   Protoze v base jsou prece   vsichni nevinne (advokat to   posral :-) Uprimne receno,   nedovedu si to predstavit, ale   tady opravdu plati ze nadeje   umira posledni. Zavidim   kazdemu kdo to nevidel,   protoze poprve je to proste   jenom jednou...
jirka72
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Prostě super!
Můj nejoblíbenější   film,viděl jsem ho snad   pětkrát a půjdu do něj   znova.Morgan Freeman je pan   herec,v tomhle filmu   jedinečnej,Robbins   samozřejmě taky,skvělej   děj,nedá se tomu nic   vytknout.Můžu všem   doporučit,bude málo   lidí,který tenhle film   nechytne.
adams89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2007
Není mnoho filmů, které na   člověku toho tak moc   zanechají a na které poté   tak rád vzpomíná. Tento   snímek , ale patří k tomu   nejlepšímu , co kdy filmový   divák mohl shlédnout a po   právu se také pravidelně   umísťuje na předních   žebříčcích nejlepších   filmů světa. Říkám si,   že je škoda, že byl   natočen ve stejný rok jako   Forrest Gump a Pulp Fiction,   protože jinak si troufám   tvrdit, že minimálně   čtyři nebo pět Oscarů z   celkových sedmi nominací by   Vykoupení jistě získalo.   Když to tak vezmu, tak mu ani   snad není, co vytknout -   typický příklad toho, jak   má vypadat dokonalý film.   Nejlepší na tom všem je   určitě herecké obsazení, a   to i u vedlejších rolí. V   hlavních rolích excelují   Morgan Freeman a Tim Robbins,   kteří si zahráli své   životní role. Příběh se   zdá na první pohled docela   jednoduchý, ale je tak   skvěle vyprávěn, že mu   může konkurovat málokterý   film. Toto úžasné dílo by   měl vidět úplně každý,   kdo má rád alespoň trochu   kvalitní filmy. Tento   bezesporu kvalitní je a je   jen málo jiných (snad   žádný), které by ho   dokázaly překonat. Je mi   skoro k pláči, když takový   skvělý film nezíská   žádného Oscara a naopak   takový Tygr a drak nebo   Zkrocená hora ano.
Heger_Vladimir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Velmi dobry film hlavne ten   koniec ako s nimi vybabre.   Spociatku som myslel ze je to   blbost ale teraz pozriem vzdy   ked to davaju v telke
lasvegasman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2009
no. 1
1.místo zaujímá i v mém   žebříčku. Bezpečně   poráží Beavis and Butthead   do Amerika na druhém místě   :-)
P33TA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Vykoupení z věznice   Shawshank je opravdu velmi   kvalitně natočený   film.Týká se to jak   hereckých výkonů, tak i   dějového zpracování.Lidem,   který tento film do   dnešního dne neviděli   vřele doporučuji.Chtěl bych   ještě podotknout, že   postavu Brookse neztvárnil   James Whitmore mladší, jak   je zaznamenáno v této   databázi, ale James Whitmore   starší narozen 1. října   1921 ve White Plains, New   York, USA.
macov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2008
špičkový scénář,závěr   filmu(dost   dojímavé),životní role   Timothy Francise Robbinsna,   film vyprávěný skvělým   hlasem Morgana Freemana.   Viděl jsem ho již   několikrát a stále v něm   najdu něco nového - dávám   jednoznačně 10
Jirka1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2009
K tomuto filmu už toho bylo   napsáno až až spíše mě   zajímá, jak dlouho vydrží   na čele   žebříčků...Hodně lidíz   nladší generace o tomto   filmu, jak jsem zjistil, nemá   ani ponětí.. A to je škoda.   Protože je v něm lidskosti   na "rozdávání"   Paradoxně v kriminále. I zde   je silný výchovný prvek.   Jsem rád za filmy, které   mohou pozitivně ovlivnit   diváky.
ALIOSA1988
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Silnej..ohromnej..dojemnej   zážitek!to nejlepší ze   všeho(přátelství,křivda,s   pravedlnost) a hlavně ta   NADĚJE!!!to nejcenější co   máme :-) bože takový maj   bejt filmy!Tak tohle je   důstojná filmová verze   knihy!
