Co teď a co potom? (1991) [TV seriál]

Co teď a co potom?
68.1 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 60 min., 8 dílů
„Příběhy z prostředí manželské poradny“
Seriál Alexandry Berkové "Co teď co potom" vzbudil počátkem 90. let - v době své premiéry - značnou pozornost jak u diváků, tak u odborníků z oblasti psychologie.

Tradiční rozvodové (a divácky atraktivní) téma prvních čtyř dílů totiž přesáhlo svůj žánr a překročilo obvyklá schémata právě díky úzké spolupráci s odborníky z manželského poradenství, konkrétně s PhDr. Z. Riegrem.

Autorce se podařilo nahlédnout na mnohé již klasické situace nově a v nových, nečekaných souvislostech. Podařilo se jí, že pořad vedle své dramatické funkce začal plnit i naučnou a osvětovou roli v tom dobrém slova smyslu, což se projevilo zpětnou diváckou vazbou a oprávněnou popularizací manželského poradenství.

Ve sledu za uzavřenými čtyřmi díly byly natočeny dva další díly zabývající se již složitějšími a méně exploatovanými tématy.

Vedle vlastních příběhů však stojí za pozornost i rekonstrukce jednotlivých modelových psychoher tzv. skupinové terapie, do kterých herci často přesvědčivě vložili i sami sebe.

Zdá se, že téma, ani jeho vysoce profesionální zpracování nikterak nezestárlo - proto se Česká televize rozhodla pro obnovenou premiéru tentokrát v podobě tentokrát osmi dílů - 4 × 60 minut a 4 × 50 minut.

Seriál má tyto části:
* 1 Tvrz
* 2 Kruh
* 3 Dveře
* 4 Dno
* 5 Hodný hoch
* 6 Maratón
* 7 Velmi banální příběh
* 8 Staré děti

Česká televize

hraje:
Klára Šumanová, Eliška Kudrnáčková, Karel Hovorka, Pavel Trávníček, Naděžda Prchalová-Vicenová, Olga Schmidtová, Bohumila Dolejšová, Kateřina Lojdová
 
 
asistent kamery:
Miroslav Hurt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.