Charles in Charge (1984) [TV seriál]

Charles in Charge
    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 30 min., 126 epizod, 1984-1990
Ve Spojených státech bylo celkem odvysíláno 126 epizod komediálního seriálu – „sitcomu“ – s názvem „Charles in Charge“. Hlavním hrdinou je zde mladý, devatenáctiletý student jménem Charles. Ano, toť vše. Jeho příjmení totiž v celém seriálu nezazní, což je jakýsi žertík seriálových scénáristů. Jaká je hlavní zápletka příběhu? Vcelku jednoduchá. Charles je chudý student a je vděčný za možnost levného ubytování pokud možno i se stravou. Obě možnosti se nabízejí, samozřejmě za určitou protislužbu. Charles v rodině, v níž žije, hlídá děti. Je vlastně jakousi chůvou, která tedy pobývá u svých zaměstnavatelů za byt a stravu. Jeho prvními „šéfy“ byli nejprve manželé Pembrokovi – matka Jill a otec Stan, rodinu tvoří jejich tři dětičky, které má tedy jako správná chůva Charles na starosti. Nebyli však jediní. V průběhu vysílání došlo ke změně – Pembrokovi se odstěhovali do Seattlu, neboť dům, v němž rodina žila, byl pouze pronajatý. Charles však nemusí odcházet, neboť si rázem získá sympatie nových obyvatel domu. Rodinu tentokrát tvoří dokonce dědeček Walter, dále maminka Ellen, která sice má manžela, ale ten – jakožto armádní důstojník – navštěvuje rodinu jen sporadicky. A ani zde nechybí tři děti, nad nimiž opět převezme záštitu náš Charles. Zbývá ještě dodat, že druhá rodinka jsou Powellsovi.

První díl tohoto úspěšného seriálu byl odvysílán na americké televizi CBS dne 3. října 1984, ten závěrečný viděli diváci 22. prosince roku 1990.  Autor: Hortensie

režie:
Scott Baio, Alan Rafkin, Zane Buzby
 
 
hraje:
Scott Baio (Charles), Willie Aames (Buddy Lembeck), Nicole Eggert (Jamie Powellová), Josie Davis (Sarah Powellová), Mark Clayman (Ray), Anthony Mangano, Ed Beechner (Victor (4. řada, 1989)), Michael Pearlman (Jason Michael Pembroke (1. 2. řada, 1984-1985, 1987)), Amanda Horan Kennedy (paní McCoyová (1. řada, 1984)), Michelle Johnson (Joyce), Jennifer Runyon (Gwendolyn Pierceová (1984-1987)), Susan Ursitti (Debbie), Paul Walker (Russell Davis)
 
 
námět:
Peter Gethers, David Handler
 
 
scénář:
John B. Collins, Seth Weisbord
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.