BlueDream
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Vykoupení z věznice Shawshank
Filmový příběh, který   jsem poprvé jedním dechem   shlédla v roce 1997 se mi   okamžitě dostal “pod   kůži” a od té doby jsem   jej s nadšením viděla snad   desetkrát. Jsou filmy, které   znáš pomalu zpaměti, ale   jako drogu nebo pamlsek si   musíš dát znovu a znovu.   Úžasně uvěřitelné   herecké výkony nejen obou   hlavních protagonistů jsou   tím, co povyšuje příběh   na nejvyšší level.
Honza-29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Vykoupení z věznice Shawshank
Jednoznačně nejlepší film   posledních let.Velice   zdařilé dílo po všech   stránkách.Exceletní   herecký výkon Tima Robinse i   Morgena
ZdenekBs
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2010
99%
Skvely film o pratelstvi a   nadeji. Plnych sta procent   nedostane jen proto, ze   doufam, ze tu jeste nejaky cas   pobudu a jistota je jistota.   Kazdopadne tento film nasazuje   latku velmi vysoko.
santini
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2006
Výborná předloha
Jsem jeho fanouškem, ale   když jsem si přečetl   stejnojmennou povídku od   Stephena Kinga, musel jsem ten   film vidět. Je pro mě   naprosto úchvatné, že   režisér dodržel slovo od   slova a to že vyústilo v   takový počin. Skvělé   výkony všech herců, nad   kterými ční M. Freeman,   báječné
Dr.Lecter
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Další adaptace knihy   Stephena Kinga. Výborné   vězeňské drama s   výbornými herci v   ústředních rolích. Opravdu   je škoda, že ze sedmi   nominací na Oscara   neproměnil žádnou,ale na   tom se nic nemění, že film   opravdu doporučuji všem,   kteří mají rádi napínavé   filmy. Zřídka kdy dávám   hodnocení plné, ale tenhle   film si jej plně zaslouží.   Kdyby v roce 1995 nebojoval na   Oscarech s Forrestem Gumpem,   tak by proměnil nejméně 5   nominací!!! Film vřele   doporučuji, a jsem rád že   sám vlastním originální   dvd s tímto filmem.
ilonamot
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2015
Excl
Knihy Stephana Kinga se   objevily mnohokrát jako   filmové téma a ne vždy to   dopadlo nejlépe, ale   Vykoupení je nádherně   lidský film opravdového   přátelství, který mě i   přez dlouhou stopáž udržel   po celou dobu v naprosté   pozornosti. Na konci filmu,   při setkání jsem neudržel   slzy. Herecké výkony všech   protagonistů jsou na vysoké   úrovn, ale Morgan Freeman mě   doslova dostal. I když se   film od knižní předlohy   podstatně liší, řadím ho   na první místo všech   filmů, které jsem kdy   shlédl...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Usilovnosť, um, duchovná sila
Pekný film, pekný príbeh.   Vidím, že tu je to top 1.   Každopádne si zaslúži byť   vysoko hore. Keď sa chce, tak   všetko sa dá. Pekný koniec   (čakal som čosi horšie, ale   dobre to dopadne) je   vyvážený nepeknými pomermi   vo väznici zo strany dozorcov   (alebo skôr hlavného   dozorcu) a riaditeľa.   Jediné, čo možno vytknúť,   je že mu na konci až moc   vecí bezpečne vychádzalo,   ale to je len a len dobre.   Každopádne možno iba   odporučiť
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Výborné vězeňské drama   plné emocí.Plejáda   hereckých osobností dává   filmu ten správný   styl.T.Robbins jako odsouzenec   za vraždu si najde ve   vězení přítele s kterým   se snaží přežít to peklo.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2006
Báječnej chytlavej   příběh, skvělým způsobem   ztvárněný, Robbins svoji   roli zvládl dokonale a M.   Freeman byl také trdičně   skvělý, škoda že film   vznikl ve stejné době kdy   Forrest Gump, který je o   malinko lepší, díky čemuž   se na tento snímek poněkud   pozapomělo při   oceňování....
