Konec léta (1999) [TV film]

Konec léta (Summer's End)
60 %
 
 

Summer's End

Další název: Danielle Steel - Konec léta

    Žánr: drama / rodinný
    Země: Kanada / Spojené státy americké
    Délka: 117 min.
„Prázdniny tráví bratři Baldwinové u jezera, kde nedávno koupil dům i lékař v důchodu. Většině místních se to nelíbí, starý pán je totiž černý.“
První prázdniny po otcově smrti tráví dvanáctiletý Jamie s bratrem Hunterem u jezera na severu Georgie. Jejich maminka Virginia Baldwinová většinu času věnuje vedení restaurace v Atlantě, a tak si kluci užívají plnými doušky dnů volna. Hunter bere dokonce mladšího sourozence do party místních kluků. Malý Jamie však nade všecko miluje klid rybaření a divoká zábava kamarádů se mu líbí čím dál tím míň. Při chytání ryb se sblíží s Wiliamem Blakelyem, lékařem v důchodu, který zde nedávno koupil dům. Blakely je však pro většinu místních trnem v oku. Je totiž černý. Povzbuzena místním šerifem se jednoho dne parta kluků rozhodne podpálit doktorovu loď. Mezi žháři je i Hunter a malý Jamie to ví... Dramatický, nicméně křehký příběh o přátelství mezi bílým chlapcem a stárnoucím černým lékařem poukazuje na přetrvávající rasovou netolerantnost části současné americké společnosti.

režie:
Helen Shaver
 
 
hraje:
James Earl Jones (Dr. William 'Bill' Blakely), Jake LeDoux (Jamie Baldwin), Brendan Fletcher (Hunter Baldwin), Wendy Crewson (Virginia Baldwin), Jonathan Kroeker (Lad Trapnell), Andrew Sardella (Alex Rifkin), Al Waxman (dědeček Trapnell), Randy Hughson (Rainey), R.D. Reid (Henry Whitley), Sarah Francis (Erinn), Patrick McManus (Inspektor), Lindsay Murrell (dívka), Susan Cooke (dívka), Omar McIntosh (mladý Billy Blakely), Melanie Nicholls-King (Mrs. Blakely), Tony Meyler (Mr. Blakely), Gary Reineke (Šerif Miller), J. Adam Brown (Daryl), Victor Garber (vypravěč (hlas))
 
 
scénář:
Grant Scharbo, Jim Thompson
 
 
kamera:
Andreas Poulsson
 
 
hudba:
Lawrence Shragge
 
 
výprava-architekt:
Maureen Sless
 
 
kostýmy:
Antoinette Messam
 
 
střih:
Rick Martin
 
 
zvuk:
Bill McMillan
 
 
výtvarník:
Peter Emmink
 
 
zvláštní efekty:
Michael Kavanagh
 
 
koordinátor kaskadérů:
Matt Birman
 
 
masky:
Sandra Wheatle
 
 
výprava:
Jeffrey Butler
 
 
výkonný producent:
Gina Matthews, Connie Tavel
 
 
producent:
Frank Siracusa, Patrick Whitley
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.