Dlouhá míle: Díl první (1989) [TV epizoda]

Obrázek není k dispozici.
65 %
 
 
    Žánr: drama / sportovní
    Země: Československo
    Délka: 75 min.
„Napětí sportovních bojů na atletických drahách. Osudové zvraty v životech mladých mužů. Svatopluk Skopal a Jan Čenský v českém seriálu z prostředí vrcholového sportu.“
Seriál nás zavádí do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let, protagonisty jsou mladí muži, trénující atletiku, a v jejich centru Ondřej (Svatopluk Skopal) a Michal (Jan Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1 500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, zázemí a zdá se i dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. První díl vrcholí porážkou Ondřeje Veseckého. V režii Jiřího Adamce v seriálu hrají dále Jan Potměšil, Marek Vašut, Eliška Vitanovská, trenéry si zahráli Petr Čepek a Radoslav Brzobohatý a další, hudbu složil Karel Svoboda. Naposledy se seriál na našich obrazovkách objevil v roce 1997.

režie:
Jiří Adamec
 
 
hraje:
Svatopluk Skopal (Ondřej Vesecký), Jan Čenský (Michal Klánský), Petr Čepek (trenér Hanák), Radoslav Brzobohatý (trenér Brázda), Jan Potměšil (Arnošt Klánský), Libor Baselides (Petr Šíma), Vlastimil Fišar (otec Vesecký), Marcela Martínková (matka Vesecká), Eliška Vitanovská (Lenka Lasovská), Václav Mareš (otec Lasovský), Marie Durnová (matka Lasovská), Renata Mašková (Alena Zárubová), Jan Teplý (trenér Záruba), Josef Větrovec (dědek Větrovec), Marek Vašut (Honza Vychodil), Miroslav Moravec (primář Vychodil), Alena Konopíková (matka vychodilová), František Němec (vedoucí reprezentace Cílek), Petr Haničinec (předseda trenérské rady Mareš), Jiří Sequens (Eda Kvapil), Petr Svárovský (hostinský Beránek), Lubomír Kostelka (Bláha), Vladimír Krška (Svárovský), Karel Bělohradský (Bezdíček), Hana Gregorová (Šmídová), Adolf Kohuth (Šmíd), Josef Vondráček (Volráb), Jana Jiskrová (Volrábová)
 
 
scénář:
Ivan Hubač
 
 
kamera:
Kristián Hynek
 
 
hudba:
Karel Svoboda
 
 
výprava-architekt:
Boris Halmi
 
 
kostýmy:
Dagmar Březinová (návrhy kostýmů), Jaroslava Veselá (vedoucí kostymérka)
 
 
střih:
Zdenek Patočka
 
 
zvuk:
Vladimír Skall
 
 
vedoucí produkce:
Petr Prejda
 
 
zpěv:
Ladislav Křížek
 
 
text písně:
Karel Šíp
 
 
masky:
Alena Šedová
 
 
dramaturgie:
Eduard Verner
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Hana Jarošová, Aleš Týbl, Jitka Hoferková
 
 
asistent režie:
Petr Strejček
 
 
asistent kamery:
Oldřich Kovář, Jiří Zavřel
 
 
pomocná režie:
Milena Kropáčková
 
 
fotograf:
Jaroslav Trousil (fotoreportér)
 
 
asistent architekta:
Petr Pištěk
 
 
nahrál:
Elektrovox
 
 
asistent produkce:
Jaroslav Čipera
 
 
skript:
Zuzana Přibíková
 
 
vrchní osvětlovač:
Antonín Heřman
 
 
vedoucí výpravy:
Ivan Ernyei
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.