Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Mapa lidského srdce
Neuvěřitelný příběh lásky eskymáckého mladíka Avika, který překlenul léta, oceány i nebezpečí 2. světové války, aby našel svou dětskou lásku, míšenku Albertine. Nakonec ale zjistí, že jejich kultury jsou příliš odlišné na to, aby spolu mohli být...

Opravdový cit nezlomí ani čas, ani vzdálenost, ani válečná vřava. V roce 1931 přistane v Antarktidě pilot, který má zmapovat neprobádaná území. Zpět do civilizace s sebou vezme malého eskymáckého chlapce Avika, který onemocněl tuberkulózou. V domě katolických pěstounů, kde vyrůstá, se chlapec uzdraví. Tam se také setká s míšenkou Albertine a zamiluje se do ní. Ani po návratu na rodnou Antarktidu nemůže na Albertine zapomenout.
Po letech se náhodně setká s pilotem, díky kterému se s Albertine poznal, a pošle po něm své lásce vzkaz. Připojí se k pilotům, kteří ve 2. světové válce bojují proti Hittlerovi, a stále Albertine hledá. Zjišťuje však, že překážky, které ohrožují jeho přátelské i milenecké vztahy, jsou větší, než si byl vůbec kdy ochotný připustit...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mapa lidského srdce
V roce 1931 přistane v Antarktidě britský pilot Walter Russell /Patrick Bergin/, který má za úkol zmapovat neprobádaná území. Zpátky do civilizace sebou bere malého eskymáckého chlapce Avika /Robert Joamie/, který trpí tuberkolózou. Je umístěn do léčebného ústavu, kde se poprvé setkává se svou osudovou životní láskou, dívkou Albertine /Annie Galipeau/. Snad proto, že Albertine ce cití odstrčená, protože je míšenka a chlapec Avik je eskymák, začne tyhle dva pojit k sobě silné pouto a zamilují se do sebe.

V domě katolických pěstounů kde Avik vyrůstá, se uzdraví a vrací se zpátky na Antarktidu. Ani tam nemůže však na Albertine zapomenout. Navíc jeho lidé ho odvrhnou, protože si myslí, že na Avikovi ulpěla smůla. Po letech se náhodně setkává s pilotem, díky kterému se s Albertine vůbec poznali a pošle po něm své lásce vzkaz. Zuří 2.světová válka a Hitler ohrožuje celý svět. Avik /Jason Scott Lee/ se proto připojuje k pilotům a pracuje jako letecký fotograf, mezitím však Albertine /Anne Parrillaud/ usilovně hledá, ale ona jako by mu stále ten čas unikala.

Během války se ti dva přece setkávají. Bohužel jejich lásce není osud nakloněn, vše se komplikuje, když Avik zjistí, že Albertine je provdána za jeho starého anglického přítele, aby zapomněla na svůj míšenecký původ. Postupem času mu začne docházet, že překážky, které ohrožují jeho přátelské i milenecké vztahy, jsou větší, než si byl vůbec kdy ochotný připustit.


Autor: Lynette

Popis / Obsah / Info k filmu Mapa lidského srdce
Neuvěřitelný příběh lásky eskymáckého mladíka Avika, který překlenul léta, oceány i nebezpečí 2. světové války, aby našel svou dětskou lásku, míšenku Albertine. Nakonec ale zjistí, že jejich kultury jsou příliš odlišné na to, aby spolu mohli být.
*****
Opravdový cit nezlomí ani čas, ani vzdálenost, ani válečná vřava.
V roce 1931 přistane v Antarktidě pilot, který má zmapovat neprobádaná území. Zpět do civilizace s sebou vezme malého Eskymáckého chlapce Avika nemocného tuberkulózou. V domě katolických pěstounů, kde vyrůstá, chlapec vyzdraví. Tam se také setká s míšenkou Albertine a zamiluje se do ní. Ani po návratu na rodnou Antarktidu nemůže na Albertine zapomenout. Po letech se náhodně setká s pilotem, díky kterému se s Albertine vůbec poznali, a pošle po něm své lásce vzkaz. Připojí se k pilotům, kteří ve 2. světové válce bojovali proti Hittlerovi a stále Albertine hledá. Zjišťuje však, že překážky, které ohrožují jeho přátelské i milenecké vztahy, jsou větší, než si byl vůbec kdy ochotný připustit.
28. Letní filmová škola

Autor/Zdroj: /Letní filmová škola


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a zdymadlo (1994) [TV ...

22:25 - 00:00

27 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Venus a Serena - sestry, které...

22:40 - 23:35

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:05

72 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:50 - 00:00

2 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Reklama