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Krásný film o lidskosti   „nevinných“. Novodobý   Edmont Dantes. Krásná   muzika, atd. Trochu pohádka.   Co mě trochu zarazilo, bylo   kdy hlavní bachař drží pod   krkem Andyho Dufresna s tím,   že ho shodí ze střechy,   mimo věznici, před mnoha   zraky. To je trochu   přehnané. Ale budiž. Nějak   se Andy musel dostat ke   klidné práci ve vězení.   Asi to jinak nešlo i když o   jeho vysoké inteligenci není   pochyb celý film. Pošli to   dál (2000) se mi líbilo   víc.Ale stejně je to   krásnej film
diamant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Bezvadnej film, doporučuju !   Asi není na koukání kolem   dokola protože člověk už   ví jak to dopadne ale občas   znovu se podívat na skvělé   herecké výkony potěší.   Ještě jednou doporučuji   jako film, který je o   něčem.
sobmaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Nádherny film Franka   Darabonta,který nám ukazuje   příběh neskutečné touhy   po svobodě a síly   přátelství.Film umocňují   vynikající výkony Tima   Robbinse a Morgana   Freemana.Tento filml může   člověk vidět vícekrát a   přece nic neztratí ze své   krásy.
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Skutečně pěkně vymyšlený   film. Hodně zkratek   typických pro vyprávění a   některé drobné chybky mu   odpustím. Uvědomila jsem si   je, až když jsem film   viděla asi po páté.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Hodně povedený snímek,   citlivý příběh, který   krásně vygraduje, film,   který vás obohatí a naplní   dobrým pocitem.
Rosomak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2005
Naprosto výbornej film,   kterej po skouknutí potěší   a krásně zahřeje na   duši...
Místy je   možná příběh až moc   přemrštěný, ale když   přistoupíte na nějaké   nadsazené věci, zbyde jen   krásný, srdcem vyprávěný   příběh, který si   zaslouží to, aby byl viděn   opravdu snad každým...   doporučuju všem, myslím,   že vás nezklame a na konci   filmu budete jen spokojeně   kývat hlavou...
Emzak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2004
Pro mě a doufám, že i pro   ostatní je tento film   naprosto nejlepším filmem z   věznice jaký jsem kdy   viděl. I herecké výkony   Morgana Freemana a Tima   Robbinse jsou skvělé,   příběh se mi taktéž   velice líbil, zde nemám slov   pro kritiku. Co se mi ale   nejvíce na filmu líbí, je,   že ukazuje vězeňskou   filozofii, což jsem sice už   viděl v jiném filmu, ale ani   zdaleka ne tak dobře podané.   Je krásné když má film   hlubší smysl, který navíc   odhalí i obyčejný   smrtelník. Navíc způsob   vyprávění filmu je   jedinečný, to jsem snad   ještě nikde neviděl. Film   si vysloužil naprosto   oprávněně tolik ocenění.
Ell3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Působivý příběh,co je   skvěle zfilmován.(S.King +   F.Darabont = 1 )Herci si jeden   večer určitě zaslouží   vaši pozornost.Neshlédnout   tento film,když máte   možnost,by mohl být hřích.
dallik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Velice dobrý film,se   skvělími hereckými   výkony,vyrovnaný děj po   celou dobu,skvělý   konec...ale nejlepší film co   jsem viděl?...to určitě ne
Vladimiros
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2010
Toto dílo patří do desítky   mích nejoblíbenějších   filmů.Výborný příběh a   herecké obsazení mluví za   vše.
Tanatos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2014
Vykoupení z věznice Shawshank
