Do neznáma (2005) [TV seriál]

Do neznáma (South of Nowhere)
100 %
 
 

South of Nowhere

    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 24 min.
„Dospívání jako vzrušující cesta za novými přáními, touhami a sny.“
Rodina Carlinových se stěhuje z Ohia do L.A. Změna je náročná nejen pro rodiče, ale především pro jejich tři děti – sebevědomý basketbalista Glen, naivní a dobrosrdečná Spencer i tichý intelektuál Clay se budou muset vyznat ve spletitých vztazích na nové škole. Kingova střední nabízí koktejl zbohatlických dětiček, kluků z ghetta, roztleskávaček, cílevědomých studentů i aspirujících rockových hvězd. Jednou z nich je i zkušená Ashley, která Spencer Carlinovou od první chvíle velmi silně přitahuje...

Do neznáma představuje klasickou škálu témat seriálů pro teenagery – vztahy a chození, drogy, sport i potíže s rodiči. Oproti jiným teen soap operám zde ale nejde tolik o to ukázat životní styl a módní výstřelky „mladých a neklidných". Seriál spíš zpodobňováním společenských rolí v prostředí střední školy ukazuje dospívání jako období, kdy člověk přestává naplňovat očekávání druhých a naopak si ujasňuje, čím chce být on sám. Zároveň se jedná o prvního amerického zástupce žánru, který otevřeně ukazuje homosexualitu dospívajících.

Zdroj: ČT

režie:
Paul Hoen, Robert Townsend, Charles Randolph-Wright, Donna Deitch, Andy Fiedler
 
 
hraje:
Gabrielle Christian (Spencer Carlin), Mandy Musgrave (Ashley Davies), Maeve Quinlan (Paula Carlin), Matt Cohen (Aiden Dennison), Rob Moran (Arthur Carlin), Aasha Davis (Chelsea Lewis), Austen Parros (Sean Miller), Eileen April Boylan (Kyla Woods), Danso Gordon (Clay Carlin), Valery M. Ortiz (Madison Duarte), Marisa Lauren (Sherry Pena), Kyle Searles (Jake Kessler), Quentin Prescott Price (Boz), Christopher DerGregorian (Ben Montanio), Kate French (Sasha Miller), Colleen McGrann (Christine), Michelle Ang (Lily Zee), Donna W. Scott, Tempestt Bledsoe (Cecily), John Eric Bentley, Cody Dorkin (Patrick), Cameron Goodman (Debbie), Kitty Swink (Rhonda)
 
 
scénář:
Arika Lisanne Mittman, Tommy Lynch, Jonas E. Agin, Chad Fiveash, James Patrick Stoteraux
 
 
kamera:
Tobias Datum, Ben Demaree
 
 
hudba:
Lee Wall
 
 
střih:
Lindsay Mofford, John Lafferty, Jeff Hodge
 
 
zvuk:
Brion Condon
 
 
zpěv:
Marisa Lauren ("Waiting", "Ladylike", "Inside")
 
 
výprava:
Chris Davis
 
 
výkonný producent:
Tommy Lynch
 
 
producent:
Jonas E. Agin
 
 
asistent střihu:
Robert Marshall
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.