Konečne som si našiel čas   pozrieť si tento film a vobec   neľujem že som si ho   pozrel.Dvojhodinovým   filmom,keď sa dá tak sa   radšej vyhnem ale tento film   by som vedel pozerať aj tri   hodiny.Veľmi silný príbeh o   vazaní,vaznoch,bacharoch a   špinavostiam,ktoré sa vo   vazniciach dejú.Je to príbeh   povýšenectva,zrady,nevinne   odsúdenom ale aj o   priateľstve ktoré može   vzniknúť vo   vazaní.Životné role   T.Robbinsa aj M.Freemana ale   aj ostatných hercov.Nie vždy   ma potešia happyendy vo   filmoch,ale tu ma veľmi   potešil.Ten koniec bol naozaj   veľmi dobre zvládnutý.Aj   keď ma dosť potešil,medzi   moje obľúbené sa nedostal.
pik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Jeden z mála filmů, který   na mě udělal opravdový   dojem. Obal ani obsah   nedokážou ani přiblížit   atmosféru a celkový dojem   jaký film zanechá po   shlédnutí. Je to opravdu   film na který se dá dívat.   Hvězdné obsazení, skvělá   kamera a hlavně dobrý   scénář. Je jen škoda, že   takových počinů je jak   máku.
Renuleee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2008
Film o tom, že i v   prostředí jako je věznice   plná vrahů se najde   houževnatý muž, který   neztrácí naději. :) A   nemyslím si, že je děj zas   tak moc nepravděpodobný.   Nevěříte snad na zázraky?   ;)
9/10 dávám za   příběh, herecké výkony a   dialogy.
jedlickaj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2007
To že je to opravdu výborný   film to je asi jasné podle   všeho co se tu člověk   dočte. Jen mě tak napadá   jestli to není výborný   americký film. Podívejte   jaké americké filmy jsou v   poslední době vyzdvihovány.   Filmy kde nehrajou hlavní   roli peníze za monstrózní   scény a efekty. No když je   hollywoodský film postaven na   scénáři má vyhráno.   Spoustu výborných   evropských filmů má   minimlně stejně kavlitní   scénář jen chybí peníze   na propagaci jako u těch   velmi kavlitních amerických
dzamba
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2009
tenhle film me dost dostal   chvilama neni pro lehke   povahy, ale určite   doporučuji tomu kdo má rád   filmy o životě z   vězenského prostředí
Tirion
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2005
Film dostává krásnou a   reálnou atmosféru   výbornými výkony herců   (Tim Robbins, Morgan Freeman).   Film má náboj a moc se mi u   něj líbilo, že jsem s hl.   hrdinou žil, cítil jsem jeho   náladu a pocity. Nakonec jsem   dosáhl krásného   paradoxního pocitu. Byl jsem   smutný z toho, že se z   vězení dostal. Výborná je   hudba, kamera i scénář. Jen   mi občas vadil střih, byl   moc útržkový.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Vykoupení z věznice Shawshank
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Vynikající film s   vynikajícím příběhem a   vynikajícími hereckými   výkony.
Úplně   úžasné, jak dokážou tak   realisticky ostárnout   člověka, jako kdyby to   točili fakt tak dlouho v   kuse. Sem tam se sice   příběh vleče (hlavně tedy   úplně na konci, to se mi   zdálo už opravdu moc   zdlouhavé), ale jinak postava   Andyho a Reda (plus dalších   vězňů) jsou tak   charakterově speciální, že   nejde nehltat to, co   dělají.
S filmem jsem   spokojen, ale na druhou stranu   si nemyslím, že je to ten   největší klenot co byl kdy   natočen...
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Opět zdařilé dilko a opět   luxusní obal film se moc   povedl a patři podle mně k   stálicím na tak zvaném   filmovém nebi a opět   filmaři dík hereckému   koncertu udělali z filmu   bombu
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Zajímavý film víceméně z   vězeňského prostředí,   korunovaný skvělými   hereckými výkony. Film o   přátelství a naději.   Vyznívá sice moc pozitivně,   ale naděje mnohdy člověku   pomůže. Oba hlavní   představitele mám rád a   příběh je skvěle   postavený. Takže není moc   co vytknout. A nutno dodat –   skvělá hudba.
„Brooks was here“
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2017

teď jsem se dostal k   tomu,abych shlédl tento   vychvalovaný snímek.Jako   fakt mě chytil,ale možná   zase ne až tak,jak jsem   čekal.Vynikající Tim   Robbins a i Morgan   Freeman.Občas nějaká ta   nelogičnost a   nereálnost.Jinak příjemně   strávený čas
sismik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Nechápu to nadšení
Jasně, je to krásný film,   ale všeobecné   prohlašování, že jde o   zatím nejlepší film jde   nějak mimo mě. Film   považuji za jeden z   nejlepších, ale podle mého   názoru jsou podařenější   kousky. Celý film je velmi   poutavý a závěr filmu   naprosto nečekaný. Divák   očekává to co se stane, ale   ne to jak se to stane což je   filmu vždy ku prospěchu.   Výkon všech herců je   skvělý ale Morgan Freeman   opravdu vyniká. Překvapivě   je docela kvalitní i český   dabing i přesto pokud máte   možnost doporučuji   angličtinu.
biscutstar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2010
Miluji tento film. Je to   příběh o naději snech , a   ten, jehož emoční dopad je   stejně velký jako Tichý   oceán je modrý.
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Ano, Shawshank je kvalitní   film, propracovaný, s   překvapivými momenty a   dobrou ústřední dvojicí,   ale trochu mě mrzí, že   některé motivy jednoduše   okopírovali z Útěku z   Alcatrazu.
monchu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Skvělý film. Nejvíc se mi   líbilo, že je to hrozně   realistické. Žádný akčně   nadupaný snímek o útěku z   vězení. Hlavní postava je   typický zakřiknutý   účetní, který nemá pěsti   a taky na to často doplácí.   Je to jako ze života, je   slabí a tak ho každý   mlátí. Odnikud se nevynoří   statečný zachránce, který   by mu se vším pomohl.   Nakonec se však díky své   inteligenci dostane ven. Ten   jeho útěk mi připadá   naprosto skvělý - už od   začátku má všechno   promyšlené a všem na   očích pomalu vše chystá. A   tomu jak vyplení ředitelův   účet se musíte jen smát.   Doporučuju ke shlédnutí.
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2004
Skvělé, ale s několika otazníky
Skutečně filmový zážitek.   Divák nebude mít problém   naleznout svou roli ve filmu.   Vypravěčsky pojatý film má   vynikající scénář a   kameru, odpovídající tempo,   bezchybné herecké   výkony.
Jednou z mála   věcí, které však na filmu   nsluší, je vyznění filmu   jako vězeňské idylky. Film   vytváří dojem, že je ve   vězení ve skutečnosti velmi   pěkně ( vynecháme- li   fyzické šikanování,   samotka a dozorské tresty). A   že se nikomu z vězení ani   nechce.
A druhou   zváděcí skutečností je   vlastní útěk:
-   vynášení hlíny bych   pochopil. Ale zvuky, které   musel výkop dělat během   tiché noci už ne.
-   zakrytí tunelu plakátem při   útěku zevnitř tunelu je   hodný kouzla.
-   bouřka jako na zavolanou a   hřmění zrovna v intervalech   pro tlučení kamenem do   potrubí.
- potrubím,   kterým po protržení   vytrskne obrovské množství   fekálií nakonec protéká   litr za sekundu.
Nakonec vlastní půl   kilometru dlouhé plížení   potrubím, které ale nakonec   musím příjmout, neboť   touha po svobodě z   nespravedlivého vězení je   asi skutečně divy   konající.
Film   doporučuji a i když jsem   vlastně prozradil   vyvrcholení filmu, stojí za   to ho vidět- třeba budete   mít jiný dojem.
Vašulda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Film má asi všechno co by   měl správný film   mít.Skvělí herci,dobrá   hudba i kamera.Film je   natočen podle předlohy   Stephena Kinga a i když   bývá vždycky knížka   lepší než film,tak tady si   myslím pravý opak.Film   zahrnuje všechno co je podle   předlohy,nechybí žádná   důležitá situace,která je   v knize.Prostě hodně   procítěný, good film....
Soused89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2007
Hezkej film, bohužel mu však   nikdy neuvěřím, že vztahy   mezi vězni ve vězení pro   vrahy mohou být takhle   idylické. Kromě   "sestřiček"   veškerá brutalita ve filmu   přichází ze strany   vězenského personalu,   zatímco vězni jsou   svatouškové. To mi nesedí.
Linville
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2008
Osobně jsem od tohoto filmu   čekal více.Rozhodně si   nemyslím že by to byl   lepší film než Zelená   míle.
Frenky11
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Vykoupení z věznice Shawshank
Tomuto filmu musím dat hned -   za délku filmu, musím dat   další - za dlouhé dialogy.   Ale skutku to byla pohodová   podívaná z překvapujícím   koncem. Tenhle film jsem už   par krát vyděl a i proto na   odpoledni přežití bodne. Ve   víkendu.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Určitě velice dobrý,   precizně zpracovaný film   plný emocí a působivých   scén, se silným příběhem   a výbornými herci, ale...   něco mi na něm   "nesedlo". Když jej   srovnám např. s podobně   tématickou Zelenou mílí od   téhož režiséra, víc   bodíků mu prostě udělit   nemůžu.
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2017
Asi je to dobrý film, ale v   čem je lepší než třeba   Motýlek, nebo Frajer Luke?Ty   u mne zabodovaly výš, takže   tentokrát jenom sedmička z   deseti - fakt se to táhlo   jako žvýkačka...
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2017
Film se mi sice líbil, ale   viděl jsem i lepší. Jsou   tam smutné i veselé chvíle,   ale celkově se děj trochu   táhne. Že je film hned   první v žebříčku   nejlepších filmů, to bych   asi přisuzoval spíše   "davovému   šílenství". Jsou jiné   snímky, který by si   zasloužili první místo. Za   mě zdravých sedm bodů.
jardiv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2022
Nechám ho hnít v cele navždy?
Nemám rád vězeňský filmy.   Vždycky je v nich totiž   taková ta bezvýchodnost,   marnej boj jedince s   vězeňským systémem. To   člověku navodí depku raz   dva. Jsem možná divnej, ale   když už si něco pustím,   chci se při tom bavit a né   bezděčně koukat po bytě,   kam by se dala zatlouct skoba   s kusem pořádnýho režnýho   provazu...
Taky jsem   hodně dlouho vzdoroval, než   jsem se odhodlal se na tohle   Vykoupení podívat. Nakonec   ale zvítězila zvědavost.   Koho by taky nezajímalo, co   to může bejt za pecku, když   je tady na fdb v dlouhodobém   hodnocení na prvním místě,   dokonce před Gumpem.
A   jak to teda dopadlo? No, při   sledování jsem měl docela   často nutkání film stopnout   daleko před koncem a zanechat   tak Andyho hnít v tý jeho   cele navěky – teda alespoň   pro mě. Jenže mám takovou   blbou vlastnost: když něco   začnu, chci to obvykle taky   dokončit. A je docela jedno,   jestli jde o rozpitý pivo v   hospodě, nebo o rozkoukanej   film, co mě moc nebaví.
Tudíž jsem si to   protrpěl až do konce (a budu   tak hodnej, že vám ho tu   neprozradím). Tím pádem už   taky chápu nadšení mnoha   uživatelů co tohle mají za   kultovní podívanou. Já si   ale prostě jen odfajfkuju   další film z kolonky „chci   vidět“.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Nedavno jsem to poprve v   zivote videl a nemuzu rict, ze   by me to zklamalo. Ale   popravde - videl jsem   prinejmensim stovku lepsich   filmu, tohle nebylo spatne   zahrany, ale dej byl naprosto   predvidatelnej a   nepravdepodobnej.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Byl dobrý, přesně jak jsem   čekal, ale že by mě úplně   dostal, se říct nedá.   Možná jsem jen příliš   srovnával Andyho s Mikem   Scofieldem ze seriálu Prison   Break, možná mi přišel   jeho útěk po všech   PBčkách příliš   jednoduchý. Ale co bych   chtěl – je to film, tam   nemůže hrdina desítky hodin   záběrů utíkat. Příběh   je samozřejmě dobrý, občas   smutný, občas trochu   veselejší, spolu s hlavním   hrdinou trpíme bezmocí   vůči zlému šéfovi,   zajímavý je i námět s   institualizací (vězni po x   letech v base nechtějí do   světa). Atmosféra je   typická vězeňská, žádná   fantazie a hraní s obrazem,   jen strohé realistické   vyprávění faktů,   přestože fakty dohromady   tvoří zajímavý obraz.   Přesto všechno, při   srovnání se Zelenou mílí,   skvělém a neskutečně   emotivním filmu   vyprávějícím o lidských   charakterech, povaze a s   lehkým nádechem   mysteriózna, z toho   Shawnshank musí zákonitě   vyjít až druhý.   Každopádně, filmy z pera   Stephena Kinga mají kvalitu   většinou již předem   zaručenou.
liskamm
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Opravdu ten nejlepší...?
Už nějakou dobu   přemýšlím o tom, jestli je   tenhle film opravdu ten   nejlepší.
Nějak mi   přijde, že už byl   překonán a to jak ve   scénáři, režii i v   hereckých výkonech.
Tím nechci říci, že je   to špatný film. Rozhodně je   nadstandartní. Ale 10 z 10   hvězd...?? To asi ne.

Nejvíc mě na   filmu asi irituje ta strašně   pozitivní nálada většiny   hlavních hrdinů vězňů.   Rozhodně si nemyslím, že   muklové v Shawshanku byli až   takhle v pohodě. To by museli   být neustále zhulený.
Mé hodnocení: 6,7 z 10
Constantine_cz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Úplný top to není
Tento film je podle mého   názoru tak o 5procent   nadhodnocen. Příběh pro mě   nebyl až tak poutavý a děj   byl místy zdlouhavý. To   ovšem neplatí o hereckých   výkonech, které byli   úžasné. Ovšem myslím si,   že k vrcholu tento film   opravdu nedosahuje a to ani ve   svém žánru. Radši bych   jako Top 1 viděl Forresta   Gumpa či Pulp Fiction ( to   jsou filmy u kterých jsem se   nikdy nenudil ).
ondrousn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2010
Myšlenka filmu byla skvělá,   film byl ovšem zdlouhavý a   myslím si, že si film   nezaslouží tak vysoké   hodnocení...
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2020
Jsem určitě kacíř ale po   pravdě jsem nikdy úplně   nepochopil z jakého důvodu   je tento film tak   glorifikovaný. Pro řadu   lidí je to dokonce nejlepší   film v historii světové   kinematografie. Pro mě je to   "jenom" dobře   natočené a určitě   nadprůměrné drama z   vězeňského prostředí a s   jedním z mých   nejoblíbenějších herců   Morganem Freemanem.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Není to špatné, ale po   přečtení mnoha recenzí   jsem čekala skutečně   vypjaté a strhující drama,   u něhož nebudu dýchat od   začátku až do konce. Ve   výsledku jsem byla docela   zklamaná. Tím nechci říct,   že film je špatný, ale   opravdu jsem čekala něco   trochu jiného. Z hereckých   výkonů se mi nejvíce líbil   Morgan Freeman, jeho postava   byla asi nejvíce   uvěřitelná.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Bezpochyby kvalitní snímek,   o tom není sporu, ale až zas   za takový zázrak to   nepovažuji. Když pominu pár   nelogičností a nesmyslů,   tak samotný příběh,   nespravedlivě odsouzený,   tvrdé podmínky ve vězení,   přátelství a zdařený   útěk, je od sepsání   románu Hrabě Monte Christo   mnohokrát použité téma,   přidat tam ještě nějakou   tu pomstu, tak je to   dokonalé. Samotný fakt, že   se někdo ocitne ve vězení   omylem, či jen souhrou   náhod, patří mezi jedno z   největších klišé filmové   historie. Někteří filmaři,   dokonale ovládající své   řemeslo, moc dobře vědí   jak zapůsobit na diváka,   jednoduchý, přímočarý a   lehce předvídatelný děj,   nebál bych se toho slova, ale   místy až podbízivý,   spousta emocí a prázdných   slov a v neposlední řadě   dobrý, v některých   případech až kýčovitý   konec. Rozhodně bych v tom   nehledal žádnou hlubší   filozofii. Film jsem viděl   několikrát a marně jsem   hledal čím si zasloužil   přední místa v různých   žebříčcích. Velmi   kvalitní, ale ničím   výjimečný.

Obecně nemám filmy z   vězeňského prostředí v   přílišné oblibě, a to pro   jejich pohled a celkové   vyznění. Vesměs jsou tyto   příběhy ztvárněny jako   konflikt mezi brutálními   zkorumpovanými dozorci a   „hodnými a   uvědomělými“ vězni, jež   většina z nich jsou nám   předkládáni jako kladní   hrdinové. Nějak se však   zapomíná na to, proč a za   co jsou tito lidé za   mřížemi. Příznivci a   propagátoři humanizace   vězeňství, k nimž se v   žádném případě   neřadím, jistě takové   snímky ocení daleko lépe.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2012
Nemůžu se ubránit   srovnání s dalším vysoko   hodnoceným filmem, Forrestem.   Shawshank má asi   pravděpodobnější,   uvěřitelnější příběh,   ale (možná právě proto) mi   nepřijde až tak úžasný.   Všichni pracují na 100 %,   ale jinak nevím, co bych na   filmu obdivoval.
Forrest je sice pohádka,   ale pro mě emotivnější,   mj. protože k němu mám   osobní vztah. K tomuhle   ne.
Takže sorry, asi   zase budu za barbara, ale víc   bodů nedám.
Kaaza
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.9.2011
Špatnej film, na špatným   místě, ve špatnou dobu.   Propadák a zas taková hrůza   to sice není, ale tyhle filmy   moc nemusím, zbeytečně   přeplácaný a dlouhý děj   který se zdá nekonečný a   strašně se vleče (není to   + ani - rád se podívám na   film co má děj, ale v   tomhle, no řekněme si že to   není to solené vepřové),   obsazení se mi moc líbilo,   to bylo takové hlavní plus,   ale jinak celkově musím dát   za 5, jsou ale samozřejmě   horší filmy.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Davová psychoza zafungovala
A tak snímek,který je   průměrný dostává   nejvyšší hodnocení,   bdet´t b ne, jít s davem je   příjemné. Osobně na tomhe   snimku nevidím nic až tak   zajímavého. Např Motýlek,   je film který má grády, ale   tohle to je trochu scifi   trochu na city diváka, proste   americký film jak má být,   no nekup to český člověče   a neobdivouj to. No vlastně   proč neobdivovat a   nepřeceňovat film z   vězenského prostředí,   výdyť máme málo českých   filmů, které jsou z   prostředí z´tzv   nekriminálního. Ale je to   jen muj názor, dávejte za 10   je to nejlepší film včech   dob, na který se jistě   chcete dívat denně určitě   vám přinse skvělou relaxaci   a zábavu, jen tak dál   český diváku počátku 21   soletí. Dívaje se a relaxuj   a žasni jaký amíc umí   točit filmy :-)))
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.2.2014
Film o hodňoučkých   vězních, kteří místo   obvyklých alotrií jen   navštěvují knihovnu a vedou   hlubokomyslné debaty.   Scénář se beznadějně   motá kolem hlavní osy, o   které divák netuší ani   zbla a autor sám patrně   také ne. Těch dobrých scén   je vzhledem ke stopáži uboze   málo. Celkově mám z filmu   hodně bolavý dojem. Možná   i nesmyslné vyvyšování   hodnocení filmu napomohlo obr   zklamání. Spíše na mne   snímek působí dojmem   přitroublé pohádky. Hlavně   o tom jak po dobu 20 (slovy   dvacet) let nikdo při   šťáře ani nikdy jindy   nesundal ze zdi plakát.   Hvězda panu Freemanovi a   sbohem. 201312120000/0000
Tommy.Vanek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.2.2014
jj viděli jsme ale první   místo na čsfd a tady bych   nazval skupinovým   šílenstvím ...tenhle film   je prostě pruměrnej film o   vězních kterej mě nikterak   nezaujal...je to prostě   sr..DD
Hamann
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Myšlenka nebyla úplně   špatná, ale film se   strašně vlekl. Byla v něm   spousta obrovsky nudných   pasáží. Tomuto filmu bych   dal tak 6 hvězdiček, ale   když všichni dávat max.,   tak to musím jít trochu   níž.
Predikisto
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.11.2012
Ne vskutku si nemyslím že je   to film na jednu hvězdu jen   se domnívám že je to asi   nejvíce nadhodnocený film   všech dob a to asi díky   tomu že nikoho nenasere ale   to nepovažuji za klad a tak   mu musím něco ubrat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42979minih42979Časy se mění (2004) 
Les Temps qui changent n
minih32691minih32691Doba ledová (2002) 
Ice Age n
minih17783minih17783Remington Steele (1982) [TV seriál] 
Remington Steele n
minih11309minih11309Leningradští kovbojové dobývají Ameriku (1989) 
Leningrad Cowboys Go America n
minih9876minih9876Kam se poděla sedmá rota (1973) 
Mais Ou Est Donc Passée La 7eme Compagnie? n
minih16834minih16834Práče (1960) 
Práče n
minih43992minih43992Ajťáci (2006) [TV seriál] 
The IT Crowd n
minih86179minih86179Osamělý jezdec (2013) 
The Lone Ranger n
minih30975minih30975Jak na věc (2002) 
About a Boy n
minih42689minih42689Soví hnízdo (1981) [TV inscenace] 
Soví hnízdo n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Útěk z vězení (2005) [TV seriál]

 Útěk z vězení (2005) [TV seriál]
Útěk z vězení n
Prison Break
Žánr: dobrodružný / drama / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Bobby Roth, Kevin Hooks, Dwight H. Little

(jiná verze filmu)

Zelená míle (1999)

 Zelená míle (1999)
Zelená míle n
The Green Mile
Žánr: drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Frank Darabont

(jiná verze filmu)

Útěk z Alcatrazu (1979)

 Útěk z Alcatrazu (1979)
Útěk z Alcatrazu n
Escape from Alcatraz
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Don Siegel

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

01:35 - 03:05

23 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

ČT2 - Vigil

01:50 - 02:45

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - V mysli vraha (2015)

00:00 - 02:10

118 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Ve službě (2019)

00:45 - 02:50

73 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190631
Osobností: 698034
Fotografií: 764590
Plakátů: 377028
Obsahů a biografií: 178412

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala